home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Mei 2017, 15.59 uur


Kostenstijging zware dobber in transport en logistieke sector

Bedrijven in transport en logistiek krijgen het dit jaar met een groei van 2,5% opnieuw drukker, maar dreigen daarvan minder over te houden. Tariefdruk blijft een knelpunt. Tot dusver stond dit het herstel bij bedrijven niet in de weg, maar dat is nu voorbij. Door duurdere brandstof en hogere lonen stijgen de kosten dit jaar naar verwachting met zo’n 3%. Hierdoor is verhoging van de prijzen nodig om de resultaten minimaal op peil te houden en dat is een uitdaging. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht transport en logistiek van ING Economisch Bureau.

Hogere lonen en duurdere brandstof vragen om hogere tarieven


De afgelopen drie jaar profiteerde de transportsector van hogere volumes terwijl de kosten niet of nauwelijks stegen. Die tijd is nu voorbij. Zo maken de lonen van chauffeurs in het wegtransport met de nieuwe CAO als één van de eersten grote sectoren een sprong. Daarnaast betalen bedrijven meer voor brandstof dan in 2016. Ook in andere delen van de transport- en logistieksector is dit het geval. De kosten pakken daarmee gemiddeld naar verwachting tenminste 3% hoger uit. Dit lijkt mee te vallen, maar gezien de dunne marges en sterke concurrentie is dit al snel veel. Rico Luman, sectoreconoom transport en logistiek: ‘In een hoog competitieve sector als transport en logistiek is continue efficiëntieverbetering vaak dé sleutel tot resultaatverbetering. Dit jaar hangt het af van de tariefverhoging of bedrijven de positieve lijn kunnen doorzetten.

Goed draaiende Europese economie meevaller voor de transport- en logistieksector


Waar binnenlandse markt de transport- en logistieksector op stoom heeft geholpen, was er internationaal onzekerheid. Een meevaller voor bedrijven is dat de Europese economie het boven verwachting doet. Dit is te merken in de Rotterdamse haven en op Schiphol en zorgt ervoor dat ook de internationaal georiënteerde logistieke dienstverleners optimistischer worden.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

VW Crafter Ergo Kipper is helemaal Arbo

Strengere eisen voor winterbanden in D...

Schuifvloertrailers van Kraker leverba...

Scania en Defensie sluiten order van 2...

Autec-VLT komt met nieuwe schaarhefbru...

Een (bijna) zelfstandig werkende vuiln...

Scania introduceert XT-serie bouwtrucks

Aeolus Tyres zet NEO-serie in spotligh...

DAF komt met nieuwe LF

HERE trucknavigatie in Driver App gein...


VW Crafter Ergo Kipper is helemaal Arbo
Volkswagen Bedrijfswagens toonde eerder deze maand de Crafter Ergo Kipper als Nederlandse primeur tijdens GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. Deze nieuwe versie van de Crafter is de eerste Arbo-gecertificeerde kipper die door Van den Born Carrosserie op het chassis van de nieuwe Volkswagen Crafter is gebouwd.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
Trucks.nl
Knapen
Kohl
timocom
autec
snapon
Middelbos
Van Schaften Trucks
terberg
Capriƫl Nederland
diesel technic
Hoornweg
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks