home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Februari 2018, 09.52 uur


Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvangt 1e certificaat STEK Module A / Transport

Onlangs ontving Truck & Trailer Groep Waalwijk tijdens een STEK ontbijtsessie het eerste certificaat STEK Module A / Transport (F-gassen voor Mobiele Installaties). Henk Kempes, lid College van Deskundigen namens BOVAG Truckdealers, en Peter Voogt, auditor van Kiwa, overhandigden Jos van Gorp het certificaat. Tijdens de bijeenkomst van STEK op 9 januari in Eindhoven legde Van Gorp uit waarom Truck & Trailer Groep Waalwijk vrijwillig dit certificaat wilde behalen. Het bedrijf wil een 'one stop shop' zijn voor zijn klanten. Ze hebben een aantal grote klanten met veel koelopleggers die het hele wagenpark bij hen in onderhoud hebben. Het certificaat bevestigt dat zij hun klanten, met de juiste expertise en kwaliteit, al het onderhoud op milieubewuste wijze kunnen leveren. De audit was voor Van Gorp vrij eenvoudig. Omdat ze bekend zijn met STEK certificering waren de eisen prima op te volgen. De audit verliep dan ook soepel.

Waarom een STEK Module A / Transport

STEK wil de aanvullende kwaliteitseisen, boven dat wat wettelijk verplicht is, handhaven. Ze zijn voor de hele sector van belang, zoals de zorg voor kwaliteit, voor duurzaamheid en voor veiligheid. Bovendien kwam vanuit de sector zelf de vraag naar een eigen certificering voor de transport sector. STEK biedt daarom nu F-gassen certificering specifiek voor professionele mobiele installaties.

Mobiele koeling

Voor mobiele koeling gelden wettelijke regels op het gebied van F-gassen. Het doel daarvan is emissiepreventie en dit is met name in Artikel 4 (Lekcontroles) en artikel 8 (Terugwinning) in de Verordening (EU) nr. 517/2014 van 16 april 2014 vastgelegd.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
vdl
Cuppers
Kohl
rino
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
Trucks.nl
advertise
Capriƫl Nederland
D-tec
IAA
terberg
Middelbos
DHS
HEBIC
Van Schaften Trucks
Trailer innovation
Hoornweg
Trailned