home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 06 Oktober 2017, 10.47 uur


D-TEC presenteert eerste aluminium kipper

Eerder dit jaar introduceerde D-TEC de eerste gestuurde kipper. Op de MobiliteitsRAI laat men (stand 412, samen met Kraker Trailers) een nieuwe innovatie zien, de gestuurde kipper met aluminium kipbak. Ten opzichte van een stalen variant kan de aluminium versie flink lichter zijn. Directeur Gerrit van Vlastuin: "De toepassing bepaalt de uitvoering."

D-TEC liet op een persdag te Kesteren op 5 oktober voor het eerst de laatste innovatie aan de media zien; een gestuurde kipper met aluminium kipbak. D-TEC is natuurlijk bekend van de tanktrailers en containertrailers. Sinds dit jaar is men ook actief in kieptrailers. Bijzonder aan deze gestuurde kiepopleggers - de eerste modellen werden uit staal vervaardigd - zijn het lage eigen gewicht en natuurlijk het D-TEC stuursysteem. De nieuwe kipper sluit aan op de behoefte vanuit de agrarische markt naar gestuurde kippers. Het grote voordeel is de sterk verhoogde wendbaarheid. Op terreinen met weinig ruimte, zoals bij veel boerenerven, laat de D-TEC kipper zich uitstekend manoeuvreren, zodat schade aan erf of bodem voorkomen worden. Met de introductie van een aluminium kipper is de keuze uitgebreid. Van Vlastuin: "Ook bij kippers is de discussie over gewicht heel actueel. Door de laadbak in aluminium uit te voeren kun je ruimschoots op gewicht besparen. Maar uiteindelijk bepaalt met name de toepassing de keuze voor uitvoering. Wil je schroot vervoeren, dan heb je toch een uitvoering in Hardox-staal nodig."

Voor het uitgebreide verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 13 oktober. Nog geen abonnee? Onder het tabblad 'Abonnement' hierboven staat meer informatie, zodat u in de toekomst geen interessante items hoeft te missen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Iveco
DHS
Cuppers
Middelbos
Van Schaften Trucks
advertise
Trailned
Trucks.nl
Kohl
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
Capriƫl Nederland
D-tec
terberg
Hoornweg
snapon