home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 06 Oktober 2017, 10.47 uur


D-TEC presenteert eerste aluminium kipper

Eerder dit jaar introduceerde D-TEC de eerste gestuurde kipper. Op de MobiliteitsRAI laat men (stand 412, samen met Kraker Trailers) een nieuwe innovatie zien, de gestuurde kipper met aluminium kipbak. Ten opzichte van een stalen variant kan de aluminium versie flink lichter zijn. Directeur Gerrit van Vlastuin: "De toepassing bepaalt de uitvoering."

D-TEC liet op een persdag te Kesteren op 5 oktober voor het eerst de laatste innovatie aan de media zien; een gestuurde kipper met aluminium kipbak. D-TEC is natuurlijk bekend van de tanktrailers en containertrailers. Sinds dit jaar is men ook actief in kieptrailers. Bijzonder aan deze gestuurde kiepopleggers - de eerste modellen werden uit staal vervaardigd - zijn het lage eigen gewicht en natuurlijk het D-TEC stuursysteem. De nieuwe kipper sluit aan op de behoefte vanuit de agrarische markt naar gestuurde kippers. Het grote voordeel is de sterk verhoogde wendbaarheid. Op terreinen met weinig ruimte, zoals bij veel boerenerven, laat de D-TEC kipper zich uitstekend manoeuvreren, zodat schade aan erf of bodem voorkomen worden. Met de introductie van een aluminium kipper is de keuze uitgebreid. Van Vlastuin: "Ook bij kippers is de discussie over gewicht heel actueel. Door de laadbak in aluminium uit te voeren kun je ruimschoots op gewicht besparen. Maar uiteindelijk bepaalt met name de toepassing de keuze voor uitvoering. Wil je schroot vervoeren, dan heb je toch een uitvoering in Hardox-staal nodig."

Voor het uitgebreide verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 13 oktober. Nog geen abonnee? Onder het tabblad 'Abonnement' hierboven staat meer informatie, zodat u in de toekomst geen interessante items hoeft te missen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
vdl
Trucks.nl
diesel technic
terberg
DHS
Middelbos
autec
Scania Trucks
timocom
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
Kohl
Hoornweg
advertise
Knapen