home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 26 Oktober 2017, 10.50 uur


Iveco introduceert Daily Blue Power

IVECO lanceerde de nieuwe Daily Blue Power-familie, een duurzame aanvulling voor bedrijven actief in stedelijke distributie. De nieuwste aanwinst voldoet volledig aan de toenemende verkeersbeperkingen in stedelijke gebieden. De nieuwe serie loopt voor op deze milieuvoorschriften en voorziet oplossingen met een technologie die van nature uit duurzaam is. Er is de mogelijkheid om te kiezen tussen drie verschillende technologische oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van hun missies en zakelijke doeleinden.

Daily Hi-Matic Natural Power


De Daily Hi-Matic Natural Power is het eerste LCV-voertuig op gecomprimeerd aardgas met een automatische 8 traps-versnellingsbak. De nieuweling is voorzien van een 3-liter F1C die 136 pk levert voor een koppel van 350 Nm. De milieuprestaties van de Daily Hi-Matic Natural Power zijn al even opmerkelijk: De motor voldoet aan de Euro 6/D-normen met 76% minder stofdeeltjes en 12% lagere NOx-emissies dan de IVECO’s Euro VI 3,0-liter dieselmotor die al bijzonder lage emissieniveaus heeft. In reële rijcondities in een stedelijke context zijn de CO2-emissies van de CNG-motor 3% lager dan die van zijn equivalente dieseluitvoering. De combinatie van de Hi-Matic-transmissie met CNG verbetert deze prestaties nog en maakt er 5% van. Als de CNG-motor op biomethaan loopt, worden de CO2 emissies zo goed als nul met een afname van 95%. De Daily Hi-Matic Natural Power bespaart ook aanzienlijk op brandstofverbruik, met 2,5% in stedelijke missies, vergeleken met de handgeschakelde CNG-uitvoering. De lagere CNG-pompprijs vergeleken met diesel wordt vertaald in een bijzonder competitieve kostprijs per km en als alle factoren, zoals brandstofprijs, motorefficiëntie en energetische waarden in beschouwing worden genomen, kan aardgas tot 35% meer kosten besparen dan diesel. Dit maakt deze oplossing economisch duurzaam voor transportbedrijven die met een constante en bikkelharde competitie af moeten rekenen. De Daily Hi-Matic Natural Power is ook bijzonder stil vergeleken met zijn diesel-broer en dus ideaal voor nachtelijke leveringen in steden. De Daily Hi-Matic Natural Power komt ook met de exclusieve BUSINESS UP-applicatie waarmee on-board-connectiviteit een echte professionele tool wordt en de klant een Driver- en Business Assistant krijgt.

Daily Euro 6 RDE Ready


De meest geavanceerde Diesel-LCV op de markt en de eerste die op "Real Driving Emissions – RDE-ready" werd getest en gekeurd – 3 jaar vooruitlopend op de uitdagende milieustreefdoeleinden van 2020. Deze Daily wordt aangedreven met een op maat gemaakte motor, de 2,3-liter F1A motor van IVECO die in 2016 volledig werd herzien: met een grotere cilinderinhoud dan die van andere fabrikanten is deze motor duurzamer en garandeert hij vanzelfsprekend lage reële NOx-emissies. Dit voertuig werkt met de geavanceerde Selective Catalytic Reduction (SCR) van IVECO, het nabehandelingssysteem dat een samenbundeling is van 25 jaar technologische ervaring op dit gebied. De Daily Euro 6 RDE Ready werd getest door een onafhankelijke organisatie, de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, in overeenstemming met de nieuwe officiële procedure voor testen in reële condities op de weg. Er werd een conformiteitsfactor gemeten van 1,2 ten overstaan van de voor 2020 voorziene limiet van 2,1 waarmee dit voertuig bewijst dat het vandaag al RDE-Ready is, 3 jaar vroeger dan de datum waarop de nieuwe milieustreefdoeleinden van kracht zullen gaan.

De Daily Euro 6 RDE Ready is ook bijzonder brandstof-efficiënt wat een voordeel is voor de totale eigendomskosten (TCO) van de klanten: met het standaard Start&Stop-systeem en de eco-banden van Michelin verbruikt het tot 7% minder brandstof dan de huidige versie, gebaseerd op reële stedelijke missies van klanten. Als kernleverancier van IVECO heeft Michelin specifiek voor dit voertuig de nieuwe MICHELIN Agilis+ serie ontworpen. Deze nieuwste generatie van Agilis+ banden waarvan de professionele gebruikers de duurzaamheid en betrouwbaarheid al waarderen, leveren topprestaties, hebben een lage rolweerstand en maken weinig lawaai. Het nieuwe loopvlakontwerp en het rubber met een lage hysterese dragen bij tot de energetische efficiëntie van het voertuig, terwijl het nieuwe loopvlakpatroon met ‘silent rib technology’ de geluidsniveaus verlaagt.

Daily Electric


Elektrisch rijden is met IVECO al werkelijkheid: na de intrede op de markt in 2009 en de continue verbeteringen en vernieuwingen van de afgelopen 8 jaar, rekent de Daily Electric op een schare trouwe volgelingen met zijn toonaangevende efficiëntie, bewezen veelzijdigheid en totale duurzaamheid die nu ook 100% recycleerbare accu's omvat. De Daily Electric is een uniek voertuig dat zelfs in de steden met de allerstrengste verkeersbeperkingen mag rijden. Het heeft een tot 200 km uitgebreide actieradius in reële stedelijke condities en de accuprestaties zijn geoptimaliseerd voor alle weersomstandigheden. De accutechnologie maakt een hoog laadvermogen mogelijk dat in de sneloplaadmodus slechts 2 uur oplaadtijd vergt. De Eco-Power-modus en de strategieën voor regeneratief remmen maken de efficiëntie van dit voertuig nog groter. De Daily Blue Power Electric heeft het grootste aanbod in de categorie trucks met een MTM tot 5 ton, zodat er een model is voor elke missie. Nieuwe vooruitstrevende connectiviteits-services maken de Daily Electric tot de ideale bedrijfspartner. Een nieuwe Web Monitoring Application stelt vlootbeheerders in staat om al hun voertuigen real time onder controle te houden en gegevens na te kijken zoals locatie, acculading, motoruren, gereden kilometers, voertuigdatahistoriek. De real time informatie wordt ook bewaakt door het IVECO Experts-team om voertuigfouten te voorkomen en onderhoudswerkzaamheden te suggereren. IVECO plant ook een aanbod van financieringsoplossingen en Onderhouds- en Reparatiecontracten die ook voor de accu's gelden, om de Daily Electric nog beter aan te passen aan de cashflow en financiële cycli van klanten. De Daily Blue Power familie is de duurzame bedrijfspartner die de weg vrij maakt naar ONGELIMITEERD LEVEREN in stedelijke en voorstedelijke missies en hun eigenaars tegelijkertijd het competitieve voordeel van duurzaam transport biedt.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
vdl
snapon
Capriƫl Nederland
Iveco
Trailned
terberg
Van Schaften Trucks
advertise
Cuppers
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Kohl
Trucks.nl
Middelbos
D-tec
facebook