home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 November 2017, 10.21 uur


Widespread asstel voorkomt kantelen nieuwe aanhangwagens voor Baets

Baets Handel en Transport uit Kelpen-Oler werkt sinds kort met twee nieuwe Floor S-Line aanhangwagens voor afzetbakken, geleverd door Pacton Trailers uit Ommen. De aanhangwagens zijn voorzien van een widespread asstel. Directeur Marc Baets: "We hebben éénmaal meegemaakt dat een aanhangwagen kantelde op de snelweg, door dat het losgestorte materiaal in een container zich vooral aan één kant bevond. Daarom werken we vanaf nu uitsluitend met widespread."

De nieuwe aanhangwagens van het type FLA-9-18 (S-Line) hebben een lengte van 7,20 meter en een breedte van 2,47 meter. Het BPW-luchtveerstel omvat drie assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling, om het chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een aslift, volautomatisch via EBS, met tevens een optie om het systeem uit te schakelen. Vergrendeling van de containers geschiedt aan de voorzijde door middel van een spanlier met ketting en aan de achterzijde met twee ratelspanners. Tevens zijn er twee verwijderbare aanslagen, die verplaatsbaar zijn (in totaal zeven posities) voor containers in een lengte tussen 6 en 7,5 meter. Andere extra's zijn onder meer een rvs-kist, een verzinkte reservewielhouder inclusief reservewiel, een tranenplaat boven de draaikrans en een 'Smartboard' voor het uitlezen van de aslasten.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
D-tec
Cuppers
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
terberg
Trailer innovation
DHS
Kohl
facebook
vdl
Middelbos
advertise
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
Hoornweg
rino