home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Februari 2018, 09.52 uur


Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvangt 1e certificaat STEK Module A / Transport

Onlangs ontving Truck & Trailer Groep Waalwijk tijdens een STEK ontbijtsessie het eerste certificaat STEK Module A / Transport (F-gassen voor Mobiele Installaties). Henk Kempes, lid College van Deskundigen namens BOVAG Truckdealers, en Peter Voogt, auditor van Kiwa, overhandigden Jos van Gorp het certificaat. Tijdens de bijeenkomst van STEK op 9 januari in Eindhoven legde Van Gorp uit waarom Truck & Trailer Groep Waalwijk vrijwillig dit certificaat wilde behalen. Het bedrijf wil een 'one stop shop' zijn voor zijn klanten. Ze hebben een aantal grote klanten met veel koelopleggers die het hele wagenpark bij hen in onderhoud hebben. Het certificaat bevestigt dat zij hun klanten, met de juiste expertise en kwaliteit, al het onderhoud op milieubewuste wijze kunnen leveren. De audit was voor Van Gorp vrij eenvoudig. Omdat ze bekend zijn met STEK certificering waren de eisen prima op te volgen. De audit verliep dan ook soepel.

Waarom een STEK Module A / Transport

STEK wil de aanvullende kwaliteitseisen, boven dat wat wettelijk verplicht is, handhaven. Ze zijn voor de hele sector van belang, zoals de zorg voor kwaliteit, voor duurzaamheid en voor veiligheid. Bovendien kwam vanuit de sector zelf de vraag naar een eigen certificering voor de transport sector. STEK biedt daarom nu F-gassen certificering specifiek voor professionele mobiele installaties.

Mobiele koeling

Voor mobiele koeling gelden wettelijke regels op het gebied van F-gassen. Het doel daarvan is emissiepreventie en dit is met name in Artikel 4 (Lekcontroles) en artikel 8 (Terugwinning) in de Verordening (EU) nr. 517/2014 van 16 april 2014 vastgelegd.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Iveco
Trucks.nl
Trailer innovation
snapon
DHS
Middelbos
Kohl
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
Cuppers
D-tec
Trailned
vdl
advertise
facebook
Hoornweg
terberg