home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Juni 2017, 15.43 uur


Verheul Transport vervangt boordcomputer voor app

Verheul Transport werkt sinds kort met de Drivers App van Data2Track. Eigenaar Leendert Verheul (foto): “Waarom een boordcomputer inbouwen, als het met een smartphone kan?” Verheul is specialist in bouwmaterialenvervoer en is werkzaam vanuit twee locaties: Twello en Wijchen. Het bedrijf heeft de Drivers App geïmplementeerd in combinatie met de urenmodule en een koppeling met het TMS-pakket Parsis van For All IT Solutions. De app vervangt de vaste boordcomputer, waarmee Verheul jaren werkte. “Die was aan vervanging toe, maar de app van Data2Track bleek niet alleen beter, ook was het financieel aantrekkelijker. Dat is met name hardwaretechnisch. Bij verkoop van een auto of inzet van een nieuwe auto, moesten we voorheen echt kosten maken voor het in- en uitbouwen van de spullen. Nu neemt de chauffeur gewoon zijn telefoon mee naar een andere auto.”


Volgens Verheul is een boordcomputer of app, zoals die van Data2Track, absolute noodzaak. “Natuurlijk voor de planning, en track en trace. Daar begint het mee. Vervolgens krijgen we allerlei informatie binnen, waarop we kunnen sturen, zoals brandstofverbruik, gereden kilometers en gewerkte uren. Dankzij de koppeling met de tachograaf is deze informatie direct voorhanden en kan de chauffeur precies zien of hij al aan zijn uren zit. De integratie met het TMS zorgt ervoor dat de planning wordt doorgestuurd naar de boordcomputer-app. Voorheen maakten we de planning op papier. Wel op de computer, maar dan werd die vervolgens doorgemaild. De koppeling met de TMS zorgt dan ook voor een tijdsbesparing. Ook wordt de kans op fouten kleiner”, zegt Verheul. “Voorheen werd er nog wel eens iets over het hoofd gezien. Wat daarbij ook belangrijk is; de chauffeur krijgt direct alle informatie door over de ritten. Als hij gelost heeft, wordt die tijd direct doorgegeven. Zo wordt dat goed vastgelegd. Bovendien kan hij foto’s maken. Dat is ook een voordeel. Als er een klacht is, kan er een foto gemaakt worden, die bij de betreffende rit kan worden opgeslagen. Als er vragen zijn, hebben we het direct bij de hand, zonder dat we hoeven zoeken naar een vrachtbrief.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

ROGAM Bouwvoertuigenevent

Inspectie richt pijlen op ‘nieuw...

DAF verhoogt productie verder en neemt...

Meindert Jansen Operationeel Directeur...

Volvo Trucks zet hoog in op veiligheid

Transportcriminaliteit belangrijk aand...

Bestel het bijzondere boek “Dijk...

Boonstra behaalt TAPA TSR 1 certificering

BluJay Solutions introduceert MobileSTAR

Uitbreiding van LZV-netwerk in Duitsland


ROGAM Bouwvoertuigenevent
Op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari organiseert ROGAM een Bouwvoertuigenevent in Bergschenhoek. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd met opbouwbedrijven Veldhuizen BV uit Groenekan en HYVA Bergschenhoek. Tijdens deze dagen zijn er ruim 20 (bouw gerelateerde) voertuigconfiguraties met opbouw te zien.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
Hoornweg
vdl
DHS
Trailned
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
Kohl
Capriël Nederland
Trucks.nl
snapon
Middelbos
advertise
terberg