home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 23 Juni 2017, 14.20 uur


Lokaal vervoer door buitenlanders komt beperkt voor

Lokaal vervoer van goederen door buitenlandse vrachtwagens komt beperkt voor. Dit blijkt uit controles door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in de havengebieden van Rotterdam en Amsterdam en het luchthavengebied rond Schiphol. De ILT controleerde 361 buitenlandse vrachtwagens. Er werden 13 buitenlandse wagens aangetroffen die lokaal goederen vervoerden, hoofdzakelijk in het Rotterdamse havengebied. In 5 gevallen gebeurde dat niet volgens de regels. Deze transporten werden beëindigd en beboet.

De ILT voerde ook administratieve controles uit bij 8 betrokken opdrachtgevers. Hierbij bleek dat zij een beperkte kennis hebben van de regels voor dit soort vervoer. De bezochte bedrijven beloofde maatregelen te nemen.

Het binnenlands vervoer van goederen door buitenlandse vervoerders heet cabotage.Buitenlandse vrachtwagens mogen in Nederland maximaal 3 cabotage-ritten uitvoeren binnen 7 dagen, als ze Nederland beladen binnenkomen. Als ze Nederland onbeladen binnenkomen, mogen ze maximaal 1 cabotage-rit maken binnen 3 dagen. Ze moeten ook een volledige ritadministratie bijhouden.

De ILT voerde de extra controles uit na signalen uit de transportsector dat op specifieke plekken in Nederland zogeheten lokale cabotage zou plaatsvinden. Dit rapport is een aanvulling op eerder onderzoek naar cabotage dat in 2015 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia in samenwerking met de ILT.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Lubbers gaat samenwerking met Route42 ...

HMF kondigt nieuwe 90 tonmtr kraan aan

VVN: Smartphonegebruik gelijk aan dron...

De Renault Trucks Master nu ook online...

Roemeense overvalbende op trucks opgep...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...


Lubbers gaat samenwerking met Route42 aan om meer rendement te halen
Transportbedrijf Lubbers Logistics Group gaat het fleet intelligence platform van Route42 inzetten om meer grip te krijgen op haar trailer park. Hiermee is Lubbers in staat om haar trailer park nog efficiënter in te zetten en geen onnodig tijd te verliezen aan het zoeken naar trailers. Voor het ontsluiten van de data zal op elke trailer een N-dure gemonteerd worden. Deze robuuste hardware oplossing zorgt voor ontsluiting van positie data en kan uitgebreid worden met andere sensoriek voor meer applicaties. De krachtige batterijpack zorgt ervoor dat als de trailer los gekoppeld is hij nog minimaal 4 maanden ‘online’ is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
diesel technic
terberg
autec
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
advertise
timocom
Trucks.nl
Capriël Nederland
Van Schaften Trucks
Kohl
snapon
Middelbos
Scania Trucks