home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 23 Juni 2017, 14.20 uur


Lokaal vervoer door buitenlanders komt beperkt voor

Lokaal vervoer van goederen door buitenlandse vrachtwagens komt beperkt voor. Dit blijkt uit controles door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in de havengebieden van Rotterdam en Amsterdam en het luchthavengebied rond Schiphol. De ILT controleerde 361 buitenlandse vrachtwagens. Er werden 13 buitenlandse wagens aangetroffen die lokaal goederen vervoerden, hoofdzakelijk in het Rotterdamse havengebied. In 5 gevallen gebeurde dat niet volgens de regels. Deze transporten werden beëindigd en beboet.

De ILT voerde ook administratieve controles uit bij 8 betrokken opdrachtgevers. Hierbij bleek dat zij een beperkte kennis hebben van de regels voor dit soort vervoer. De bezochte bedrijven beloofde maatregelen te nemen.

Het binnenlands vervoer van goederen door buitenlandse vervoerders heet cabotage.Buitenlandse vrachtwagens mogen in Nederland maximaal 3 cabotage-ritten uitvoeren binnen 7 dagen, als ze Nederland beladen binnenkomen. Als ze Nederland onbeladen binnenkomen, mogen ze maximaal 1 cabotage-rit maken binnen 3 dagen. Ze moeten ook een volledige ritadministratie bijhouden.

De ILT voerde de extra controles uit na signalen uit de transportsector dat op specifieke plekken in Nederland zogeheten lokale cabotage zou plaatsvinden. Dit rapport is een aanvulling op eerder onderzoek naar cabotage dat in 2015 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia in samenwerking met de ILT.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
autec
DHS
Capriël Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
diesel technic
advertise
timocom
D-tec
Middelbos
Hoornweg
terberg
vdl
Van Schaften Trucks
snapon
Scania Trucks
Kohl