home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Juni 2017, 15.43 uur


Verheul Transport vervangt boordcomputer voor app

Verheul Transport werkt sinds kort met de Drivers App van Data2Track. Eigenaar Leendert Verheul (foto): “Waarom een boordcomputer inbouwen, als het met een smartphone kan?” Verheul is specialist in bouwmaterialenvervoer en is werkzaam vanuit twee locaties: Twello en Wijchen. Het bedrijf heeft de Drivers App geïmplementeerd in combinatie met de urenmodule en een koppeling met het TMS-pakket Parsis van For All IT Solutions. De app vervangt de vaste boordcomputer, waarmee Verheul jaren werkte. “Die was aan vervanging toe, maar de app van Data2Track bleek niet alleen beter, ook was het financieel aantrekkelijker. Dat is met name hardwaretechnisch. Bij verkoop van een auto of inzet van een nieuwe auto, moesten we voorheen echt kosten maken voor het in- en uitbouwen van de spullen. Nu neemt de chauffeur gewoon zijn telefoon mee naar een andere auto.”


Volgens Verheul is een boordcomputer of app, zoals die van Data2Track, absolute noodzaak. “Natuurlijk voor de planning, en track en trace. Daar begint het mee. Vervolgens krijgen we allerlei informatie binnen, waarop we kunnen sturen, zoals brandstofverbruik, gereden kilometers en gewerkte uren. Dankzij de koppeling met de tachograaf is deze informatie direct voorhanden en kan de chauffeur precies zien of hij al aan zijn uren zit. De integratie met het TMS zorgt ervoor dat de planning wordt doorgestuurd naar de boordcomputer-app. Voorheen maakten we de planning op papier. Wel op de computer, maar dan werd die vervolgens doorgemaild. De koppeling met de TMS zorgt dan ook voor een tijdsbesparing. Ook wordt de kans op fouten kleiner”, zegt Verheul. “Voorheen werd er nog wel eens iets over het hoofd gezien. Wat daarbij ook belangrijk is; de chauffeur krijgt direct alle informatie door over de ritten. Als hij gelost heeft, wordt die tijd direct doorgegeven. Zo wordt dat goed vastgelegd. Bovendien kan hij foto’s maken. Dat is ook een voordeel. Als er een klacht is, kan er een foto gemaakt worden, die bij de betreffende rit kan worden opgeslagen. Als er vragen zijn, hebben we het direct bij de hand, zonder dat we hoeven zoeken naar een vrachtbrief.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Nooteboom Trading is officiële im...

Lokaal vervoer door buitenlandse truck...

Stark Holland (her)introduceert contai...

Volvo wil strengere eisen noodremsysteem

Eerste New Generation Scania S500 met ...

Verheul Transport vervangt boordcomput...

Vos Logistics combineert LNG en Ecocombi

VDL bouwt waterstoftruck

ReinigingsDemoDagen toonde emissievrij...

Zelfrijdende Volvo-truck zorgt voor gr...


Nooteboom Trading is officiële importeur voor Schwarzmüller
Nooteboom Trading uit Zeewolde is de officiële importeur van Schwarzmüller in Nederland. De coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers van de Oostenrijkse fabrikant completeren het aanbod van het eigen merk Rino® Trailers. “Als leverancier van nieuwe trailers én als verhuurder van – met name – Nooteboom trailers - voor het exceptionele wegtransport gaan we uitsluitend voor het allerbeste”, zegt directeur Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading. “We gaan Schwarzmüller als merk professioneel in de Nederlandse markt zetten.”

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
autec
Van Schaften Trucks
Middelbos
snapon
Trucks.nl
advertise
terberg
Kohl
Scania Trucks
diesel technic
DHS
Capriƫl Nederland
timocom