home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Juni 2017, 11.38 uur


Timken neemt Groeneveld Group over

De Timken Company (NYSE: TKR; www.timken.com), een vooraanstaande en wereldwijde speler op het gebied van lagers en mechanische krachtoverbrengingssystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de overname van Groeneveld Groep, Gorinchem. Groeneveld is een vooraanstaande leverancier van o.m. automatische smeersystemen voor transport en off-road applicaties. Met de overname is een bedrag van ongeveer $280 miljoen gemoeid. De omzet van Groeneveld Groep bedroeg in de laatste 12 maanden, tot en met 31 mei 2017, ongeveer $105 miljoen. Verwacht wordt dat de overname zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in 2017. Daarnaast realiseert Groeneveld Groep een sterke marge, die naar verwachting zal bijdragen aan Timken’s EBITDA marge en die verder versterkt zal worden als gevolg van synergiën.

“De overname van Groeneveld betekent een verdere versterking van onze positie op gebied van automatische smeersystemen, een sector die wij in 2013 betraden met de overname van Interlube,” aldus Richard G. Kyle, president en chief executive officer van Timken. “Groeneveld is een sterk merk en heeft een goed management, een wereldwijd klantenbestand en een toonaangevend productportfolio met een uitstekende marktpositie in off-road machines en zware vrachtwagens.”

Het hoofdkantoor van Groeneveld is gevestigd in Gorinchem, Nederland, met assemblagefaciliteiten in Italië. De automatische smeersystemen, die de machine- en voertuigbeschikbaarheid verhogen, vormen samen met de veiligheidssystemen het grootste deel van de afzet. Daarnaast beschikt de onderneming ook nog over een kleinere divisie, Groeneveld ICT Solutions, welke telematica-oplossingen biedt voor transportbedrijven. Groeneveld heeft ongeveer 600 medewerkers in dienst.

“We zijn buitengewoon verheugd, zo’n alom gerespecteerd en bekend bedrijf over te kunnen nemen. De onderneming heeft een onderscheidende waarde-propositie, sterke klantrelaties en getalenteerde medewerkers,” aldus Kyle. “We kijken er naar uit om het Groeneveld team te verwelkomen bij Timken.”

Als onderdeel van de overname zal Henk Groeneveld, enig aandeelhouder en non-executive president van Groeneveld Groep, zich terugtrekken uit het bedrijf. “Henk heeft de onderneming gedurende vier decennia geleid. Dankzij hem is de onderneming geworden tot wat het vandaag de dag is. Hij heeft tevens gezorgd voor een sterke directie en staf,” besluit Kyle. “Wij wensen Henk een goed en welverdiend pensioen met zijn familie.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Lubbers gaat samenwerking met Route42 ...

HMF kondigt nieuwe 90 tonmtr kraan aan

VVN: Smartphonegebruik gelijk aan dron...

De Renault Trucks Master nu ook online...

Roemeense overvalbende op trucks opgep...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...


Lubbers gaat samenwerking met Route42 aan om meer rendement te halen
Transportbedrijf Lubbers Logistics Group gaat het fleet intelligence platform van Route42 inzetten om meer grip te krijgen op haar trailer park. Hiermee is Lubbers in staat om haar trailer park nog efficiënter in te zetten en geen onnodig tijd te verliezen aan het zoeken naar trailers. Voor het ontsluiten van de data zal op elke trailer een N-dure gemonteerd worden. Deze robuuste hardware oplossing zorgt voor ontsluiting van positie data en kan uitgebreid worden met andere sensoriek voor meer applicaties. De krachtige batterijpack zorgt ervoor dat als de trailer los gekoppeld is hij nog minimaal 4 maanden ‘online’ is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Middelbos
terberg
DHS
snapon
timocom
Kohl
diesel technic
Hoornweg
Capriƫl Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
autec
Van Schaften Trucks
Scania Trucks