home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 30 November 2017, 11.11 uur


Eerste New Scania rolt in Zwolle van de band

Bij Scania Production Zwolle is de allereerste New Generation Scania van de Pollux-lijn gerold. De sleutels van deze NGS R450 werden door Magnus Ivansson, MD Scania Production Zwolle, uitgereikt aan Janko van der Baan, MD Scania Benelux. Dit voertuig is de start van een nieuw hoofdstuk van de Zwolse Scaniafabriek. Slechts enkele dagen daarvoor rolde van diezelfde lijn nog het huidige model. Magnus Ivansson: “Ik geef een groot compliment aan iedereen die, direct of indirect, betrokken is bij deze ombouwoperatie. Zeker in een periode waarin de productie van de hele fabriek op een recordhoogte ligt.” Wanneer de volledige ombouwoperatie zal zijn afgerond heeft Zwolle - de grootste Scania assemblagefabriek ter wereld - een capaciteit van meer dan 200 chassis per dag.

Binnen de fabriek van Scania Production Zwolle is de Pollux assemblagelijn nu geschikt om het nieuwe truckmodel te produceren. De Pollux-lijn is binnen de fabriek de laagvolumelijn. Op de Castor-lijn, de hoogvolumelijn, worden nog de PGR chassis van het huidige model gebouwd. Deze zal gedurende de eerste helft van 2018 overschakelen naar het nieuwe model.

MD Magnus Ivansson en de projectleiders toonden zich zeer tevreden over de eerste chassis die van de band rolden. “Onze mensen die deze truck hebben gebouwd zijn in Zweden getraind en hebben ook in Frankrijk meegedraaid,” licht Magnus IVansson toe. “De kwaliteit van de trucks ligt op een zeer hoog niveau en belooft veel voor de komende maanden waarin stap voor stap de volgende fases van het ombouwproces plaatsvinden. De betrokkenheid van alle medewerkers bij deze ombouw is groot en dat heeft zich nu vertaald in een fantastische eerste truck.” De ambities werden nog eens extra benadrukt doordat tegelijkertijd 168 tijdelijke medewerkers een vast contract kregen aangeboden.

De eerste NGS krijgt een plek in de demovloot van Scania Benelux. MD Janko van der Baan: “Wij zijn trots als Business Unit dat nu ook hier in Nederland de productie van de NGS gestart is. Het nieuwe truckplatform is een groot succes. De vraag is groot. Het kan voor ons niet snel genoeg gaan.”

Scania Production Zwolle investeert op dit ogenblik niet alleen in een nieuwe productielijn. De klantspecifieke aanpassingen aan de chassis vinden plaats in de Fit For Use (FFU) locatie. Deze wordt nu grondig aangepakt. Magnus Ivansson: “Er wordt een compleet nieuwe hal gebouwd om de FFU activiteiten nog beter in het proces op te nemen. Bovendien gaat deze nieuwe hal ook een belangrijke rol spelen in de productie van de nieuwe defensievoertuigen.”

Op de foto: Magnus Ivansson (L.), Managing Director van Scania Production Zwolle, overhandigt de sleutels van de eerste Zwolse New Generation Scania aan Janko van der Baan, Managing Director Scania Benelux.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Kohl
vdl
Trailer innovation
Capriƫl Nederland
Cuppers
terberg
Hoornweg
Trucks.nl
Trailned
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
Van Schaften Trucks
advertise
Middelbos
facebook
DHS
rino