home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Oktober 2017, 13.55 uur


Veilig vervoer door samenwerking

Met als uiteindelijk doel 'nul verkeersdoden in het transport' hebben een drietal vervoerders - Peter Appel Transport, St. van den Brink en Cornelissen - en drogisterijketen Kruidvat afspraken ondertekend die moeten bijdragen aan de veiligheid in transport. Projectleider Marco Kranenbroek van adviesbureau Bricklog spreekt van 'een unieke samenwerking'.

'Het is helaas nog steeds zo dat de transportsector niet bij iedereen een even goed imago heeft. Het wordt door velen ervaren als onveilig en een noodzakelijk kwaad. Werkelijkheid is dat er heel wat bedrijven en chauffeurs zich elke dag weer inzetten om het transport veilig en vlot te laten verlopen. Met deze Safety Deal willen we deze inzet steunen en borgen.'
In de deal gaat het over strikte naleving van rij- en rusttijden, naleving van andere wet en regelgeving, een cultuur van vertrouwen en elkaar aanspreken op gemaakte afspraken. Uitgangspunt van de Safety Deal is dat de gehele keten verantwoordelijk is voor het verhogen van vertrouwen. Dit moet leiden tot verbetering van het proces en meer veiligheid in de keten. Ziekteverzuim moet hierdoor verminderen en de aantrekkingskracht voor het beroep chauffeur moet groter worden.
Het resultaat van de vastgelegde afspraken is volgens manager Tom van Staveren van Peter Appel Transport 'baanbrekend in de historie van de Nederlandse transport en logistiek'. 'Het feit dat dit de eerste keer is dat de gehele keten betrokken is en we uiteindelijk gedragsverandering willen bewerkstelligen om echt vertrouwen op veiligheid te creeren, maakt het project uniek.'

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
autec
Middelbos
timocom
advertise
D-tec
terberg
Hoornweg
Knapen
Van Schaften Trucks
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
Trucks.nl
Kohl
DHS
snapon
diesel technic
Capriƫl Nederland