home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Mei 2017, 15.59 uur


Kostenstijging zware dobber in transport en logistieke sector

Bedrijven in transport en logistiek krijgen het dit jaar met een groei van 2,5% opnieuw drukker, maar dreigen daarvan minder over te houden. Tariefdruk blijft een knelpunt. Tot dusver stond dit het herstel bij bedrijven niet in de weg, maar dat is nu voorbij. Door duurdere brandstof en hogere lonen stijgen de kosten dit jaar naar verwachting met zo’n 3%. Hierdoor is verhoging van de prijzen nodig om de resultaten minimaal op peil te houden en dat is een uitdaging. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht transport en logistiek van ING Economisch Bureau.

Hogere lonen en duurdere brandstof vragen om hogere tarieven


De afgelopen drie jaar profiteerde de transportsector van hogere volumes terwijl de kosten niet of nauwelijks stegen. Die tijd is nu voorbij. Zo maken de lonen van chauffeurs in het wegtransport met de nieuwe CAO als één van de eersten grote sectoren een sprong. Daarnaast betalen bedrijven meer voor brandstof dan in 2016. Ook in andere delen van de transport- en logistieksector is dit het geval. De kosten pakken daarmee gemiddeld naar verwachting tenminste 3% hoger uit. Dit lijkt mee te vallen, maar gezien de dunne marges en sterke concurrentie is dit al snel veel. Rico Luman, sectoreconoom transport en logistiek: ‘In een hoog competitieve sector als transport en logistiek is continue efficiëntieverbetering vaak dé sleutel tot resultaatverbetering. Dit jaar hangt het af van de tariefverhoging of bedrijven de positieve lijn kunnen doorzetten.

Goed draaiende Europese economie meevaller voor de transport- en logistieksector


Waar binnenlandse markt de transport- en logistieksector op stoom heeft geholpen, was er internationaal onzekerheid. Een meevaller voor bedrijven is dat de Europese economie het boven verwachting doet. Dit is te merken in de Rotterdamse haven en op Schiphol en zorgt ervoor dat ook de internationaal georiënteerde logistieke dienstverleners optimistischer worden.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Nooteboom Trading is officiële im...

Lokaal vervoer door buitenlandse truck...

Stark Holland (her)introduceert contai...

Volvo wil strengere eisen noodremsysteem

Eerste New Generation Scania S500 met ...

Verheul Transport vervangt boordcomput...

Vos Logistics combineert LNG en Ecocombi

VDL bouwt waterstoftruck

ReinigingsDemoDagen toonde emissievrij...

Zelfrijdende Volvo-truck zorgt voor gr...


Nooteboom Trading is officiële importeur voor Schwarzmüller
Nooteboom Trading uit Zeewolde is de officiële importeur van Schwarzmüller in Nederland. De coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers van de Oostenrijkse fabrikant completeren het aanbod van het eigen merk Rino® Trailers. “Als leverancier van nieuwe trailers én als verhuurder van – met name – Nooteboom trailers - voor het exceptionele wegtransport gaan we uitsluitend voor het allerbeste”, zegt directeur Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading. “We gaan Schwarzmüller als merk professioneel in de Nederlandse markt zetten.”

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Trucks.nl
Hoornweg
terberg
DHS
Kohl
snapon
timocom
diesel technic
autec
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
Middelbos
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks