home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Juli 2017, 09.59 uur


Einride T-Pod is autonome elektrische vrachtwagen

De Zweedse start-up Einride heeft een levensgroot prototype ontwikkeld van een autonoom rijdende, elektrische vrachtwagen. Het op ware grootte gebouwde prototype moet volgens Einride in de toekomst kleinere vrachtwagens vervangen. De T-Pod beschikt over een afstandsbediening en een vermogen van 200 kWh met een maximumbereik van ongeveer 200 km.

De Einride T-Pod heeft een uniek ontwerp en is speciaal ontworpen voor het werken zonder bestuurder, of met een afstandsbediening. Daarbij kan één chauffeur meerdere T-Pod's besturen. De T-Pod wordt voor het eerst in gebruik genomen in een route tussen Göteborg en Helsingborg in Zweden, tegen 2020. Zo'n 200 T-Pods moeten de route bedienen, waar tevens laadstations geplaatst zullen worden. Het totale T-Pod netwerk kan dan tot zo'n 2.000.000 pallets met goederen per jaar vervoeren. Einride sluit niet uit dat de route uitgebreid wordt, wanneer de klantvraag er is.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Lubbers gaat samenwerking met Route42 ...

HMF kondigt nieuwe 90 tonmtr kraan aan

VVN: Smartphonegebruik gelijk aan dron...

De Renault Trucks Master nu ook online...

Roemeense overvalbende op trucks opgep...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...


Lubbers gaat samenwerking met Route42 aan om meer rendement te halen
Transportbedrijf Lubbers Logistics Group gaat het fleet intelligence platform van Route42 inzetten om meer grip te krijgen op haar trailer park. Hiermee is Lubbers in staat om haar trailer park nog efficiënter in te zetten en geen onnodig tijd te verliezen aan het zoeken naar trailers. Voor het ontsluiten van de data zal op elke trailer een N-dure gemonteerd worden. Deze robuuste hardware oplossing zorgt voor ontsluiting van positie data en kan uitgebreid worden met andere sensoriek voor meer applicaties. De krachtige batterijpack zorgt ervoor dat als de trailer los gekoppeld is hij nog minimaal 4 maanden ‘online’ is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Kohl
diesel technic
DHS
snapon
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
Trucks.nl
autec
Van Schaften Trucks
Middelbos
terberg