home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Oktober 2017, 16.16 uur


Arthur van Dijk: 'de sector kan wel weer wat vet op de botten gebruiken'

Bijna tien jaar geleden ontplofte de financiële markt en stortte de economie in een recessie. Een onontkoombaar effect hiervan was dat er minder spullen werden verkocht en er dus ook minder vervoerd hoefde te worden. En dat betekende veel minder vrachtautobewegingen met ook weer alle gevolgen voor de sector. Hoe is het nu? TLN-voorzitter Arthur van Dijk gaat voor Auto- en Transportwereld nader in op de huidige situatie voor de logistieke sector.

Er speelt nogal wat: duurzaamheid, wat de nodige investeringen vraagt, vergrijzing in de sector waardoor een tekort aan chauffeurs dreigt, steden die zero-emissiezones willen instellen en daarmee de transportsector in een moeilijk pakket brengen, tolsystemen die niet op elkaar aansluiten en nog zo wat zaken. Tijdens de crisis verdwenen leaseauto's in rap tempo van de wegen dus namen de files af. Inmiddels zijn die auto's weer terug en dus ook het filespook met langere aanrijtijden voor de transportsector als gevolg. De eerste vraag is dan eigenlijk of de bezettingsgraad weer terug op het niveau van voor 1998 is. Van Dijk meent dat de vrachtauto’s weer behoorlijk gevuld rijden. “Het kan natuurlijk altijd beter. Je ziet ontwikkelingen in de datagerelateerde logistiek om de systemen nog beter te krijgen om die bezettingsgraad te optimaliseren en we zien de druk op de ladingruimte toenemen. Er is geen vrachtauto die voor zijn plezier leeg rijdt.”

Voor het uitgebreide artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 13 oktober. Nog geen abonnee? Onder het tabblad 'Abonnement' hierboven staat meer informatie, zodat u in de toekomst geen interessante items meer hoeft te missen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Iveco
Middelbos
DHS
Kohl
Capriƫl Nederland
Trailned
advertise
snapon
facebook
Trucks.nl
D-tec
vdl
terberg
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
Hoornweg
Cuppers
Anema Trucks & Spare Parts