home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Juni 2017, 11.38 uur


Timken neemt Groeneveld Group over

De Timken Company (NYSE: TKR; www.timken.com), een vooraanstaande en wereldwijde speler op het gebied van lagers en mechanische krachtoverbrengingssystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de overname van Groeneveld Groep, Gorinchem. Groeneveld is een vooraanstaande leverancier van o.m. automatische smeersystemen voor transport en off-road applicaties. Met de overname is een bedrag van ongeveer $280 miljoen gemoeid. De omzet van Groeneveld Groep bedroeg in de laatste 12 maanden, tot en met 31 mei 2017, ongeveer $105 miljoen. Verwacht wordt dat de overname zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in 2017. Daarnaast realiseert Groeneveld Groep een sterke marge, die naar verwachting zal bijdragen aan Timken’s EBITDA marge en die verder versterkt zal worden als gevolg van synergiën.

“De overname van Groeneveld betekent een verdere versterking van onze positie op gebied van automatische smeersystemen, een sector die wij in 2013 betraden met de overname van Interlube,” aldus Richard G. Kyle, president en chief executive officer van Timken. “Groeneveld is een sterk merk en heeft een goed management, een wereldwijd klantenbestand en een toonaangevend productportfolio met een uitstekende marktpositie in off-road machines en zware vrachtwagens.”

Het hoofdkantoor van Groeneveld is gevestigd in Gorinchem, Nederland, met assemblagefaciliteiten in Italië. De automatische smeersystemen, die de machine- en voertuigbeschikbaarheid verhogen, vormen samen met de veiligheidssystemen het grootste deel van de afzet. Daarnaast beschikt de onderneming ook nog over een kleinere divisie, Groeneveld ICT Solutions, welke telematica-oplossingen biedt voor transportbedrijven. Groeneveld heeft ongeveer 600 medewerkers in dienst.

“We zijn buitengewoon verheugd, zo’n alom gerespecteerd en bekend bedrijf over te kunnen nemen. De onderneming heeft een onderscheidende waarde-propositie, sterke klantrelaties en getalenteerde medewerkers,” aldus Kyle. “We kijken er naar uit om het Groeneveld team te verwelkomen bij Timken.”

Als onderdeel van de overname zal Henk Groeneveld, enig aandeelhouder en non-executive president van Groeneveld Groep, zich terugtrekken uit het bedrijf. “Henk heeft de onderneming gedurende vier decennia geleid. Dankzij hem is de onderneming geworden tot wat het vandaag de dag is. Hij heeft tevens gezorgd voor een sterke directie en staf,” besluit Kyle. “Wij wensen Henk een goed en welverdiend pensioen met zijn familie.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
timocom
Trucks.nl
Van Schaften Trucks
vdl
diesel technic
Middelbos
snapon
advertise
D-tec
Kohl
Capriƫl Nederland
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
terberg
Hoornweg
autec