home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 18 Oktober 2017, 08.53 uur


VDL actief in de recyclingbranche

VDL is steeds meer actief in de recyclingbranche. De laatste jaren is deze bloeiende branche een steeds grotere afnemer van onder meer containersystemen. VDL weet alvast 'hoe de hazen lopen'. De onderneming was onlangs aanwezig op de achtste editie van de vakbeurs Recycling Go, van 24 t/m 26 oktober in de Evenementenhal in Gorinchem.

Transport


Actief op het gebied van transport uiteraard met de degelijke en betrouwbare VDL afzetsystemen zoals de haakarm- en portaalarmsystemen. Zo zal binnenkort het wagenpark van Van Leeuwen Recycling Groep uitgebreid worden met 8 nieuwe Volvo’s waaronder een 3-assige Volvo FMX met 18-tons portaalsysteem voor omgeving Rotterdam. Carrosseriebouwer Bevako Hydraulics draagt zorg voor een nette opbouw en vlotte aflevering. Tevens heeft 2017 ook in het teken gestaan van verjonging van materieel bij het nieuwe Renewi (Shanks + van Gansewinkel). Niet alleen zijn door het hele land op de diverse vestigingen maar ook in België veel nieuwe VDL afzetsystemen in gebruik genomen waarvan sommige met auto-laadkraan of ‘vertrouwelijk-papier lift’ (Destra). VDL heeft inmiddels al jaren een sterke vertrouwensrelatie met deze partij.

Innovatie


In navolging op de pilot ‘afval ophalen met de grondstoffenfiets’ die vorig jaar is gestart in gemeente Waalre, komt VDL Containersystemen nu met een geheel eigen ontwerp van de afvalfiets. Behalve dat het totale gewicht nu komt op een kleine 700 kg inclusief bestuurder, blijft de opzet hetzelfde. De afvalfiets haalt voedselresten, luiers, restafval en PMD (Plastic, Metaal, Drankenkartons) op. Uitgerust met vier containerbakken verdeeld over de fiets en een aanhanger, is het geheel ongeveer 5 meter lang maar kan desondanks haaks draaien om in elk straatje, hofje of wijk te kunnen komen. De fiets is elektrisch en voorzien van een kleine accu waarmee een vast aantal ritten per dag afgelegd kunnen worden. Het legen gebeurt via de onderzijde. Wanneer de volgeladen fiets in een speciaal geprepareerde stellage parkeert, kunnen de bakken kippen waarbij de onderzijde openklapt en het verzamelde recycle materiaal eruit glijdt in een grote standaard afzetcontainer. Op de volgende recycling beurs in 2018 kunt u kennismaken met deze afvalfiets.

Duurzaamheid


Niet voor niets heeft VDL Containersystemen vorig jaar de Lean en Green Tools Award behaald. Op allerlei fronten wordt rekening gehouden met duurzame oplossingen. Zo is vorig jaar de Dynamic Control Plus (DCP) geïntroduceerd. Doordat deze dynamische snelgang de cyclus van het kippen en alle stadia van containerhandling aanzienlijk verkort, wordt niet alleen sneller gewerkt maar tegelijkertijd ook minder energie verbruikt. Het testresultaat van TNO ligt op 53,5 procent CO₂-besparing tijdens de handling van de container. Daarbij kan per jaar een diesel reductie van 218 liter per vrachtwagen worden bereikt. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de efficiency en snelheid. Ook is een kijkje gegeven in de ontwikkelingen om containerhandlingsystemen anders op het truckchassis te bevestigen. Door te lijmen in plaats van bout- en lasverbindingen te leggen, daalt het gewicht met 100 tot 150 kilo, waardoor de brandstofkosten afnemen of de eindgebruiker meer gewicht kan laden. Zelfs de afvalfiets valt onder het kopje duurzaam. Geen lawaai makende en naar diesel stinkende vrachtwagen meer in de woonwijk maar een zuivere (CO₂ -reductie), stille (decibel reductie) elektrische fiets die ook een gezonde lichamelijke inzet met zich mee brengt.

Bedrijfsbezoek


Met enige regelmaat stelt VDL haar bedrijf open voor bezoek. Zo ook aan vereniging Automobieltechnici (ATC) uit Limburg die continu hun technische blik verruimen met opgedane kennis tijdens bedrijfsbezoeken. (De ATC heeft een rijke historie. Direct na de tweede wereldoorlog werd de Vereniging van Automobieltechnici ATC opgericht. Met vereende krachten moest in die tijd het gemotoriseerde wegverkeer weer op gang worden gebracht. Ruim een halve eeuw verder is de ATC nog altijd prominent aanwezig binnen de automotivesector en bekleedt een niet meer weg te denken positie. De ATC vertegenwoordigt de Nederlandse APK keurmeesters in verschillende officiële overlegorganen. Daarnaast verzorgt de ATC regelmatig grote landelijke evenementen die zeer interessant zijn voor personen die werkzaam zijn in of voor de automotive-industrie.) Op 14 september jl. bezocht afdeling Limburg met een volle bus het pand van VDL in Hapert. Na ontvangst volgde een uitgebreide presentatie over de productie, nieuwe ontwikkelingen en ideeën. Na het vragenrondje volgde een rondgang door de moderne fabriek met aansluitend een passende lunch. Om ter afsluiting met de woorden van vice voorzitter Ben Wilmink te spreken: ‘Rest mij nogmaals dank te zeggen voor de interessante en absoluut niet te willen missen ochtend bij VDL Containersystemen’.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
Cuppers
advertise
Van Schaften Trucks
terberg
Hoornweg
Anema Trucks & Spare Parts
Kohl
facebook
Iveco
vdl
Middelbos
Trucks.nl
Trailer innovation
DHS
Trailned
snapon
D-tec