home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 23 Juni 2017, 14.28 uur


Nooteboom Trading is importeur voor Schwarzmüller

Nooteboom Trading uit Zeewolde is de officiële importeur van Schwarzmüller in Nederland. De coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers van de Oostenrijkse fabrikant completeren het aanbod van het eigen merk Rino® Trailers. “Als leverancier van nieuwe trailers én als verhuurder van – met name – Nooteboom trailers - voor het exceptionele wegtransport gaan we uitsluitend voor het allerbeste”, zegt directeur Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading. “We gaan Schwarzmüller als merk professioneel in de Nederlandse markt zetten.”

Nooteboom Trading is natuurlijk bekend van de verhuurvloot van Nooteboom Rental, waarin met name Nooteboom-trailers worden ingezet. De verhuurvloot van Nooteboom Rental bestaat uit een divers aanbod zware diepladers, semidiepladers en teletrailers voor exceptioneel transport, al dan niet uitschuifbaar. De trailers zijn te huur vanaf één dag, maar ook op projectmatige basis voor maanden of nog langer. Directeur Igmar Nooteboom vertelt in het kantoor te Zeewolde: “Natuurlijk is de relatie met Nooteboom Trailers uit Wijchen uitstekend, niet in de laatste plaats vanwege de familieband. Echter, Nooteboom levert tevens de beste en modernste trailers; een echt A-merk. Daar willen we met Nooteboom Trading – overigens een geheel zelfstandige onderneming – voor staan; kwaliteit in verhuur, maar óók in verkoop. Ons nieuwe importeurschap van Schwarzmüller moet je tevens in dat licht zien.”

Schwarzmüller en Rino®


Nooteboom Trading is ook bekend van Rino® Trailers, het eigen merk. De modellen voor Europa variëren van citytrailers en vlakke opleggers tot maatwerktrailers. “Buiten Europa levert Nooteboom Trading met name semidiepladers en vlakke trailers van het merk RINO®.” Een groot deel van de afzet is in Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. De trailers van Schwarzmüller zijn aanvullend in het aanbod van Nooteboom Trading. In eerste instantie richt Nooteboom Trading zich op de coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers. Schwarzmüller is Europawijd georiënteerd in de export van trailers. De onderneming heeft naast de hoofdvestiging in het Oostenrijkse Freinburg, gelegen bij Passau aan de Duits-Oostenrijkse grens, productielocaties in Hongarije en de Tsjechische Republiek. De laatste jaren zoekt de trailerproducent naar een vergroting van het marktaandeel in West-Europa. In Oostenrijk is het marktaandeel reeds groot en is de te verwachten groei daarom gering. In Duitsland was de groei de laatste jaren echter aanzienlijk. Ter illustratie; Sch-warzmüller produceerde in 2016 8.866 eenheden, waarvan 2.300 afgezet in het thuisland Oostenrijk en 1.920 in Duitsland. Was de groei in Oostenrijk gering (het marktaandeel was daar reeds aanzienlijk); in Duitsland werd 20 procent groei gerealiseerd. In Polen steeg de afzet overigens even sterk, procentueel gezien, en in Italië ging het zelfs om 50 procent. Oost-Europa is eveneens een grote afzetmarkt. In 2017 verwacht Schwarzmüller nieuwe records te breken, met een productie van 9.500 trailers en een omzet van 380 miljoen euro (342 miljoen euro in 2016).

Naar de klant toe


Tijdens de IAA van 2016 kwamen de eerste contacten tussen Schwarzmüller en Nooteboom Trading tot stand. Igmar Nooteboom: “Schwarzmüller is een familiebedrijf dat al 140 jaar bestaat. Daarbij staan we allebei voor kwaliteit, no-nonsense én een persoonlijke aanpak. De klik was er dan ook meteen. De cultuur bij Schwarzmüller is voor mij heel vertrouwd.” Aan Nooteboom Trading om de trailers van Schwarzmüller op professionele wijze te vermarkten in Nederland. Er ligt een uitdaging, want het marktaandeel in Nederland was begin 2017 nihil. Nooteboom: “Al werken maar weinig Nederlandse transporteurs met trailers van Schwarzmüller; het merk is toch heel bekend. Zodra je de grens overgaat, zie je ze veelvuldig in gebruik. De trailers van Schwarzmüller kwamen er in de Europese trailertest zeer goed uit. Als merk staat Schwarzmüller heel goed bekend. Vanwege het lichtgewicht ontwerp en toch de robuustheid en de hoge mate van afwerking, maar tevens vanwege de zeer uitgebreide mogelijkheden in maatwerk. Nederland is de nieuwe groeimarkt voor Schwarzmüller.” Deze zomer nog start Nooteboom Trading de marketingcampagne voor Schwarzmüller. Het aanbod is dan in elk geval te zien op de vernieuwde website van Nooteboom Trading. Daarnaast wil Nooteboom Trading vooral met de trailers naar klanten toe. Daartoe is een splinternieuwe demo schuifzeilentrailer beschikbaar. Bas Rosenboom is aangetrokken als verkoopadviseur. “Advisering is een belangrijk aspect in het verkooptraject”, zegt Rosenboom, die voorheen werkzaam was in de verkoop van bedrijfswagens van Mercedes-Benz en Iveco.

Custom configured


Maatwerk is een Unique Selling Point van Schwarzmüller, vertelt Rosenboom, terwijl hij de demotrailer laat zien in de eigen spuitcabine van Nooteboom Trading. “Het afgelopen jaar zijn de productiefaciliteiten van Schwarzmüller gestroomlijnd. Met vrijwel hetzelfde aantal medewerkers konden 1.000 extra eenheden gemaakt worden. Momenteel werkt men aan een nieuwe productiemethode, die de productie van maatwerk trailers optimaliseert. Zo kunnen ‘custom configured’ opleggers voor individuele klanten extra snel worden geleverd. Oók in Nederland.” Inmiddels zijn de eerste opdrachten reeds binnen voor coiltrailers en voor kippertrailers.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Volkswagen trakteert op rijk uitgerust...

IVECO Daily Blue 'International Van of...

Ellen Lastdrager-van der Woude Managin...

DAF New CF en XF ‘International ...

Thermo King SLXi Hybride koelunits nu ...

Kögel introduceert trailer-telema...

Widespread asstel voorkomt kantelen ni...

Beter data delen voor logistieke samen...

CB rijdt met Volvo Safety Truck

Onthulling Tesla Semi laat veel vragen...


Volkswagen trakteert op rijk uitgeruste 70 Editions
Het 70ste verjaardagsfeestje van Volkswagen Bedrijfswagens gaat nog even door. Daarom introduceert men de rijk uitgeruste en gunstig geprijsde Caddy, Transporter en Crafter 70 Edition. Wie er een wil hebben, kan nog tot het einde van dit jaar bij de dealer terecht.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
autec
terberg
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
timocom
Kohl
Capriƫl Nederland
Scania Trucks
DHS
advertise
Hoornweg
snapon
Trucks.nl
diesel technic
Middelbos
D-tec