home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 November 2017, 11.48 uur


Scania komt met 13-liter motor op gas

Ecomondo 2017 heeft de wereldpremière van een grensverleggende Euro 6-gasmotor van Scania. Met een vermogen van 410 pk kan de OC13 voor zowel het langeafstandsvervoer als het transportwerk op bouwplaatsen worden gebruikt, omdat de OC13 vergelijkbaar presteert met dieselmotoren van dezelfde grootte. De nieuw ontwikkelde Euro 6-gasmotor is gebaseerd op de 13-litermotor van Scania en is de nieuwste aanvulling op het aanbod duurzame transportoplossingen van Scania, met een CO2-reductie van 15-90%

“We verwachten veel van trucks met deze unieke 13-litermotor”, zegt Henrik Eng, Director Urban, Scania Trucks. “Onder potentiële klanten in heel Europa bestaat er grote belangstelling om zwaar langeafstandsvervoer te kunnen uitvoeren met gasmotoren. En deze motor voorziet in alle opzichten in deze behoefte. Zeker hier in Italië is er veel vraag naar zo’n oplossing aangezien gas veel voordelen voor het totale bedrijfsrendement oplevert en geen enkel nadeel.” De nieuwe motor met 410 pk levert 2.000 Nm bij 1.100 tot 1.400 omw/min – cijfers die goed te vergelijken zijn met dieselmotoren van vergelijkbare grootte. Met LNG (vloeibaar gas) kan een trekker-opleggercombinatie met een gewicht tot 40 ton 1.100 km afleggen zonder bij te hoeven tanken. Met dubbele LNG-tank is een actieradius van 1.600 km mogelijk.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
diesel technic
Trucks.nl
Kohl
terberg
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
snapon
D-tec
vdl
Capriƫl Nederland
autec
Van Schaften Trucks
Middelbos
DHS
Hoornweg
Scania Trucks