home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Mei 2017, 15.59 uur


Kostenstijging zware dobber in transport en logistieke sector

Bedrijven in transport en logistiek krijgen het dit jaar met een groei van 2,5% opnieuw drukker, maar dreigen daarvan minder over te houden. Tariefdruk blijft een knelpunt. Tot dusver stond dit het herstel bij bedrijven niet in de weg, maar dat is nu voorbij. Door duurdere brandstof en hogere lonen stijgen de kosten dit jaar naar verwachting met zo’n 3%. Hierdoor is verhoging van de prijzen nodig om de resultaten minimaal op peil te houden en dat is een uitdaging. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht transport en logistiek van ING Economisch Bureau.

Hogere lonen en duurdere brandstof vragen om hogere tarieven


De afgelopen drie jaar profiteerde de transportsector van hogere volumes terwijl de kosten niet of nauwelijks stegen. Die tijd is nu voorbij. Zo maken de lonen van chauffeurs in het wegtransport met de nieuwe CAO als één van de eersten grote sectoren een sprong. Daarnaast betalen bedrijven meer voor brandstof dan in 2016. Ook in andere delen van de transport- en logistieksector is dit het geval. De kosten pakken daarmee gemiddeld naar verwachting tenminste 3% hoger uit. Dit lijkt mee te vallen, maar gezien de dunne marges en sterke concurrentie is dit al snel veel. Rico Luman, sectoreconoom transport en logistiek: ‘In een hoog competitieve sector als transport en logistiek is continue efficiëntieverbetering vaak dé sleutel tot resultaatverbetering. Dit jaar hangt het af van de tariefverhoging of bedrijven de positieve lijn kunnen doorzetten.

Goed draaiende Europese economie meevaller voor de transport- en logistieksector


Waar binnenlandse markt de transport- en logistieksector op stoom heeft geholpen, was er internationaal onzekerheid. Een meevaller voor bedrijven is dat de Europese economie het boven verwachting doet. Dit is te merken in de Rotterdamse haven en op Schiphol en zorgt ervoor dat ook de internationaal georiënteerde logistieke dienstverleners optimistischer worden.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

ROGAM Bouwvoertuigenevent

Inspectie richt pijlen op ‘nieuw...

DAF verhoogt productie verder en neemt...

Meindert Jansen Operationeel Directeur...

Volvo Trucks zet hoog in op veiligheid

Transportcriminaliteit belangrijk aand...

Bestel het bijzondere boek “Dijk...

Boonstra behaalt TAPA TSR 1 certificering

BluJay Solutions introduceert MobileSTAR

Uitbreiding van LZV-netwerk in Duitsland


ROGAM Bouwvoertuigenevent
Op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari organiseert ROGAM een Bouwvoertuigenevent in Bergschenhoek. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd met opbouwbedrijven Veldhuizen BV uit Groenekan en HYVA Bergschenhoek. Tijdens deze dagen zijn er ruim 20 (bouw gerelateerde) voertuigconfiguraties met opbouw te zien.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Hoornweg
DHS
terberg
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
vdl
Middelbos
Kohl
Trucks.nl
Trailned
Van Schaften Trucks
D-tec
snapon