home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Oktober 2017, 09.41 uur


Verbeteren van de verkeersveiligheid met nieuwe technologie

De Transport en Toerisme Commissie van het Europees Parlement heeft vandaag besloten om nog voortvarender stappen te zetten om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Het rapport, Saving Lives: Boosting Car Safety, roept op tot het verplicht maken van systemen voor assistentie aan de chauffeur (driver assistance systems), beter verkeerveiligheidsonderwijs en meer investeringen in infrastructuur. “Ieder jaar sterven er meer dan 25.000 mensen op de Europese wegen en raken 135.000 mensen zwaar gewond. En deze trend lijkt niet aan de beterende hand. Goede opleiding voor chauffeurs en goede wegen blijven cruciaal en met het oog op de ontwikkelingen rond zelfrijdende auto’s zijn duidelijke normen voor chauffeur assistentie systemen ook hard nodig,” aldus Wim van de Camp (CDA).

In het rapport wordt onder andere opgeroepen om systemen als automatische remsystemen met voetganger en fietser herkenning en “lane keeping assistance” verplicht te maken. “Vijf van de tien van de slachtoffers in het verkeer zijn voetgangers en fietsers. Het is daarom onacceptabel dat deze technologieën beschikbaar zijn maar in te weinig auto’s zitten omdat het teveel zou kosten. Wat ons betreft behoren deze systemen binnenkort tot de standaard modellen van nieuwe auto’s,” benadrukt Wim van de Camp. Naast technologische ondersteuning blijven goed opgeleide chauffeurs en hoge kwaliteit wegen ook cruciaal voor de verkeersveiligheid. “We moeten ons ook niet op de technologie blindstaren. Goed opgeleide en degelijk gekwalificeerde chauffeurs blijven essentieel in het verder verbeteren van verkeersveiligheid, alsmede de handhaving van snelheid en alcohollimieten door de politie. En Facebooken en Twitteren achter het stuur is ook funest!” benadrukt Wim van de Camp.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
Hoornweg
autec
Capriƫl Nederland
Knapen
timocom
Van Schaften Trucks
DHS
Kohl
snapon
Trucks.nl
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
advertise
terberg
Scania Trucks
diesel technic