home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Oktober 2017, 13.55 uur


Veilig vervoer door samenwerking

Met als uiteindelijk doel 'nul verkeersdoden in het transport' hebben een drietal vervoerders - Peter Appel Transport, St. van den Brink en Cornelissen - en drogisterijketen Kruidvat afspraken ondertekend die moeten bijdragen aan de veiligheid in transport. Projectleider Marco Kranenbroek van adviesbureau Bricklog spreekt van 'een unieke samenwerking'.

'Het is helaas nog steeds zo dat de transportsector niet bij iedereen een even goed imago heeft. Het wordt door velen ervaren als onveilig en een noodzakelijk kwaad. Werkelijkheid is dat er heel wat bedrijven en chauffeurs zich elke dag weer inzetten om het transport veilig en vlot te laten verlopen. Met deze Safety Deal willen we deze inzet steunen en borgen.'
In de deal gaat het over strikte naleving van rij- en rusttijden, naleving van andere wet en regelgeving, een cultuur van vertrouwen en elkaar aanspreken op gemaakte afspraken. Uitgangspunt van de Safety Deal is dat de gehele keten verantwoordelijk is voor het verhogen van vertrouwen. Dit moet leiden tot verbetering van het proces en meer veiligheid in de keten. Ziekteverzuim moet hierdoor verminderen en de aantrekkingskracht voor het beroep chauffeur moet groter worden.
Het resultaat van de vastgelegde afspraken is volgens manager Tom van Staveren van Peter Appel Transport 'baanbrekend in de historie van de Nederlandse transport en logistiek'. 'Het feit dat dit de eerste keer is dat de gehele keten betrokken is en we uiteindelijk gedragsverandering willen bewerkstelligen om echt vertrouwen op veiligheid te creeren, maakt het project uniek.'

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
D-tec
Trailned
DHS
vdl
Van Schaften Trucks
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
Middelbos
snapon
Cuppers
Hoornweg
Kohl
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Iveco
facebook
terberg