home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 September 2017, 11.11 uur


Van Vliet levert hulp goederen aan Sint Maarten

Bij Van Vliet Trucks Holland B.V. in Nieuwerkerk a/d IJssel wordt alles in het werk gesteld om hulpgoederen in gereedheid te brengen voor Sint Maarten; het caribische eiland waar de orkaan Irma enorm veel schade heeft aangericht. Vanwege de dringende behoefte om de hulpverlening op gang te brengen is haast geboden en moeten de goederen binnen enkele dagen op transport.

Via de Nederlandse overheid heeft Van Vliet de opdracht gekregen om op zeer korte termijn een partij generatoren, machines en voertuigen te leveren. Een aantal generatoren is inmiddels per vrachtvliegtuig getransporteerd. Daarnaast is er grote behoefte aan kippers, tankwagens en graafmachines. Allemaal nieuw materiaal wat Van Vliet op voorraad heeft staan en dus direct geleverd kan worden. Het gaat in totaal om 12 MAN kippers, 8 MAN tankwagens, 3 graafmachines en 5 laad/graafmachines.

De Karel Doorman (het grootste schip van de Nederlandse marine) zal de voertuigen, samen met nog een grote hoeveelheid andere goederen, vanuit de haven van Den Helder verschepen naar Sint Maarten. Er wordt bij Van Vliet Trucks met man-en-macht gewerkt om de voertuigen op tijd in de haven te krijgen.

Van Vliet Trucks Holland B.V. (het bedrijf bestaat inmiddels bijna 65 jaar) staat op de shortlist van veel hulporganisaties. De heer A.C. (Nol) Van Vliet, algemeen directeur van Van Vliet Trucks, heeft in de loop der jaren een gerenommeerde naam neergezet bij een groot aantal hulporganisaties. Zo beheert Van Vliet ook de voorraden van hulporganisaties en neemt het volledige logistieke traject voor zijn rekening bij leveringen, waar ook ter wereld. Van Vliet heeft de mensen, de kennis en het materiaal in huis om snel te handelen bij acute noodsituaties.

De Nederlandse marine is door de overheid aangewezen om alle hulpgoederen te vervoeren met haar grootste en nieuwste schip: de Karel Doorman. Een schip dat 204 meter lang en 30 meter breed is en tonnen aan hulpgoederen kan bergen. Wanneer de Karel Doorman helemaal is volgeladen, verlaat het een dezer dagen de haven richting Sint Maarten. Daar komt het over twee weken aan en worden de hulpgoederen afgeleverd.

En… inmiddels wordt bij Van Vliet alweer nieuw materiaal in gereedheid gebracht voor vervolgorders.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
DHS
vdl
timocom
Scania Trucks
diesel technic
Middelbos
D-tec
snapon
Knapen
Kohl
terberg
Van Schaften Trucks
autec
Capriël Nederland