home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Juni 2017, 11.51 uur


ReinigingsDemoDagen toonde emissievrije voertuigen op waterstof

De Reinigingsdemodagen gingen van start op 31 mei met een bijeenkomst over emissievrije voertuigen voor de reinigingssector. Er was met name veel aandacht voor de waterstoftechniek. De gemeente Groningen zet sinds kort een vuilniswagen en een veegwagen op waterstof in, met plannen voor méér. Directeur Stefan Holthausen van Holthausen Groep vertelde over de plannen voor een netwerk van waterstofvulpunten; dé bottleneck bij de uitrol van de ‘nieuwe’ brandstoftechniek.

Mobiel waterstofvulstation De gemeente Groningen streeft ernaar om in 2035 energieneutraal te werken. Met de inzet van een afvalwagen, een veegwagen en twee personenwagens op waterstof zet men een nieuwe stap. De reinigingsvoertuigen werden kort geleden overgedragen en moeten deze zomer voor het eerst worden ingezet. Het gebruik van de voertuigen is mogelijk dankzij de ontwikkeling van een mobiel waterstofvulstation door de firma Holthausen uit Hoogezand, die ook de voertuigen ombouwde. Een permanent tankstation is momenteel in ontwikkeling. Het mobiele vulstation is goed voor vijf tankbeurten van een vrachtwagen of veegmachine. Tanken gaat volgens het overdrukprincipe en kan op 350 en 700 bar.

Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 23 juni 2017. Nog geen abonnee? Voor 111,- Euro per jaar ontvangt u 26 maal per jaar exclusieve en uiterst interessante nieuwsitems voor de transportbranche. Meer informatie: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

VW Crafter Ergo Kipper is helemaal Arbo

Strengere eisen voor winterbanden in D...

Schuifvloertrailers van Kraker leverba...

Scania en Defensie sluiten order van 2...

Autec-VLT komt met nieuwe schaarhefbru...

Een (bijna) zelfstandig werkende vuiln...

Scania introduceert XT-serie bouwtrucks

Aeolus Tyres zet NEO-serie in spotligh...

DAF komt met nieuwe LF

HERE trucknavigatie in Driver App gein...


VW Crafter Ergo Kipper is helemaal Arbo
Volkswagen Bedrijfswagens toonde eerder deze maand de Crafter Ergo Kipper als Nederlandse primeur tijdens GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. Deze nieuwe versie van de Crafter is de eerste Arbo-gecertificeerde kipper die door Van den Born Carrosserie op het chassis van de nieuwe Volkswagen Crafter is gebouwd.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
Hoornweg
snapon
Trucks.nl
diesel technic
autec
terberg
Capriƫl Nederland
timocom
Kohl
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
DHS
Knapen
Middelbos
Scania Trucks