home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2018, 13.13 uur


Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje gestoken

De grootste bus van Mercedes-Benz heeft een update ondergaan. Je herkent de derde generatie Sprinter voortaan aan de nieuwe neus met slankere koplampen en aan de afgeronde vouwen in het plaatwerk. Het interieur biedt meer luxe dan voorheen, door de introductie van opties die voorheen alleen aan de personenauto’s van het merk waren voorbehouden. Het gaat hier om het nieuwe MBUX infotainmentsysteem, adaptieve cruise control en een 360 graden-camera. Ook actieve veiligheidssystemen, zoals een spoorassistent en een dodehoeksensor, zijn beschikbaar in de nieuwe Sprinter.

De nieuwe Sprinter is er in heel veel smaken. Als je de mix van lengtes, hoogtes, carrosserievarianten, motoren, versnellingsbakken en soorten aandrijving in de rekenmachine gooit, dan komt het getal 1.700 eruit. Daarmee biedt het merk nóg meer keuze dan voorheen. Zo is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor aandrijving op de voorwielen, in plaats achter of op vier wielen. Het voordeel: een lagere laadvloer en meer laadvermogen. De maximale laadruimte is 17 m3 en het laadvermogen 5,5 ton.

Mercedes-Benz biedt vijf verschillende motorsmaken aan: een 2,1 liter diesel met 114, 143, 163 en 177 pk en een 3.0 V6 met 190 pk en 440 Nm koppel. In 2019 volgt de elektrisch aangedreven eSprinter. Nieuw is een negentraps automaat, die beschikbaar is bij bepaalde aandrijving/motor-combinaties. Een zeventraps automaat blijft ook onderdeel van het assortiment, net als een handgeschakelde zesbak. De nieuwe Sprinter is per direct te bestellen vanaf 20.990 euro, exclusief btw en BPM. De leveringen starten in juni.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

20% minder voertuigverliesuren na anal...

DAF CF en XF: Sloveense Truck van het ...

Duurzaam bandenbeleid levert grote co2...

Vloeistofdichte kipper voor Jan Bakker...

CNV-voorzitter reageert op wegstemmen ...

500 DAF's voor Girteka Logistics in be...

Winst in transportsector onder druk do...

Eerste Volvo LNG-trucks in Nederland i...

TRAXEE-fleetmanagement systeem voor kl...

Winnaar van eerste NK Veiligste Chauff...


20% minder voertuigverliesuren na analyse verkeersdata
Verkeersdata verzamelen, analyseren en er op anticiperen kan het aantal voertuigverliesuren verminderen met 10 tot 20 procent. Dat stellen Roger Demkes en Gerard Eijkelenboom, respectievelijk directeur en programmamanager bij De Verkeersonderneming.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Trailned
DHS
rino
Kohl
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Cuppers
advertise
vdl
snapon
Capriƫl Nederland
D-tec
facebook
Trailer innovation
terberg
Middelbos
Hoornweg
Van Schaften Trucks