home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 Oktober 2017, 16.37 uur


VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Hij is nog maar een jaar geleden geïntroduceerd, de Volkswagen Crafter, maar nu kondigt Volkswagen al een Crafter modeljaar 2018 aan. Niet dat er uiterlijk iets verandert, maar VW breidt het modellengamma uit met achterwielaandrijving, een 'four wheel drive' versie, automaat (eindelijk) en een versie met een GVW van vijf ton en over een half jaar nog één met 5,5 ton GVW. De belangrijkste vernieuwing is in de ogen van auteur Jos Haas de 8-gangs automaat.

Volkswagen liet echter op de IAA verleden jaar in Hannover ook nog een elektrische Crafter zien. Eigenlijk bestond er hoop dat deze elektrische versie nu al te beproeven zou zijn. Helaas, wel meldde VW dat er inmiddels veertig exemplaren van rondrijden bij Duitse klanten actief in onder andere koeriersdiensten. De introductie van deze e-Crafter zal hoogstwaarschijnlijk in de lente van volgend jaar plaatsvinden.

Voor het uitgebreide artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 27 oktober. Nog geen abonnee? Onder het tabblad 'Abonnement' hierboven staat meer informatie, zodat u in de toekomst geen interessante items hoeft te missen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
Hoornweg
Trucks.nl
terberg
Knapen
DHS
advertise
autec
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
D-tec
diesel technic
Kohl
timocom
vdl
Scania Trucks
Capriƫl Nederland