home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 29 Januari 2018, 13.34 uur


Truck Academy voor West-Brabant en Zeeland

ROC West-Brabant krijgt zijn eigen Truck Academy, op het Radius College in Breda. De Truck Academy’s zijn een initiatief van brancheorganisatie BOVAG en hebben als doel toponderwijs te realiseren, onder meer door het verbeteren van de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de praktijk.

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur a.i. van ROC West-Brabant, Aad Verkade namens BOVAG en vertegenwoordigers van een aantal dealerbedrijven hebben op 26 januari een convenant gesloten voor het opzetten van deze Truck Academy. De West Brabantse Truck Academy is de zevende die wordt opgestart. Er vindt al kennisdeling plaats met de reeds draaiende Truck Academy’s, dus het wiel opnieuw hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden.

Hoger plan


Deze vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven maakt dat het onderwijs nog meer toegespitst wordt op de vraag van de arbeidsmarkt en zelfs naar een hoger plan wordt getild. Truckbedrijven kunnen gericht invloed uitoefenen op het curriculum van de opleiding, zodat de aansluiting tussen school en praktijk gegarandeerd is.

Start nieuwe schooljaar


De Truck Academy start met ingang van schooljaar 2018-2019 en betreft de opleidingen Bedrijfsautotechnicus, Eerste Bedrijfsautotechnicus en Technisch Specialist Bedrijfsauto’s. Via de academy kunnen studenten zich extra gastlessen en keuzedelen verder specialiseren.

Rob Neutelings: “Jongeren leren het vak het beste als ze tijdens hun mbo-studie al met één been in de praktijk kunnen staan. De Truck Academy maakt dit mogelijk in de branche van Bedrijfsautotechniek. Dit betekent een win-winsituatie voor zowel studenten als bedrijfsleven. Zij hebben zelf invloed op hun toekomstige werknemers die eerst bij het Radius College onderwijs volgen.”

Negen locaties


Henk Rotman, voorzitter BOVAG Truckdealers: "We zagen enkele jaren geleden dat bedrijfswagentechniek op maar liefst 26 ROC’s in het land werd aangeboden. Met sterk wisselende kwaliteit. BOVAG heeft initiatief genomen om tot betere samenwerking tussen het bedrijfsleven en de scholen te komen. En na wat rekenwerk stelden we vast dat het voor de scholen alleen mogelijk is een bedrijfswagentechniek opleiding goed neer te zetten als er ook voldoende studenten zijn. Om die reden hebben we bedacht het aantal locaties terug te brengen naar negen locaties, verdeeld over Nederland. Deze aanpak heeft er toe geleid dat ook de truckimporteurs ons project ondersteunen door leerkrachten bij te scholen en moderne leermiddelen aan te bieden."

Groter gebied


“We vragen de Truck Academy’s om wat verder de regio in te kijken dan ze gewend zijn, omdat ze met deze opleiding een groter gebied bestrijken. We richten ons ook op de regio Zuidwest-Nederland. Ook jongeren uit Zeeland zijn van harte welkom op Truck Academy in Breda. We maken specifieke afspraken over de opvang en instroom van de heel jonge studenten. En we helpen eventueel met reisperikelen. Dat speelt met name voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen”, aldus Rotman.

Foto: Rob Neutelings (voorzitter Raad van Bestuur a.i. van ROC West-Brabant) en Avelien Melaard namens BOVAG en de truckdealers (voorzitter van de regio-stuurgroep en werkzaam bij DEBA Bedrijfswagens als HR-manager)
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Kohl
D-tec
Iveco
Trailned
Cuppers
snapon
terberg
facebook
Middelbos
Hoornweg
Van Schaften Trucks
advertise
DHS