home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Oktober 2017, 09.41 uur


Verbeteren van de verkeersveiligheid met nieuwe technologie

De Transport en Toerisme Commissie van het Europees Parlement heeft vandaag besloten om nog voortvarender stappen te zetten om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Het rapport, Saving Lives: Boosting Car Safety, roept op tot het verplicht maken van systemen voor assistentie aan de chauffeur (driver assistance systems), beter verkeerveiligheidsonderwijs en meer investeringen in infrastructuur. “Ieder jaar sterven er meer dan 25.000 mensen op de Europese wegen en raken 135.000 mensen zwaar gewond. En deze trend lijkt niet aan de beterende hand. Goede opleiding voor chauffeurs en goede wegen blijven cruciaal en met het oog op de ontwikkelingen rond zelfrijdende auto’s zijn duidelijke normen voor chauffeur assistentie systemen ook hard nodig,” aldus Wim van de Camp (CDA).

In het rapport wordt onder andere opgeroepen om systemen als automatische remsystemen met voetganger en fietser herkenning en “lane keeping assistance” verplicht te maken. “Vijf van de tien van de slachtoffers in het verkeer zijn voetgangers en fietsers. Het is daarom onacceptabel dat deze technologieën beschikbaar zijn maar in te weinig auto’s zitten omdat het teveel zou kosten. Wat ons betreft behoren deze systemen binnenkort tot de standaard modellen van nieuwe auto’s,” benadrukt Wim van de Camp. Naast technologische ondersteuning blijven goed opgeleide chauffeurs en hoge kwaliteit wegen ook cruciaal voor de verkeersveiligheid. “We moeten ons ook niet op de technologie blindstaren. Goed opgeleide en degelijk gekwalificeerde chauffeurs blijven essentieel in het verder verbeteren van verkeersveiligheid, alsmede de handhaving van snelheid en alcohollimieten door de politie. En Facebooken en Twitteren achter het stuur is ook funest!” benadrukt Wim van de Camp.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
Van Schaften Trucks
DHS
Iveco
facebook
snapon
Trucks.nl
Hoornweg
Trailned
Cuppers
Kohl
advertise
terberg
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
vdl