home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 16 November 2017, 15.36 uur


DAF opent nieuwe cabinelakstraat in Westerlo

De Belgische vice-eerste minister Kris Peeters en Paccar executive chairman Mark Pigott hebben onlangs de nieuwe cabinelakstraat van DAF Trucks in Westerlo geopend. De nieuwe lakstraat vertegenwoordigt een investering van 100 miljoen euro. DAF opende de fabriek in Westerlo in 1966 en produceert er cabines en assen. DAF Vlaanderen behoort tot de grootste bedrijven in België. De ongeveer 2.600 werknemers produceren er voor de middelzware en zware trucks van DAF. De nieuwe lakstraat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en is in staat om 3.000 verschillende kleuren te spuiten waaruit klanten kunnen kiezen. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 cabines per dag, ofwel 70.000 per jaar. Dat betekent een groei van 50 procent ten opzichte van de huidige lakstraat. De toename in capaciteit zal het voor DAF mogelijk maken in de toekomst verder te groeien.

De nieuwe cabinelakstraat behoort tot de modernste in de wereld. De fabriek werd gebouwd in samenwerking met de leveranciers Cordeel, Eissenmann en Dürr. De ‘spuitbellen’ van de ultramoderne lakrobots draaien met een snelheid tot 50.000 toeren per minuut, om de allerhoogste kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijk verbruik van lak. Samen met kwaliteit en efficiëntie is aandacht voor het milieu een belangrijk aandachtspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe cabinelakstraat. Dankzij de geavanceerde laksystemen is een emissiereductie van 50 procent gerealiseerd. Tal van innovatieve oplossingen wordt toegepast, waaronder een speciale methode om de onvermijdelijke ‘overspray’ tijdens het spuiten van de cabines te verminderen en op te vangen. Ook worden de nieuwste technologieën gebruikt om de lucht te reinigen die de spuitcabines verlaat. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt teruggewonnen en hergebruikt voor het opwarmen van de baden in de voorbehandeling. "Deze belangrijke investering zet onze sterke traditie voort van het zetten van de industriestandaard op het gebied van productkwaliteit, klantenservice en aandacht voor het milieu", aldus Mark Pigott van Paccar. “In de afgelopen 15 jaar hebben Paccar en DAF meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in onze cabine- en assenfabriek. We kijken uit naar een zeer mooie toekomst in België.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Bijzondere remmentestbank voor van Til...

Nieuw accusysteem voor Volvo-trucks

Scania pakt uit op Mega Trucks Festival

Lamboo Repair is servicepartner voor AJK

Schade sneeuw door verloren uren rond ...

Eerste 1.000 nieuwe Volkswagen Crafter...

Scania komt met L-serie

BAAN-Twente treedt toe tot MAX-Repair ...

Beveiligde Truckparking Duiven geopend

Nieuwe Volvo FMX 8x8


Bijzondere remmentestbank voor van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven
Autec-VLT Automotive Equipment leverde onlangs aan Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven een nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met geïntegreerd asliftsysteem, passend in de bestaande VLT-sparing. Voorheen diende er veelal een ingrijpende, bouwkundige ingreep plaats te vinden om een liftremmentestbank te installeren op de plek waar voorheen een conventionele remmentestbank lag. Naast kosten, brengt dit ook stilstand van de werkplaatsprocessen met zich mee.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
facebook
D-tec
vdl
terberg
Scania Trucks
Capriƫl Nederland
advertise
DHS
autec
Anema Trucks & Spare Parts
timocom
Middelbos
snapon
Hoornweg
Kohl
Trucks.nl