home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 September 2017, 11.11 uur


Van Vliet levert hulp goederen aan Sint Maarten

Bij Van Vliet Trucks Holland B.V. in Nieuwerkerk a/d IJssel wordt alles in het werk gesteld om hulpgoederen in gereedheid te brengen voor Sint Maarten; het caribische eiland waar de orkaan Irma enorm veel schade heeft aangericht. Vanwege de dringende behoefte om de hulpverlening op gang te brengen is haast geboden en moeten de goederen binnen enkele dagen op transport.

Via de Nederlandse overheid heeft Van Vliet de opdracht gekregen om op zeer korte termijn een partij generatoren, machines en voertuigen te leveren. Een aantal generatoren is inmiddels per vrachtvliegtuig getransporteerd. Daarnaast is er grote behoefte aan kippers, tankwagens en graafmachines. Allemaal nieuw materiaal wat Van Vliet op voorraad heeft staan en dus direct geleverd kan worden. Het gaat in totaal om 12 MAN kippers, 8 MAN tankwagens, 3 graafmachines en 5 laad/graafmachines.

De Karel Doorman (het grootste schip van de Nederlandse marine) zal de voertuigen, samen met nog een grote hoeveelheid andere goederen, vanuit de haven van Den Helder verschepen naar Sint Maarten. Er wordt bij Van Vliet Trucks met man-en-macht gewerkt om de voertuigen op tijd in de haven te krijgen.

Van Vliet Trucks Holland B.V. (het bedrijf bestaat inmiddels bijna 65 jaar) staat op de shortlist van veel hulporganisaties. De heer A.C. (Nol) Van Vliet, algemeen directeur van Van Vliet Trucks, heeft in de loop der jaren een gerenommeerde naam neergezet bij een groot aantal hulporganisaties. Zo beheert Van Vliet ook de voorraden van hulporganisaties en neemt het volledige logistieke traject voor zijn rekening bij leveringen, waar ook ter wereld. Van Vliet heeft de mensen, de kennis en het materiaal in huis om snel te handelen bij acute noodsituaties.

De Nederlandse marine is door de overheid aangewezen om alle hulpgoederen te vervoeren met haar grootste en nieuwste schip: de Karel Doorman. Een schip dat 204 meter lang en 30 meter breed is en tonnen aan hulpgoederen kan bergen. Wanneer de Karel Doorman helemaal is volgeladen, verlaat het een dezer dagen de haven richting Sint Maarten. Daar komt het over twee weken aan en worden de hulpgoederen afgeleverd.

En… inmiddels wordt bij Van Vliet alweer nieuw materiaal in gereedheid gebracht voor vervolgorders.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Goede start voor 13-liter 410 pk Scani...

Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvang...

Invoegassistent voor vrachtwagens neem...

Eerste Renault Trucks D-Access Narrow ...

Gunstige financieringen op duurzame IV...

Müller neemt Prins Transport over

Relatie ongevallen en chauffeurstekort...

Sent Waninge DAF dealer van het jaar 2018

Kögel Schuifzeilopleggers krijgen...

Mercedes-Benz Sprinter in nieuw jasje ...


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor
Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
Hoornweg
Middelbos
D-tec
Cuppers
advertise
DHS
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
Iveco
terberg
vdl
Kohl
Capriël Nederland
Trucks.nl
facebook