home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 04 Oktober 2017, 13.46 uur


200ste Schenk inzamelperscontainer afgeleverd

De 200ste inzamelperscontainer werd onlangs geproduceerd door Schenk te Nijmegen. De 200e pers gaat naar Denemarken. Deze klant heeft verscheidene maatwerk IPC’s gekocht. Middels een goede samenwerking tussen opdrachtgever, de Schenk-productie, Hiab Benelux en Kuiper wagenbouw beschikt men weldra over vijf nieuwe combinaties.

Schenk (www.schenkgroep.nl), opgericht in 1970, is een familiebedrijf uit de Betuwe. Men maakt al talrijke jaren de Inzamel Pers Container (kortaf IPC). Het is een puur Hollands product, waarmee voorzien wordt in lokale werkgelegenheid. De belangrijkste kernmerken zijn functioneel, lichtgewicht en maximale capaciteit. De IPC is dus niet een standaard zelf persende container die omgebouwd wordt en vervolgens dienst moet doen als inzamelpers. Het gewicht van dergelijke perscontainers ligt circa 1.000 kg hoger dan de Schenk IPC. Door gebruik te maken van hoogsterktestaal kan er lichter gebouwd worden, waardoor de klant meer lading mee kan nemen en de maximale aslast niet overschreden wordt. Een ton aan laadvermogen betekent een enorm verschil op jaarbasis, wanneer men bijvoorbeeld 30 IPC’s dagelijks in gebruik heeft. Suez ziet al jaren de voordelen van de Schenk IPC. Doordat de IPC's volledig in Nijmegen geproduceerd worden, zijn specifieke wensen eenvoudig door te voeren. Klanten komen regelmatig kijken hoe de bouw van een IPC vordert. Op dat moment kunnen er vaak ook nog aanpassingen besproken worden.

Maatwerkproducten


Door veranderingen in het scheidingsgedrag van de bevolking, verandert ook de samenstelling van het afval. Sinds enige jaren wordt het kunststof of PMD apart ingezameld. Hier is de pers op aangepast, zo is er een systeem bedacht waardoor het kunststof beter weggeperst wordt. Iedere pers is een maatwerkproduct. Het klein onderhoud kan plaats vinden op locatie bij de klant. De grotere onderhoudsbeurten of revisies vinden plaats bij Schenk in Nijmegen. Door producten in eigen beheer te produceren raken de medewerkers betrokken. Modificaties die zij aandragen worden verwerkt in nieuwe perscontainers. Een vast team van monteurs en lassers werkt dagelijks samen aan de nieuwbouw van de IPC’s. Schenk is momenteel druk doende met een aantal grote containerbouwopdrachten. Ook de containers van Schenk Containerverhuur worden volledig in Nijmegen geproduceerd. Men heeft inmiddels een vloot van 700 containers. Deze bestaat uit vloeistofdichte afzetcontainers tot 40 m3, buffercontainers tot 80 m3 en reguliere afzetcontainers.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
terberg
Knapen
D-tec
Scania Trucks
Trucks.nl
vdl
Hoornweg
DHS
autec
diesel technic
Capriƫl Nederland
timocom
advertise
Middelbos
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Kohl