home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 November 2017, 09.26 uur


Drimote afstandsbediening van Disbergen

Disbergen Technologies uit Apeldoorn introduceert de Drimote; een geavanceerde afstandsbediening voor vrachtwagens. Met de Drimote-afstandsbediening kan een chauffeur flexibel werken, lopend rond het voertuig voor het beste overzicht. Een en ander bespaart tevens tijd én mankracht. Immers, nu kan één chauffeur het werk veilig en overzichtelijk uitvoeren. De aandrijving, het remmen, gasgeven en schakelen van het voertuig geschieden via de reeds aanwezige componenten. Deze zijn extern te besturen via de CAN-Gateway op de Body Builder Module. De PLC is voorzien van het EC approval E17 10R-D40058 keurmerk. Deze PLC draagt zorg voor de communicatie met de BBM CAN-Bus en Radio Decoder. In de PLC word een algoritme geladen dat alle processen bewaakt, aanstuurt en de veiligheid garandeert. De PLC zorgt voor de vertaalslag tussen de afstandsbediening en het voertuig. Het bedienen van het gaspedaal met Drimote geschiedt via de 'Volvo tweede gaspedaal' functie. De signalen voor het gaspedaal worden ook gegenereerd door de PLC. Sturen van het voertuig geschiedt ook via de afstandsbediening. De PLC stuurt signalen naar de Servo Motor gemonteerd achter de stuurkolom in de cabine. Het sturen werkt volgens hetzelfde principe als bij hobby RC-voertuigen. Wanneer men stuurt volgen de wielen van het voertuig de slag van de hendel op de afstandsbediening. Als de hendel weer terug komt in de middenstand komen de wielen van het voertuig weer in rechtstand.

Veiligheid van het systeem waarborgen


De veiligheid wordt gegarandeerd door diverse algoritmes en sensoren. Bij communicatieonderbreking tussen afstandsbediening en decoder wordt het voertuig direct tot stilstand gebracht en wordt het sturen uitgeschakeld. Mocht de communicatie tussen de PLC en Volvo BMM uitvallen dan wordt automatisch door de BBM een 'Full brake' actie uitgevoerd. Tevens zijn in de software van de PLC diverse veiligheidssystemen aangebracht. Bij het bekrachtigen van de noodstop wordt de Volvo 'Full brake' functie aangesproken. Deze zorgt ervoor dat op alle assen van de combinatie geremd wordt met volle remdruk. Doordat het Drimote-systeem gebruik maakt van de Volvo-componenten, wordt indien nodig met ABS geremd. Naast deze passieve veiligheidsystemen bevat het systeem ook een sensor die actief objecten detecteert aan de voorzijde van het voertuig. Bij detectie van objecten wordt afhankelijk van de rijsnelheid een remactie gestart, of een 'full-brake'.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
D-tec
Trucks.nl
advertise
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Iveco
Middelbos
DHS
terberg
Trailer innovation
vdl
Trailned
Kohl
snapon
facebook
Van Schaften Trucks
Cuppers
Anema Trucks & Spare Parts