home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 April 2017, 10.45 uur


Dagje door de bossen en de blubber met 4x4 Volkswagens

Naar goede traditie heeft Volkswagen haar bedrijfswagens Transporter en Caddy nu ook leverbaar in een 4Motion uitvoering, 4x4 aandrijving dus. Ze heten dan de Caddy Alltrack, Transporter Rockton en Multivan Panamericana. Daarnaast heeft Volkswagen voor het hele echte terreinwerk nog de Amarok met een nieuwe V6. Door Jos Haas.

Rockton en Panamericana


Voor de Transporter heeft Volkswagen twee 4x4 modellen in de aanbieding: Transporter Rockton en Multivan Panamericana. De Transporter Rockton – het werkpaard – staat 30 mm hoger op zijn poten dan zijn 'normale broer'. Het inschakelen van de vierwielaandrijving gebeurt geheel automatisch. Gewoon rijdend op de weg heeft hij voorwielaandrijving, bespaart brandstof. Zodra wordt geconstateerd dat extra tractie nodig is worden direct de achterwielen bijgeschakeld. Je merkt er niets van, het gaat uiterst soepel. Eventueel is de 4x4 aandrijving handmatig in te schakelen. Bij de zeven persoons Panamericana – de 4x4 Multivan – is deze schakeling optioneel in te bouwen die het inschakelen van het achterste differentieel handmatig mogelijk maakt. Met het eveneens optionele 'Hill Descent Assist, wandelt de Transporter heel rustig een hellinkje af, zonder dat je veel hoeft te doen en ondanks diepe glibberige wielsporen. Wilt u het uitgebreide verslag lezen? Lees hiervoor de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld van 28 april 2017. Nog geen abonnee? Klik hier: https://atw.nl/abonnementen.php
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Kohl
Scania Trucks
timocom
autec
Trucks.nl
Knapen
advertise
vdl
snapon
D-tec
DHS
diesel technic
Middelbos
terberg
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts