home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Juni 2017, 11.51 uur


ReinigingsDemoDagen toonde emissievrije voertuigen op waterstof

De Reinigingsdemodagen gingen van start op 31 mei met een bijeenkomst over emissievrije voertuigen voor de reinigingssector. Er was met name veel aandacht voor de waterstoftechniek. De gemeente Groningen zet sinds kort een vuilniswagen en een veegwagen op waterstof in, met plannen voor méér. Directeur Stefan Holthausen van Holthausen Groep vertelde over de plannen voor een netwerk van waterstofvulpunten; dé bottleneck bij de uitrol van de ‘nieuwe’ brandstoftechniek.

Mobiel waterstofvulstation De gemeente Groningen streeft ernaar om in 2035 energieneutraal te werken. Met de inzet van een afvalwagen, een veegwagen en twee personenwagens op waterstof zet men een nieuwe stap. De reinigingsvoertuigen werden kort geleden overgedragen en moeten deze zomer voor het eerst worden ingezet. Het gebruik van de voertuigen is mogelijk dankzij de ontwikkeling van een mobiel waterstofvulstation door de firma Holthausen uit Hoogezand, die ook de voertuigen ombouwde. Een permanent tankstation is momenteel in ontwikkeling. Het mobiele vulstation is goed voor vijf tankbeurten van een vrachtwagen of veegmachine. Tanken gaat volgens het overdrukprincipe en kan op 350 en 700 bar.

Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld, 23 juni 2017. Nog geen abonnee? Voor 111,- Euro per jaar ontvangt u 26 maal per jaar exclusieve en uiterst interessante nieuwsitems voor de transportbranche. Meer informatie: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Nooteboom Trading is officiële im...

Lokaal vervoer door buitenlandse truck...

Stark Holland (her)introduceert contai...

Volvo wil strengere eisen noodremsysteem

Eerste New Generation Scania S500 met ...

Verheul Transport vervangt boordcomput...

Vos Logistics combineert LNG en Ecocombi

VDL bouwt waterstoftruck

ReinigingsDemoDagen toonde emissievrij...

Zelfrijdende Volvo-truck zorgt voor gr...


Nooteboom Trading is officiële importeur voor Schwarzmüller
Nooteboom Trading uit Zeewolde is de officiële importeur van Schwarzmüller in Nederland. De coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers van de Oostenrijkse fabrikant completeren het aanbod van het eigen merk Rino® Trailers. “Als leverancier van nieuwe trailers én als verhuurder van – met name – Nooteboom trailers - voor het exceptionele wegtransport gaan we uitsluitend voor het allerbeste”, zegt directeur Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading. “We gaan Schwarzmüller als merk professioneel in de Nederlandse markt zetten.”

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Trucks.nl
Scania Trucks
Hoornweg
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
Kohl
Capriƫl Nederland
terberg
DHS
timocom
autec
advertise
diesel technic
Van Schaften Trucks
Middelbos