home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 04 Oktober 2017, 13.46 uur


200ste Schenk inzamelperscontainer afgeleverd

De 200ste inzamelperscontainer werd onlangs geproduceerd door Schenk te Nijmegen. De 200e pers gaat naar Denemarken. Deze klant heeft verscheidene maatwerk IPC’s gekocht. Middels een goede samenwerking tussen opdrachtgever, de Schenk-productie, Hiab Benelux en Kuiper wagenbouw beschikt men weldra over vijf nieuwe combinaties.

Schenk (www.schenkgroep.nl), opgericht in 1970, is een familiebedrijf uit de Betuwe. Men maakt al talrijke jaren de Inzamel Pers Container (kortaf IPC). Het is een puur Hollands product, waarmee voorzien wordt in lokale werkgelegenheid. De belangrijkste kernmerken zijn functioneel, lichtgewicht en maximale capaciteit. De IPC is dus niet een standaard zelf persende container die omgebouwd wordt en vervolgens dienst moet doen als inzamelpers. Het gewicht van dergelijke perscontainers ligt circa 1.000 kg hoger dan de Schenk IPC. Door gebruik te maken van hoogsterktestaal kan er lichter gebouwd worden, waardoor de klant meer lading mee kan nemen en de maximale aslast niet overschreden wordt. Een ton aan laadvermogen betekent een enorm verschil op jaarbasis, wanneer men bijvoorbeeld 30 IPC’s dagelijks in gebruik heeft. Suez ziet al jaren de voordelen van de Schenk IPC. Doordat de IPC's volledig in Nijmegen geproduceerd worden, zijn specifieke wensen eenvoudig door te voeren. Klanten komen regelmatig kijken hoe de bouw van een IPC vordert. Op dat moment kunnen er vaak ook nog aanpassingen besproken worden.

Maatwerkproducten


Door veranderingen in het scheidingsgedrag van de bevolking, verandert ook de samenstelling van het afval. Sinds enige jaren wordt het kunststof of PMD apart ingezameld. Hier is de pers op aangepast, zo is er een systeem bedacht waardoor het kunststof beter weggeperst wordt. Iedere pers is een maatwerkproduct. Het klein onderhoud kan plaats vinden op locatie bij de klant. De grotere onderhoudsbeurten of revisies vinden plaats bij Schenk in Nijmegen. Door producten in eigen beheer te produceren raken de medewerkers betrokken. Modificaties die zij aandragen worden verwerkt in nieuwe perscontainers. Een vast team van monteurs en lassers werkt dagelijks samen aan de nieuwbouw van de IPC’s. Schenk is momenteel druk doende met een aantal grote containerbouwopdrachten. Ook de containers van Schenk Containerverhuur worden volledig in Nijmegen geproduceerd. Men heeft inmiddels een vloot van 700 containers. Deze bestaat uit vloeistofdichte afzetcontainers tot 40 m3, buffercontainers tot 80 m3 en reguliere afzetcontainers.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
Tibeg
vdl
advertise
Capriƫl Nederland
meiller
Hoornweg
scania
Autoboek International
Trucks.nl
snapon
Trailned
rdd
Cuppers
Middelbos
rino
almic
HEBIC
facebook
baat