home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 18 Oktober 2017, 10.11 uur


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test

De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

Vergelijken


Tijdens een tweedaagse testsessie werden de producten van vier leveranciers, waaronder Dometic met de CoolAir RTX 1000, twaalf uur onderworpen aan realistische gebruiksomstandigheden. De CoolAir presteerde volgens het organiserende transportbedrijf 'zelfs nog beter dan Dometic in catalogi belooft'. Voor de test werden de standairco’s in een drie jaar oude DAF XF en een even oude Mercedes-Benz Actros geïnstalleerd. Vervolgens werden de trucks op asfalt geparkeerd en blootgesteld aan direct zonlicht. De temperatuur in de cabines werd ingesteld op 22 graden Celsius en de accubewakers werden volgens specificaties van de truckfabrikanten afgeregeld. Op de eerste testdag werden de standairco’s om 11:15 uur met een nieuwe accu en zonder gebruik van zonneschermen en gordijnen ingeschakeld. De tweede testdag werden de airco’s om 09:30 uur met gebruikte, maar net opgeladen accu’s en gesloten zonneschermen en gordijnen ingeschakeld.

Beste


De Dometic CoolAir RTX 1000 was tijdens de test de beste. Zo zorgde de RTX dat de cabines van de twee trucks op beide dagen het snelst afkoelden. De CoolAir was tevens de enige unit die in beide truck’s op de twee testdagen de ingestelde 22 graden wist te bereiken. De RTX was de enige unit die temperatuur in de onderste testzone de volledige testperiode op een comfortabel ‘rustniveau’ hield. Ook presteerde de unit van Dometic het beste in de categorie langste bedrijfstijd, waarbij de vereiste temperatuur behouden blijft. Tot slot had de Dometic CoolAir RTX 1000 gedurende de test het laagste energieverbruik, ofwel het hoogste accuniveau. De conclusie van de test door het transportbedrijf is dat Dometic CoolAir standairco’s bovengemiddelde prestaties leveren. Dometic standairco’s werken langer en zijn stiller en zuiniger, zelfs bij hoge buitentemperaturen tot 52 graden Celsius. Omdat de motor van de truck niet hoeft te draaien als de standairco aanstaat, is er geen brandstofverbruik. Ook werden de Dometic standairco’s geprezen om de intuïtieve, gebruiksvriendelijke bediening en de vier regelbare luchtstromingen. De chauffeurs worden niet meer blootgesteld aan uitlaatgassen en in combinatie met de stille units, krijgen ze meer en betere rust.

Getest


Dometic standairco’s passen door het moderne design goed aan de binnen- en buitenzijde van alle trucks. De units zijn door onafhankelijke instituten IP-getest en DIN 40050-9 gecertificeerd en geschikt voor gebruik onderweg. Warm/koude- en zoutsproeitests zijn uitgevoerd in Europa en Australië. CoolAir RTX en SP 950T standairco’s voldoen aan de ADR-norm, waarbij geen ombouw vereist is. Standairco’s van Dometic zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en voor specifieke toepassingen. Dankzij voertuigspecifieke montageconcepten kunnen Dometic airco’s eenvoudig gemonteerd en, bij inruil of aankoop van een ander voertuig, gedemonteerd worden. Er zijn maatwerkoplossingen voor de meeste, gangbare typen trucks. Als een standairco onverhoopt uitvalt, kan de chauffeur rekenen op het wereldwijde Dometic-servicenetwerk.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
timocom
Van Schaften Trucks
terberg
D-tec
vdl
snapon
Middelbos
Capriƫl Nederland
autec
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
Kohl
Hoornweg
Trucks.nl
diesel technic
Scania Trucks
advertise