home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 September 2017, 14.51 uur


Limpens neemt Volvo FH ADR-trekkers in gebruik

Limpens Elsloo bekrachtigt haar vertrouwen in Volvo Trucks en merkdealer Nebim met de aanschaf van dertig Volvo FH-trekkers met ADR-uitrusting. Twintig daarvan zijn inmiddels afgeleverd, de overige tien volgen in de loop van 2018. De trekkers, die worden ingezet voor internationaal bulk- en tanktransport, zijn gebaseerd op het Light Concept van Volvo Trucks.

Limpens Elsloo is gespecialiseerd in het internationaal transport van poeders, granulaten, vloeistoffen en sinds dit jaar ook vloeibare gassen, met name voor de chemische industrie in West-Europa. “Onze eerste focus is veiligheid,” verklaart directeur Guus Limpens, “daarom kiezen we standaard voor het meest uitgebreide veiligheidspakket.” Bij de Volvo FH is dat het Active Safety-pakket met, bovenop de wettelijk verplichte systemen, voorzieningen als Lane Change Support en Driver Alert Support. “Het uitdragen van veiligheid als kernwaarde werkt door in de beleving en het rijgedrag van onze chauffeurs. Het resultaat is duidelijk merkbaar: een lager brandstofverbruik, een langere onderhoudsinterval en minder schade”, aldus Guus Limpens.

Light Concept


Door de trucks uit te rusten met onder meer een monoleaf vooras, luchtgeveerde cabine, aluminium luchtketels en lichtgewicht Alcoa Dura-Bright velgen is een zo optimaal mogelijk eigengewicht verkregen. Inclusief loscompressor, veiligheidsvoorzieningen en I-ParkCool standairco wegen de trekkers slechts 7850 kilo. Guus Limpens: “In bulk- en tanktransport wordt afgerekend op het nettogewicht van de lading, vandaar het belang van licht materieel. We zijn met Nebim tot een concept gekomen waarbij eigengewicht, veiligheid en brandstofverbruik goed in balans zijn. Met de nieuwe Euro 6 stap C-motor heeft Volvo Trucks bewezen dat het mogelijk is om met een relatief hoog motorvermogen van 460 pk toch zuinig te rijden. In vergelijking met de vroegere Euro 4- en 5-motoren besparen we met de nieuwe commonrail-motor ruim 5% brandstof.”

Service


De invoering van Euro 6 was een aantal jaar geleden aanleiding voor Limpens om het destijds 100 eenheden tellen wagenpark versneld te vervangen. Bij wijze van test werden er nieuwe trucks van vier verschillende merken aangeschaft, waaronder de eerste Volvo FH in 15 jaar. De hernieuwde kennismaking is directeur Guus Limpens prima bevallen: “Het merk Volvo Trucks scoort goed in onze vloot, maar ook de klantgerichte benadering en extra services van Nebim hebben ertoe geleid dat het aandeel Volvo-trucks nog steeds groeit. We zitten al vier generaties in het transport en hebben een eigen werkplaats, we zijn dus goed op de hoogte van wat er te koop is. Het is de taak van de dealer om ons te attenderen op innovaties en ons technisch te ondersteunen. Nebim vervult die taak erg goed.”

Full service


Limpens Elsloo heeft zich sinds 1930 ontwikkeld van transporteur tot een full service logistiek dienstverlener. Op- en overslag van droge bulkstoffen vindt plaats in de twee eigen siloparken met 110 opslagsilo’s, gezamenlijk goed voor een capaciteit van 29.500 m3. Limpens beschikt tevens over een zakkensnijmachine en vulmachine voor het vullen van zakken van uiteenlopende formaten. De verhuurtak Silo-Rental verhuurt kippende bulkopleggers met toebehoren. Ook biedt het familiebedrijf gecertificeerde tankreiniging op drie locaties in Elsloo, Maastricht en Bottrop (Duitsland).
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriël Nederland
Kohl
snapon
terberg
DHS
advertise
Middelbos
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
autec
vdl
Van Schaften Trucks
Scania Trucks
Knapen
Hoornweg
diesel technic
Trucks.nl
timocom