home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Oktober 2017, 16.16 uur


Arthur van Dijk: 'de sector kan wel weer wat vet op de botten gebruiken'

Bijna tien jaar geleden ontplofte de financiële markt en stortte de economie in een recessie. Een onontkoombaar effect hiervan was dat er minder spullen werden verkocht en er dus ook minder vervoerd hoefde te worden. En dat betekende veel minder vrachtautobewegingen met ook weer alle gevolgen voor de sector. Hoe is het nu? TLN-voorzitter Arthur van Dijk gaat voor Auto- en Transportwereld nader in op de huidige situatie voor de logistieke sector.

Er speelt nogal wat: duurzaamheid, wat de nodige investeringen vraagt, vergrijzing in de sector waardoor een tekort aan chauffeurs dreigt, steden die zero-emissiezones willen instellen en daarmee de transportsector in een moeilijk pakket brengen, tolsystemen die niet op elkaar aansluiten en nog zo wat zaken. Tijdens de crisis verdwenen leaseauto's in rap tempo van de wegen dus namen de files af. Inmiddels zijn die auto's weer terug en dus ook het filespook met langere aanrijtijden voor de transportsector als gevolg. De eerste vraag is dan eigenlijk of de bezettingsgraad weer terug op het niveau van voor 1998 is. Van Dijk meent dat de vrachtauto’s weer behoorlijk gevuld rijden. “Het kan natuurlijk altijd beter. Je ziet ontwikkelingen in de datagerelateerde logistiek om de systemen nog beter te krijgen om die bezettingsgraad te optimaliseren en we zien de druk op de ladingruimte toenemen. Er is geen vrachtauto die voor zijn plezier leeg rijdt.”

Voor het uitgebreide artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 13 oktober. Nog geen abonnee? Onder het tabblad 'Abonnement' hierboven staat meer informatie, zodat u in de toekomst geen interessante items meer hoeft te missen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
diesel technic
timocom
terberg
Kohl
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
advertise
autec
Middelbos
Hoornweg
snapon
vdl
DHS
D-tec