home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 November 2017, 10.21 uur


Widespread asstel voorkomt kantelen nieuwe aanhangwagens voor Baets

Baets Handel en Transport uit Kelpen-Oler werkt sinds kort met twee nieuwe Floor S-Line aanhangwagens voor afzetbakken, geleverd door Pacton Trailers uit Ommen. De aanhangwagens zijn voorzien van een widespread asstel. Directeur Marc Baets: "We hebben éénmaal meegemaakt dat een aanhangwagen kantelde op de snelweg, door dat het losgestorte materiaal in een container zich vooral aan één kant bevond. Daarom werken we vanaf nu uitsluitend met widespread."

De nieuwe aanhangwagens van het type FLA-9-18 (S-Line) hebben een lengte van 7,20 meter en een breedte van 2,47 meter. Het BPW-luchtveerstel omvat drie assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling, om het chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een aslift, volautomatisch via EBS, met tevens een optie om het systeem uit te schakelen. Vergrendeling van de containers geschiedt aan de voorzijde door middel van een spanlier met ketting en aan de achterzijde met twee ratelspanners. Tevens zijn er twee verwijderbare aanslagen, die verplaatsbaar zijn (in totaal zeven posities) voor containers in een lengte tussen 6 en 7,5 meter. Andere extra's zijn onder meer een rvs-kist, een verzinkte reservewielhouder inclusief reservewiel, een tranenplaat boven de draaikrans en een 'Smartboard' voor het uitlezen van de aslasten.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Bijzondere remmentestbank voor van Til...

Nieuw accusysteem voor Volvo-trucks

Scania pakt uit op Mega Trucks Festival

Lamboo Repair is servicepartner voor AJK

Schade sneeuw door verloren uren rond ...

Eerste 1.000 nieuwe Volkswagen Crafter...

Scania komt met L-serie

BAAN-Twente treedt toe tot MAX-Repair ...

Beveiligde Truckparking Duiven geopend

Nieuwe Volvo FMX 8x8


Bijzondere remmentestbank voor van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven
Autec-VLT Automotive Equipment leverde onlangs aan Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven een nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met geïntegreerd asliftsysteem, passend in de bestaande VLT-sparing. Voorheen diende er veelal een ingrijpende, bouwkundige ingreep plaats te vinden om een liftremmentestbank te installeren op de plek waar voorheen een conventionele remmentestbank lag. Naast kosten, brengt dit ook stilstand van de werkplaatsprocessen met zich mee.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
autec
D-tec
Middelbos
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
snapon
Kohl
terberg
vdl
Scania Trucks
Trucks.nl
Hoornweg
facebook