home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Juni 2017, 11.51 uur


ReinigingsDemoDagen toonde emissievrije voertuigen op waterstof

De Reinigingsdemodagen gingen van start op 31 mei met een bijeenkomst over emissievrije voertuigen voor de reinigingssector. Er was met name veel aandacht voor de waterstoftechniek. De gemeente Groningen zet sinds kort een vuilniswagen en een veegwagen op waterstof in, met plannen voor méér. Directeur Stefan Holthausen van Holthausen Groep vertelde over de plannen voor een netwerk van waterstofvulpunten; dé bottleneck bij de uitrol van de ‘nieuwe’ brandstoftechniek.

Mobiel waterstofvulstation De gemeente Groningen streeft ernaar om in 2035 energieneutraal te werken. Met de inzet van een afvalwagen, een veegwagen en twee personenwagens op waterstof zet men een nieuwe stap. De reinigingsvoertuigen werden kort geleden overgedragen en moeten deze zomer voor het eerst worden ingezet. Het gebruik van de voertuigen is mogelijk dankzij de ontwikkeling van een mobiel waterstofvulstation door de firma Holthausen uit Hoogezand, die ook de voertuigen ombouwde. Een permanent tankstation is momenteel in ontwikkeling. Het mobiele vulstation is goed voor vijf tankbeurten van een vrachtwagen of veegmachine. Tanken gaat volgens het overdrukprincipe en kan op 350 en 700 bar.

Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 23 juni 2017. Nog geen abonnee? Voor 111,- Euro per jaar ontvangt u 26 maal per jaar exclusieve en uiterst interessante nieuwsitems voor de transportbranche. Meer informatie: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

ROGAM Bouwvoertuigenevent

Inspectie richt pijlen op ‘nieuw...

DAF verhoogt productie verder en neemt...

Meindert Jansen Operationeel Directeur...

Volvo Trucks zet hoog in op veiligheid

Transportcriminaliteit belangrijk aand...

Bestel het bijzondere boek “Dijk...

Boonstra behaalt TAPA TSR 1 certificering

BluJay Solutions introduceert MobileSTAR

Uitbreiding van LZV-netwerk in Duitsland


ROGAM Bouwvoertuigenevent
Op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari organiseert ROGAM een Bouwvoertuigenevent in Bergschenhoek. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd met opbouwbedrijven Veldhuizen BV uit Groenekan en HYVA Bergschenhoek. Tijdens deze dagen zijn er ruim 20 (bouw gerelateerde) voertuigconfiguraties met opbouw te zien.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
Hoornweg
Kohl
Capriƫl Nederland
DHS
advertise
D-tec
Trucks.nl
Middelbos
terberg
Van Schaften Trucks
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
Trailned