home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2018, 13.13 uur


Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje gestoken

De grootste bus van Mercedes-Benz heeft een update ondergaan. Je herkent de derde generatie Sprinter voortaan aan de nieuwe neus met slankere koplampen en aan de afgeronde vouwen in het plaatwerk. Het interieur biedt meer luxe dan voorheen, door de introductie van opties die voorheen alleen aan de personenauto’s van het merk waren voorbehouden. Het gaat hier om het nieuwe MBUX infotainmentsysteem, adaptieve cruise control en een 360 graden-camera. Ook actieve veiligheidssystemen, zoals een spoorassistent en een dodehoeksensor, zijn beschikbaar in de nieuwe Sprinter.

De nieuwe Sprinter is er in heel veel smaken. Als je de mix van lengtes, hoogtes, carrosserievarianten, motoren, versnellingsbakken en soorten aandrijving in de rekenmachine gooit, dan komt het getal 1.700 eruit. Daarmee biedt het merk nóg meer keuze dan voorheen. Zo is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor aandrijving op de voorwielen, in plaats achter of op vier wielen. Het voordeel: een lagere laadvloer en meer laadvermogen. De maximale laadruimte is 17 m3 en het laadvermogen 5,5 ton.

Mercedes-Benz biedt vijf verschillende motorsmaken aan: een 2,1 liter diesel met 114, 143, 163 en 177 pk en een 3.0 V6 met 190 pk en 440 Nm koppel. In 2019 volgt de elektrisch aangedreven eSprinter. Nieuw is een negentraps automaat, die beschikbaar is bij bepaalde aandrijving/motor-combinaties. Een zeventraps automaat blijft ook onderdeel van het assortiment, net als een handgeschakelde zesbak. De nieuwe Sprinter is per direct te bestellen vanaf 20.990 euro, exclusief btw en BPM. De leveringen starten in juni.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
Trailned
Hoornweg
DHS
Capriƫl Nederland
D-tec
terberg
Kohl
facebook
Van Schaften Trucks
vdl
Trucks.nl
advertise
Cuppers
Middelbos
Iveco