home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Juli 2017, 09.27 uur


Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Als je een verzekering voor je bestelauto afsluit, kun je kiezen tussen drie dekkingen: WA, beperkt casco en allrisk (volledig casco). Wat is het verschil tussen deze dekkingen en welke past het beste bij jouw situatie?

WA


WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-bestelautoverzekering is een basisverzekering en vergoedt alleen de schade die jij als bestuurder veroorzaakt bij een andere weggebruiker. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je bestelauto af te sluiten.

Beperkt casco


De dekking beperkt casco is een WA + beperkt cascoverzekering. Deze dekking wordt ook wel WA-plus autoverzekering genoemd. De verzekering dekt niet alleen de schade die jij als bestuurder veroorzaakt aan de tegenpartij, maar je krijgt ook een vergoeding bij bijvoorbeeld ruitschade, diefstal, brand en storm.

Allrisk (volledig casco)


De dekking allrisk is een WA + volledig cascoverzekering. Het wordt ook wel allriskverzekering genoemd. Met deze verzekering ben je het meest uitgebreid verzekerd. Je bent op de eerste plaats verzekerd voor de schade die jij met je bestelauto veroorzaakt bij een andere weggebruiker. Daarnaast worden alle schades aan je eigen bestelauto vergoed, ook als je de schade zelf hebt veroorzaakt.

Welke verzekering past het beste bij mijn bestelauto?


Voor het kiezen van de dekking voor je bestelauto is het niet voldoende om alleen naar de leeftijd van je auto te kijken. Wel kun je hierop een eerste selectie maken:

- bestelauto van 0 - 5 jaar: allriskverzekering
- bestelauto van 6 - 10 jaar: beperkt cascoverzekering
- bestelauto ouder dan 10 jaar: WA-verzekering

Redenen om te kiezen voor een ruimere dekking:
- Je bent erg afhankelijk van je bestelauto.
- Je hebt weinig geld achter de hand of je hebt de lening van je bestelauto nog niet afbetaald.
- Is de dagwaarde van je bestelauto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om te kiezen voor een ruimere dekking.
- Het premieverschil tussen verschillende dekkingen is niet heel groot. Maak een vergelijking om te zien wat je een ruimere dekking je extra kost.

"Hoe kies je de juiste dekking voor je bestelauto? Kijk niet alleen naar de leeftijd van de auto. Heb je bijvoorbeeld veel schadevrije jaren of heeft de auto nog een hoge dagwaarde? Dan is het vaak slim om een ruimere dekking te kiezen. " – Rianne Veerman, Independer.

Aanvullende verzekering


Naast een WA, beperkt casco of allrisk (volledig casco) dekking, kun je ervoor kiezen een aanvullende verzekering voor je bestelauto af te sluiten.

- schadeverzekering inzittenden
- ongevallenverzekering voor inzittenden
- rechtsbijstandsverzekering
- verhaalsbijstandverzekering
- eigen vervoer verzekering

Waar kan ik mijn bestelautoverzekering vergelijken en afsluiten?


Voordat je kiest voor een verzekering, is het slim om eerst bestelautoverzekeringen te vergelijken. Zo heb je een overzicht van de verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding en kun je direct de verzekering afsluiten die het beste bij jouw situatie past. Klik hier voor meer informatie: https://www.independer.nl/bestelautoverzekering
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Lubbers gaat samenwerking met Route42 ...

HMF kondigt nieuwe 90 tonmtr kraan aan

VVN: Smartphonegebruik gelijk aan dron...

De Renault Trucks Master nu ook online...

Roemeense overvalbende op trucks opgep...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...


Lubbers gaat samenwerking met Route42 aan om meer rendement te halen
Transportbedrijf Lubbers Logistics Group gaat het fleet intelligence platform van Route42 inzetten om meer grip te krijgen op haar trailer park. Hiermee is Lubbers in staat om haar trailer park nog efficiënter in te zetten en geen onnodig tijd te verliezen aan het zoeken naar trailers. Voor het ontsluiten van de data zal op elke trailer een N-dure gemonteerd worden. Deze robuuste hardware oplossing zorgt voor ontsluiting van positie data en kan uitgebreid worden met andere sensoriek voor meer applicaties. De krachtige batterijpack zorgt ervoor dat als de trailer los gekoppeld is hij nog minimaal 4 maanden ‘online’ is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
DHS
Hoornweg
timocom
Kohl
advertise
Van Schaften Trucks
diesel technic
Capriƫl Nederland
autec
snapon
Scania Trucks
Trucks.nl