home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 December 2017, 13.27 uur


Eerste 1.000 nieuwe Volkswagen Crafters afgeleverd

In het eerste jaar zijn er in ons land al bijna 2.400 stuks van de nieuwe Volkswagen Crafter verkocht. Onlangs leverde Volkswagen Bedrijfswagens de duizendste nieuwe Crafter in Nederland af. De Indium grijze Crafter Highline met een 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI is voorzien van de nieuwe geavanceerde 8-traps automaat die een belangrijke bijdrage levert aan het succes van deze gloednieuwe bedrijfswagen. De nieuwe Volkswagen Crafter boekte met de titel ‘International Van of the Year 2017’ zijn eerste succes al vóór hij bij de dealer stond. De grote besteller van Volkswagen is ontwikkeld op basis van specifieke wensen van vakmensen uit uiteenlopende branches, waaronder de bouw-, logistiek- en service- en installatiesector. Sterke punten van de nieuwe Crafter zijn onder meer zijn grote deuren voor optimaal in- en uitladen, het rij-, zit- en werkcomfort in de cabine, de uitstekende wendbaarheid in de stad en tal van assistentiesystemen die de veiligheid en het comfort op een ongekend hoog niveau brengen.

De Crafter is te specificeren naar de ideale bedrijfswagen op maat. Dankzij de uitgebreide keuze uit verschillende laadvermogens, vier carrosserievarianten, drie lengteversies, drie hoogtevarianten en diverse uitrustingsniveaus en motoren kunnen ondernemers zelf bepalen hoe ze hun nieuwe Crafter het liefst willen hebben.

Duizendste Crafter voor TimmerwerQ in Hattemerbroek


De Crafter heeft een gloednieuwe, speciaal voor bedrijfswagengebruik ontwikkelde 2.0-liter TDI EU6-motor. Deze krachtige én zuinige dieselmotor is er in vermogensversies variërend van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk. Deze laatste variant drijft ook de duizendste Crafter aan, die deze week is afgeleverd aan de firma TimmerwerQ in Hattemerbroek. De Crafter is aan het timmerbedrijf geleverd door Pouw in Zwolle, dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag viert. Eric van Dijk van TimmerwerQ koos voor de uitvoering met de nieuwe geavanceerde 8-traps automaat. Van Dijk: “TimmerwerQ levert kwaliteit en maatwerk, en die elementen zoek ik ook in mijn bedrijfswagen. Dus na jaren in een Volkswagen Transporter te hebben gereden, was de keuze voor de grotere Crafter met veel extra luxe en ruimte niet meer dan logisch.”

Automaat


Een belangrijke innovatie op de nieuwe Crafter is de geavanceerde 8-traps automatische transmissie. Deze automaat – die tevens deel uitmaakt van de uitrusting van de duizendste Crafter – is er in combinatie met de 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI met voorwielaandrijving. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar maakt Volkswagen Bedrijfswagens de automaat ook beschikbaar voor de voorwielaangedreven 2.0 TDI met 103 kW/140 pk. Vanaf de tweede helft van 2018 is deze transmissie leverbaar in combinatie met 4MOTION vierwielaandrijving en achterwielaandrijving met dubbel lucht.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

ROGAM Bouwvoertuigenevent

Inspectie richt pijlen op ‘nieuw...

DAF verhoogt productie verder en neemt...

Meindert Jansen Operationeel Directeur...

Volvo Trucks zet hoog in op veiligheid

Transportcriminaliteit belangrijk aand...

Bestel het bijzondere boek “Dijk...

Boonstra behaalt TAPA TSR 1 certificering

BluJay Solutions introduceert MobileSTAR

Uitbreiding van LZV-netwerk in Duitsland


ROGAM Bouwvoertuigenevent
Op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari organiseert ROGAM een Bouwvoertuigenevent in Bergschenhoek. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd met opbouwbedrijven Veldhuizen BV uit Groenekan en HYVA Bergschenhoek. Tijdens deze dagen zijn er ruim 20 (bouw gerelateerde) voertuigconfiguraties met opbouw te zien.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
Van Schaften Trucks
Trucks.nl
Hoornweg
vdl
advertise
Kohl
Capriƫl Nederland
Middelbos
DHS
snapon
D-tec
Trailned