home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Juni 2017, 16.06 uur


De nieuwe DAF XF staat bij de dealers

Inmiddels is de productie van de nieuwe DAF XF en CF gestart. De DAF dealers hebben demo-trucks in huis voor uitgebreide proefritten. Ondernemers en chauffeurs kunnen vanaf nu de talrijke verbeteringen in de praktijk gaan ervaren. “De belangstelling voor de nieuwe XF en CF is ongekend groot. We merken het aan de reacties van onze klanten. Die vragen al weken wanneer rijden mogelijk is”, aldus Ralph Hoefman, Directeur bij dealer Van Tilburg-Bastianen. Hoefman nam afgelopen dinsdag bij de fabriek in Eindhoven als een van de eerste de sleutels in ontvangst van een nieuwe demo DAF XF 480 uit handen van Jan van Keulen, Algemeen Directeur DAF Nederland.

Veel proefritten geboekt


De ongekend positieve eerste rij indrukken in de media, maken ondernemers en chauffeurs nieuwsgierig. Alle dealers van DAF hebben al flink wat proefritten geboekt. Bij DAF dealer Best Trucks zijn de demo-trucks voor de komende weken volgepland. Tjeerd Hofmeyer, Commercieel Directeur bij Best Trucks: “We zijn ervan overtuigd dat iedereen direct onder de indruk is. De nieuwe XF en CF zijn verbazingwekkend stil. Dat merk je direct na de eerste meters. En het lage verbruik zal zich in de praktijk bewijzen. Daarvan ben ik overtuigd. DAF heeft geweldig veel ontwikkelingswerk gedaan om de efficiency te verhogen.” De nieuwe DAF XF en CF zijn door de introductiekleur Jamaica Blue fraaie blikvangers.

Hoog koppel bij laag toerental vertaalt zich in laag verbruik


“7 procent lager brandstofverbruik; dat is de grootste stap in de geschiedenis van DAF”, stelt Jan van Keulen. “Zuinigheid gaat echter niet ten koste van prestaties. De motoren leveren hun maximum koppel al vanaf 900 toeren per minuut. Op kruissnelheid draaien de motoren zo’n 1.000 toeren per minuut. Samen met de nieuwe TraXon versnellingsbak en een achteras met een snellere overbrenging, kun je het lage toerental volop benutten om de truck zuiniger te maken. Ook service intervallen tot 200.000 km dragen er toe bij dat de kilometer kostprijs van deze trucks substantieel lager is bij een hogere inzetbaarheid. Dat is wat we bij DAF bedoelen met Transport Efficiency.”

DAF heeft bij de nieuwe XF en CF het interieur van de Space Cab en Super Space Cab cabines verfijnd. Nieuwe materialen, nog meer bedieningsgemak en nieuwe accessoires bieden chauffeurs een aangename en comfortabele werkplek. “Wat dat betreft zijn de DAF XF en CF opnieuw óók echte chauffeursauto’s”, besluit Hofmeyer, vlak voordat hij van het DAF terrein met de nieuwe XF 480 demo wegrijdt.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
advertise
vdl
Scania Trucks
D-tec
DHS
Trucks.nl
terberg
Kohl
Middelbos
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Van Schaften Trucks
autec
diesel technic
Anema Trucks & Spare Parts
timocom