home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Februari 2018, 14.18 uur


DAF komt met 90th Anniversary Edition

DAF Trucks presenteert de 90th Anniversary Edition van de New XF. Met de truck wordt herdacht dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde voor wat DAF nu is. De jubileumeditie kenmerkt zich door een extra luxe uitrusting, exclusieve striping en subtiele designelementen. Om de exclusiviteit van de truck te onderstrepen, wordt deze uitsluitend geleverd met Super Space Cab en met de krachtigste MX-13 motor, met 390 kW/530 pk.

De Anniversary Edition heeft een oplage van slechts 250 voertuigen en is beschikbaar als 4x2 trekker. Elk voertuig is genummerd. Dat nummer komt terug in zowel de decoratieve afwerking in de cabine, als in het speciaal verlichte DAF-logopaneel, te zien wanneer de deur wordt geopend. De gelimiteerde uitgave is verkrijgbaar in drie metallickleuren: Anniversary Black, Rouge Flamme en Jamaica Blue. De strips in de grille zijn in blauw of rood uitgevoerd, wat de exclusiviteit van de XF 90th Anniversary Edition benadrukt. Op de voorzijde van de truck is het DAF-logo aangebracht. Dat logo met ‘het geveerde wiel’ prijkt ook op de zijkanten en op de achterkant van de cabine.

Rijke uitrusting

De 90th Anniversary Edition van de DAF New XF heeft een rijke uitrusting met onder andere een luchtgeveerde Super Space Cab en spiegels en wielkasten die in cabinekleur zijn uitgevoerd. Verder zijn LED-koplampen, Skylights, mistlampen en bochtverlichting standaard, evenals een dakspoiler, zijfenders en side-skirts. Alcoa aluminium wielen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Op het dak zijn luchthoorns aangebracht. Het interieur - in Exclusive-uitvoering – wordt verrijkt met onder meer het historische DAF-logo dat in reliëf is aangebracht in de hoofdsteunen van de beide stoelen. Het klassieke logo wordt bovendien toegepast op de decoratiepanelen in de deuren en het dashboard, op het Driver Information Panel en op het high-end radio-navigatiesysteem. Verder is het cabine-interieur compleet met volledig lederen en lucht-geveerde stoelen, lederen armleuningen en deurpanelen en een lederen afwerking van het stuurwiel. Ook Climate Control, een stand-airco op het dak, TruckPhone, een magnetron, DAF's koelkast onder het onderste bed en het DAF Night Lock zijn standaard.

Extraatjes

Elke 90th Anniversary Edition wordt geleverd met een genummerde set exclusieve artikelen. Deze bevat een lederen reistas, een jas, een DAF Waterman-pen in een speciaal ontwikkelde lederen box, een lederen creditcardhouder/portemonnee en een speciale schets van de 90th Anniversary Edition, gesigneerd door DAF’s hoofddesigner Bart van Lotringen. “Bij het ontwikkelen van zijn trucks, besteedden Hub en Wim van Doorne al volle aandacht aan technologie, functionaliteit en chauffeurscomfort”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “De bijzondere 90th Anniversary Edition brengt daarmee een ode aan de grondleggers van DAF.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

20% minder voertuigverliesuren na anal...

DAF CF en XF: Sloveense Truck van het ...

Duurzaam bandenbeleid levert grote co2...

Vloeistofdichte kipper voor Jan Bakker...

CNV-voorzitter reageert op wegstemmen ...

500 DAF's voor Girteka Logistics in be...

Winst in transportsector onder druk do...

Eerste Volvo LNG-trucks in Nederland i...

TRAXEE-fleetmanagement systeem voor kl...

Winnaar van eerste NK Veiligste Chauff...


20% minder voertuigverliesuren na analyse verkeersdata
Verkeersdata verzamelen, analyseren en er op anticiperen kan het aantal voertuigverliesuren verminderen met 10 tot 20 procent. Dat stellen Roger Demkes en Gerard Eijkelenboom, respectievelijk directeur en programmamanager bij De Verkeersonderneming.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Cuppers
Trailned
terberg
Middelbos
facebook
Trucks.nl
rino
D-tec
advertise
vdl
Capriƫl Nederland
Kohl
Hoornweg
DHS
snapon
Van Schaften Trucks
Trailer innovation