home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 30 Mei 2017, 11.35 uur


Georgi Transporte kiest DriverLinc+ systeem van Astrata voor 300 voertuigen

De Duitse transporteur Georgi Transporte heeft onlangs zijn vertrouwen in Astrata Europe opnieuw bevestigd in de vorm van een nieuw contract voor het uitrusten van zijn 300 voertuigen tellende wagenpark met degelijke DriverLinc+ tablets. De nieuwe overeenkomst betekent een voortzetting van de vruchtbare samenwerking tussen de twee bedrijven, die teruggaat tot april 2007 en de eerste generatie EUTELTracs telematicasystemen. Georgi Transporte, een toonaangevend bedrijf op het gebied van wegvervoer van luchtvracht en waardetransporten in Europa, kiest geheel in stijl met zijn bedrijfsfilosofie, voor de modernste technologie en professioneel opgeleid personeel. De gekozen DriverLinc+ systemen bieden het bedrijf de kans zijn operationele efficiëntie en chauffeursopleiding te verbeteren, vooral op het punt van de key performance indicators: punctueel transport en transportveiligheid.

De implementatie van 300 nieuwe DriverLinc+ boordcomputers is al van start gegaan. De oplossing van Astrata is een modern telematicasysteem dat – nu en in de toekomst – inspeelt op de dynamische uitdagingen ten aanzien van transport en logistiek die op Georgi Transporte afkomen. Men was op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem dat de dagelijkse werkzaamheden zou ondersteunen, met specifieke aandacht voor punctualiteit en veiligheid van de transporten. In verband met het specifieke werkterrein, zoals het wegvervoer van luchtvracht, staan punctualiteit en de juiste ETA-aanduiding (inclusief realtime verkeersinformatie) voor GeorgiTransporte voorop. “In onze sector is het essentieel dat we over correct berekende aankomsttijden kunnen beschikken en vertragingsrisico’s kunnen inschatten. De systemen van Astrata kunnen zeer specifiek in deze behoefte voorzien”, aldus Hubert Hohl, Head of Truckfleet bij Georgi Transporte.

Daarnaast heeft de Duitse transporteur als het om waardetransporten gaat, ook behoefte aan speciale apparatuur (bijvoorbeeld extra sensoren, geïntegreerd in het hoofdsysteem) en zeer bewuste, hoogopgeleide chauffeurs om de opdrachten uit te voeren. Om invulling te geven aan zijn milieuverantwoordelijkheid was het bedrijf op zoek naar een systeem waarmee het reguliere chauffeursopleidingsprogramma’s kon implementeren en uitvoeren, om zo gaandeweg de prestaties van de chauffeurs te verbeteren en het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen. Met DriverLinc+ tablets kan Georgi Transporte efficiënter eco-rijden bevorderen en een verbruiksvriendelijke rijstijl stimuleren. Alle extra functies waarover de oplossing van Astrata beschikt, zorgen bovendien voor een effectievere routeplanning en minder lege kilometers. Het DriverLinc+ systeem biedt Georgi Transporte geavanceerde functies voor slim wagenparkbeheer waarmee het bedrijf de brandstofkosten aanzienlijk kan verminderen en alle aspecten van wagenparkbeheer kan verbeteren.

Verder hecht Georgi Transporte waarde aan de mogelijkheid om foto’s en documenten uit te wisselen tussen de chauffeurs en het backoffice, voor een goede operationele doorstroming. Het feit dat het DriverLinc+ systeem functies biedt om beelden vast te leggen en te scannen was hierbij een doorslaggevende factor. Ook de meertalige internationale 24/7/365 support van Astrata, die onmiddellijk en op elk moment de benodigde antwoorden biedt, was een belangrijk beslissingsaspect.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Nooteboom Trading is officiële im...

Lokaal vervoer door buitenlandse truck...

Stark Holland (her)introduceert contai...

Volvo wil strengere eisen noodremsysteem

Eerste New Generation Scania S500 met ...

Verheul Transport vervangt boordcomput...

Vos Logistics combineert LNG en Ecocombi

VDL bouwt waterstoftruck

ReinigingsDemoDagen toonde emissievrij...

Zelfrijdende Volvo-truck zorgt voor gr...


Nooteboom Trading is officiële importeur voor Schwarzmüller
Nooteboom Trading uit Zeewolde is de officiële importeur van Schwarzmüller in Nederland. De coiltrailers, kippertrailers en schuifzeilentrailers van de Oostenrijkse fabrikant completeren het aanbod van het eigen merk Rino® Trailers. “Als leverancier van nieuwe trailers én als verhuurder van – met name – Nooteboom trailers - voor het exceptionele wegtransport gaan we uitsluitend voor het allerbeste”, zegt directeur Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading. “We gaan Schwarzmüller als merk professioneel in de Nederlandse markt zetten.”

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Hoornweg
Middelbos
Trucks.nl
DHS
snapon
diesel technic
Kohl
advertise
autec
Van Schaften Trucks
Scania Trucks
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
terberg