home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 26 Januari 2018, 09.48 uur


MAN TGS 50.500 WSA-H voor Westdijk Transport

De transportdivisie van Westdijk Transport in Alphen aan de Rijn heeft de eerste van twee nieuwe MAN vijfassers in gebruik genomen. De indrukwekkende MAN kipper is uitgerust met vrijwel alle opties en is voorzien van de nieuwe TipMatic TX versnellingsbak met offroad software voor nog betere terreinprestaties. De TGS 50.500 10x8 WSA met Euro6c motor is het vlaggenschip van het MAN bouwvoertuigenprogramma. De indrukwekkende vijfasser wordt af-fabriek geleverd als bladgeveerde 8x8. Gecertificeerd MAN ombouwspecialist Wierda Voertuig Techniek uit Joure bouwt het chassis vervolgens om naar een wide-spread tandemstel met hydraulische vering en besturing. Vervolgens wordt er een gestuurde en liftbare 10 tons as gemonteerd als middelste as. Door de uitgekiende asafstanden van steeds 180 cm vormt dit voertuig de meest optimale configuratie voor een optimale aslastverdeling. De beide voorassen zijn ieder goed voor negen ton, de middelste as is goed voor tien ton en de beide achterassen zijn samen goed voor 23 ton. Doordat vier van de vijf assen actief sturen is de draaicirkel relatief klein en wordt de ondergrond niet verstoord. Het voertuig krijgt door deze modificatie een wettelijk totaalgewicht van 50 ton.

Uitgekiend concept


Dankzij de hydraulische vering is het veilig kippen. Het chassis wordt namelijk automatisch waterpas gesteld. De chauffeur kan op een overzichtelijke en verlichte display alle functies eenvoudig overzien en bedienen. De keuze van Westdijk viel op MAN vanwege het uitgekiende concept, maar ook vanwege de relatie met MAN dealer Van Leeuwen Truckservice. ‘Dit is de eerste kipper van MAN in onze vloot, maar we werken al jaren met MAN zwaartransport trekkers. Voor ons zijn de 10x8 kippers erg belangrijk in ons werk. Een hoog laadvermogen, de juiste aslastverdeling, wendbaarheid en een grote terreinvaardigheid zijn voor ons van groot belang. MAN bouwt als enige fabrikant trucks die voldoen aan deze eisen wat ons betreft’, aldus Willem van Hout, bedrijfsleider van Westdijk Transport.

Jubileumuitvoering


Dennis is de vaste chauffeur van de nieuwe MAN, en hij heeft geluk met deze jubileumeditie. De toch al zo comfortabele en ruime TGS-cabine is namelijk speciaal voor deze gelegenheid uitgerust met fraaie lederen deurpanelen en stoelen met exclusieve stiksels. Wierda Voertuig Techniek pakte voor deze 100e in Nederland gebouwde Euro-6 10x8 stevig uit. In nauwe samenwerking met MAN dealer Van Leeuwen Truckservice werd het jubileumpakket samengesteld waarmee de truck een speciaal tintje kreeg. Ook aan de veiligheid werd gedacht met onder meer een camerasysteem voor optimaal zicht rondom het voertuig. Dennis vindt het prachtig en hij ziet het als een voorrecht te mogen werken met deze jubileum-MAN.

Overname


Westdijk Transport heeft een vloot van 55 kippers die met name worden ingezet voor aangenomen werk in het grondverzet en de wegenbouw. Per 1 januari 2018 ist deze divisie van Westdijk overgenomen door Van Grunsven Transport uit Uden. De eerste vijf jaar blijven zowel de naam als de huisstijl van Westdijk de trucks sieren. Hiermee wordt Van Grunsven één van de grootste kippertransporteurs in ons land met vestigingen in Uden, Alphen aan den Rijn, Reuver en Breda. Westdijk Exceptioneel gaat zich verder specialiseren in het exceptioneel transport. Daarvoor heeft Westdijk Exceptioneel Transport meer dan vijftig trekkende eenheden paraat staan in Europa met een groot aantal diepladers en aslijnen in allerlei configuraties met laadvermogens tot 450 ton.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriël Nederland
Trailned
D-tec
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Iveco
snapon
Van Schaften Trucks
terberg
Middelbos
Trucks.nl
DHS
Cuppers
vdl
Kohl
Hoornweg
facebook