home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 November 2017, 11.01 uur


Winnende oplossing Talking Traffic & Logistics studenten challenge 2017

Slim Stedelijk Distributie Centrum met emissieloze voertuigen voorkomt stadsvervuiling door transport Tijdens een feestelijke bijeenkomst onlans bij NHTV Breda University of Applied Sciences (NHTV Breda) is de winnaar bekendgemaakt van de ‘Talking Traffic & Logistics studenten estafette challenge 2017’ die onlangs in teamverband plaatsvond op de eerste MobiliteitsRAI. Hoe kan zero emissie transport via groene energie in onze grote steden bereikt worden? Dat was de vraag waar het winnende team van NHTV Breda zich tijdens de MobiliteitsRAI over gebogen heeft.

Christian Plesca, Nivar van Diemen en Thato Motloung (foto) overtuigden toehoorders en juryleden met hun goed doordachte plan om op basis van bestaande (Europese) initiatieven en standaardisatie te komen tot efficiënter en schoner transport in en rondom de steden. Hun idee is een Stedelijk Distributie Centrum (netwerk) / Urban Consolidation Center (UCC) op te zetten aan de rand van grote steden. Hier verzamelen de vrachtwagens zich, waarbij lading wordt overgeheveld naar elektrische/hydro en hybride gedreven (Zero-Emissie) pick-up trucks via (Europees) gestandaardiseerde minicontainers. De huidige logistiek en werkwijze is veel te duur en niet duurzaam. Met deze oplossing wordt vervuilend transport in het centrum van de stad teruggebracht, hoeven vrachtwagens niet meer stil te staan en wordt er duurzaam geconsolideerd in het centrum, aldus de winnaars. Het winnende team werd unaniem gekozen door de jury die sprak over een kansrijke oplossing en een mooie doorvertaling van bestaande initiatieven.

Beoordeling van drie NHTV teams

Er deden drie studententeams (opleiding Logistiek en economie) van NHTV Breda mee aan de fysieke studenten challenge tijdens de eerste MobiliteitsRAI (19-21 oktober jl.), waar zo’n 4.000 experts uit de sector aanwezig waren. Ieder team had een specifiek aandachtsveld gericht op onderzoek naar kansen voor duurzame mobiliteit, betere stedelijke doorstroming en bovenal een gezond leef- en werkmilieu. Naast de winnende oplossing stelde team 1 (Jacob Veerhuis en Mathijs Vervaeck) voor om te differentiëren in de kostprijs van stadsdistributie en om het gebruik van HUB’s te bevorderen. Team 2 (Manon Nelen, Marijn van Eekelen en Yari Verhoef) kwam met een voorstel tot oprichting van een onafhankelijk platform om de verduurzaming in Nederland te bevorderen door kennis van ketendeelnemers samen te brengen. Alle teams benadrukten het belang van samenwerking in de sector en vooral de kritische rol van de overheid. Heb je ook een slim duurzaam mobiliteitsidee? Doe dan mee aan de online Talking Traffic & Logistics challenge 2017! Lees meer/schrijf in: http://bit.ly/TTLChallenges2017

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
Middelbos
terberg
Van Schaften Trucks
Trucks.nl
timocom
Scania Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
diesel technic
Kohl
Capriƫl Nederland
DHS
advertise
D-tec
autec
Hoornweg