home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 September 2017, 14.16 uur


Nieuwe Europart trailercatalogus

Europart komt met een nieuwe, geactualiseerde en uitgebreide uitgave van de trailercatalogus. Op 944 pagina's presenteert de handelaar in truckonderdelen en werkplaatstoebehoren meer dan 6.000 reserveonderdelen, toebehoren, materialen en gereedschap voor onderhoud en reparatie van aanhangers en opleggers. Hier vindt men reserveonderdelen voor assen en onderstel, evenals persluchtcomponenten, onderdelen voor het chassis, aanbouwdelen, reserveonderdelen voor opbouw, verlichting, elektrische systemen en aanhangers en tevens voor aanhangers voor personenauto's. Het aanbod in de nieuwe trailercatalogus is aangevuld met ladingzekeringsmaterialen en werkplaatsbenodigdheden.

In de nieuwe uitgave heeft Europart meer ruimte beschikbaar gesteld voor de secties perslucht, astoebehoren en verlichting dan voorheen. Bovendien vindt men in de trailercatalogus nu ook reserveonderdelen voor koelaggregaten. Ook nieuw zijn de hoofdstukken met werkplaatsbenodigdheden en reserveonderdelen voor lichte aanhangers in het personenauto- en bestelwagensegment. De productgroep Trailerassen vormt een belangrijk onderdeel van de catalogus. Hier vindt men reserveonderdelen voor de gangbare assen van fabrikanten zoals BPW, SAF, ROR/Meritor, Gigant, Jost, Valx en Schmitz Cargobull. Dit zijn niet alleen actuele onderdelen, maar ook onderdelen voor oudere asmodellen. Er is een afzonderlijk hoofdstuk aan het thema persluchtsysteem gewijd. Hierin vindt de lezer naast de standaard en speciale reserveonderdelen ook een overzicht van de belangrijkste eigenschappen en bijzonderheden van de persluchtsystemen van Wabco, Knorr en Haldex. Eveneens in het programma: het ABC-stekkerverbindingsysteem van Raufoss. Het kunststof systeem is niet alleen lichter dan metalen com-ponenten, de verbindingen beschikken bovendien over een hoorbare vergrendelcontrole en vergemakkelijken zo de drukdichte montage van de persluchtleidingen. Wat betreft de dagelijkse werkzaamheden in de werkplaats is het hoofdstuk 'Verlichting en elektrische systemen' uitgebreid. Het accent legt Europart hierbij op het verlichtings- en bekabelingsysteem EasyConn van Hella en op de lampsystemen van Aspöck. Hella EasyConn is een modulair bekabelings- en verlichtingsysteem zonder verdeeldoos, dat zowel met lampen met conventionele gloeilampentechniek als lampen met LED-techniek te combineren is. In de catalogus zijn diverse lampmodellen van verlichtingspecialisten Hella en Aspöck voor zowel de achterverlichting als de zij- en markeringsverlichting van voertuigen opgenomen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Scania Trucks
D-tec
DHS
Capriël Nederland
Middelbos
Kohl
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
timocom
autec
advertise
diesel technic
snapon
terberg
Trucks.nl
Hoornweg
Knapen