home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Januari 2018, 09.11 uur


Betere verkeers- en logistieke informatie voor verkeer Rotterdamse haven

Het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaan het bedrijfsleven gezamenlijk voorzien van betere informatie over de verkeerssituatie in de Rotterdamse haven en de situatie op containerterminals en empty depots. Het Havenbedrijf en TLN starten in samenwerking met het ministerie van Infrastrucuur en Waterstaat (IenW) ,het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP), Deltalinqs en Simacan een project waarbij de al bestaande Mainport Traffic Monitor wordt uitgebreid met real time informatie van onder andere de wegvervoerders.

Uitbreiding Mainport Traffic Monitor

De huidige versie van de Mainport Traffic Monitor bevat al meer informatie dan de standaard verkeersinformatiediensten. Door deze uitbreiding krijgen logistieke bedrijven op intuïtieve wijze een nog accurater beeld van de actuele verkeerssituatie én de afhandeltijden bij containerterminals en empty depots. Dit lukt door data uit de systemen van de wegvervoerders anoniem en op veilige wijze te koppelen aan de Mainport Traffic Monitor. De verbeterde verkeersinformatie is in eerste instantie beschikbaar voor een gebied ter grootte van nagenoeg Zuid-Holland. De actuele reistijden, vertragingen, fileoverzichten en geplande afsluitingen die invloed hebben op de logistieke processen staan voorop. Daarnaast is aanvullende informatie over de aard van de hinder, actuele wegwerkzaamheden, gemelde ongevallen en brugopeningen opgenomen. Van circa 3.000 matrixborden boven de wegen in dit gebied zijn de beeldstanden zichtbaar, zodat planners zich een goed beeld kunnen vormen van wat de huidige verkeerssituatie is en een inschatting kunnen maken van hoe die zich gaat ontwikkelen. Dit gecombineerde beeld geeft, samen met de reistijden voor alternatieve routes, inzicht of omrijden rendeert. De Mainport Traffic Monitor geeft ook inzicht in de afhandeltijden op de terminals en depots, zowel de actuele tijden als de historie. De planners kunnen door het combineren van deze informatie meerdere schermen vervangen door de Mainport Traffic Monitor.

Initiatiefnemers

Havenbedrijf Rotterdam en Simacan hebben het initiatief genomen om de Mainport Traffic Monitor op te zetten, mede op verzoek van Deltalinqs. TLN zal, met steun van het Havenbedrijf, samen met Simacan de uitbreiding naar de wacht- en afhandeltijden realiseren. Financiële bijdragen worden daarnaast door het NLIP en het ministerie van IenW gedaan. De partijen zien dit initiatief als een eerste stap op weg naar een beter inzicht in de logistieke processen in de Rotterdamse haven. In een volgende fase wordt het bereikuitgebreid, zowel regionaal naar onder andere de corridor Rotterdam - Venlo als inhoudelijk door toevoeging van informatie vanuit andere ketenpartijen zoals terminals en depots.

Gebruik kosteloos

De verkeersinformatie van de Mainport Traffic Monitor zal in ieder geval tot eind 2019 kosteloos beschikbaar worden gesteld aan bedrijven met een logistieke operatie in of rondom het havengebied van Rotterdam. Zij kunnen een account voor de online tool aanvragen op www.mainporttraffic.nl. De verkeersinformatie is nu al beschikbaar, de wacht- en afhandeltijden zullen per 1 september 2018 beschikbaar zijn.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
Iveco
Hoornweg
D-tec
Trailned
DHS
advertise
Trucks.nl
Kohl
Cuppers
Capriƫl Nederland
terberg
snapon
facebook
Van Schaften Trucks
vdl
Anema Trucks & Spare Parts