home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 November 2017, 11.13 uur


Kögel introduceert trailer-telematicamodule met automatische bandendetectie

Kögel presenteert op de Solutrans 2017 voor het eerst een nieuwe trailertelematicamodule met automatische bandendetectie. Dit wereldwijd unieke systeem lokaliseert automatisch de bandenspanningssensoren in iedere band. Zo kan een band snel en eenvoudig in iedere werkplaats vervangen worden. De tot nu toe bekende systemen met het langdradige en kostbare handmatige inleerproces van de sensoren door middel van software of een speciale scanner komt hiermee te vervallen.

De klanten van Kögel kunnen dus vanaf het tweede kwartaal van 2018 kiezen uit twee Kögel-trailertelematicamodules. Ofwel de eigen trailertelematicamodule van Kögel of de nieuwe trailertelematicamodule met automatische bandendetectie die in samenwerking met LDL Technology is ontwikkeld. Beide modules zijn speciaal op de Kögel-opleggers afgestemde systemen en bieden realtime-toegang tot trailer-EBS-, plaatsbepalings-, koelings-, banden- en aanhangwagengegevens op een overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig te gebruiken Kögel-webportaal.

Voordelen van de nieuwe trailertelematicamodule met automatische bandendetectie


De nieuwe Kögel trailertelematicamodule heeft een geïntegreerde ontvanger voor de bewaking van de bandenspanning. Daarmee kan de exacte positie van elke bandenspanningssensor en dus elke band worden bepaald. Zo kunnen de klanten van Kögel hun banden laten vervangen in elke werkplaats, want het lange en dure aanleerproces van de bandenspanningssensoren en het aanpassen van de instellingen via speciale mobiele apparatuur vallen weg. Bijscholingen en softwarekennis van de medewerkers van de werkplaats zijn niet nodig. De nieuwe trailertelematicamodule herkent automatisch de bandenspanningssensoren in de banden en de positie aan de trailer. Zo kunnen ook banden die met een bandenspanningssensor zijn uitgerust, in het volledige wagenpark snel en eenvoudig worden vervangen. Uiteraard verbetert met dit systeem ook de reactiesnelheid bij spanningsverlies en verkleint het uitval- en ongevallenrisico.

Verbonden met de EBS-modulator en een koelaggregaat levert ook de nieuwe Kögel trailertelematicamodule met automatische bandendetectie belangrijke gegevens over de bedrijfstoestand van de oplegger. Via het Kögel Telematics-webportaal kunnen deze gegevens naar wens worden geanalyseerd. Tevens kunnen in het Kögel Telematics-webportaal geofencings worden vastgelegd en, indien nodig, de alarmen worden ingesteld. Deze informeren de transporteur, de werkplaats of de wagenparkbeheerder naar wens via sms of e-mail over gedefinieerde afwijkingen van de ingestelde parameters. Via de Kögel Telematics app, het Kögel-webportaal of een wagenparkbeheerssysteem kunnen transporteurs naast de standaard “PosControl” telematicagegevens zoals plaatsbepaling, rijtijden en trajectverloop nog meer gegevens in realtime opvragen: “EBSControl” levert informatie over het elektronische remsysteem (EBS) via het remgedrag en de kilometerstand, snelheid, asbelasting, bandenspanning en remslijtage. Met “TrailerControl” kunnen gebruikers controleren of de oplegger gekoppeld of ontkoppeld is, of de deuren van de oplegger open of gesloten zijn, of het contact van de truck aan of uit is en tevens de accustatus bekijken. “TempControl” helpt bij de bewaking en regeling van de temperatuur in de koelruimte van een koelbakwagen evenals bij de onafgebroken documentatie van de koelketen en informeert over bedrijfs- en onderhoudscycli.

Kögel Telematics is leverbaar voor alle voertuigen uit de productportfolio van Kögel. Afhankelijk van het type oplegger variëren de mogelijkheden van de overdraagbare gegevens, de optionele hardwareconfiguratie en de prijs. Dat Kögel Telematics ook beschikbaar is als retrofitoplossing, spreekt voor zich. Zo kunnen beheerders ook bestaande voertuigen in hun wagenpark uitrusten met de Kögel-telematica.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Bijzondere remmentestbank voor van Til...

Nieuw accusysteem voor Volvo-trucks

Scania pakt uit op Mega Trucks Festival

Lamboo Repair is servicepartner voor AJK

Schade sneeuw door verloren uren rond ...

Eerste 1.000 nieuwe Volkswagen Crafter...

Scania komt met L-serie

BAAN-Twente treedt toe tot MAX-Repair ...

Beveiligde Truckparking Duiven geopend

Nieuwe Volvo FMX 8x8


Bijzondere remmentestbank voor van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven
Autec-VLT Automotive Equipment leverde onlangs aan Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven een nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met geïntegreerd asliftsysteem, passend in de bestaande VLT-sparing. Voorheen diende er veelal een ingrijpende, bouwkundige ingreep plaats te vinden om een liftremmentestbank te installeren op de plek waar voorheen een conventionele remmentestbank lag. Naast kosten, brengt dit ook stilstand van de werkplaatsprocessen met zich mee.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
vdl
autec
Capriƫl Nederland
snapon
advertise
terberg
D-tec
DHS
Middelbos
Van Schaften Trucks
timocom
Kohl
Hoornweg
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
facebook
Trucks.nl