home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 April 2017, 10.45 uur


Dagje door de bossen en de blubber met 4x4 Volkswagens

Naar goede traditie heeft Volkswagen haar bedrijfswagens Transporter en Caddy nu ook leverbaar in een 4Motion uitvoering, 4x4 aandrijving dus. Ze heten dan de Caddy Alltrack, Transporter Rockton en Multivan Panamericana. Daarnaast heeft Volkswagen voor het hele echte terreinwerk nog de Amarok met een nieuwe V6. Door Jos Haas.

Rockton en Panamericana


Voor de Transporter heeft Volkswagen twee 4x4 modellen in de aanbieding: Transporter Rockton en Multivan Panamericana. De Transporter Rockton – het werkpaard – staat 30 mm hoger op zijn poten dan zijn 'normale broer'. Het inschakelen van de vierwielaandrijving gebeurt geheel automatisch. Gewoon rijdend op de weg heeft hij voorwielaandrijving, bespaart brandstof. Zodra wordt geconstateerd dat extra tractie nodig is worden direct de achterwielen bijgeschakeld. Je merkt er niets van, het gaat uiterst soepel. Eventueel is de 4x4 aandrijving handmatig in te schakelen. Bij de zeven persoons Panamericana – de 4x4 Multivan – is deze schakeling optioneel in te bouwen die het inschakelen van het achterste differentieel handmatig mogelijk maakt. Met het eveneens optionele 'Hill Descent Assist, wandelt de Transporter heel rustig een hellinkje af, zonder dat je veel hoeft te doen en ondanks diepe glibberige wielsporen. Wilt u het uitgebreide verslag lezen? Lees hiervoor de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld van 28 april 2017. Nog geen abonnee? Klik hier: https://atw.nl/abonnementen.php
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

SDC richt zich op Europa

Opel bedrijfswagens af-fabriek met Mas...

Aeolus lost bandenprobleem oude brandw...

Nieuwe vestiging BAS Tyres geopend

Speciaal aangifteloket voor ladingdief...

DAF XF prima match voor flexibele binn...

De FUSO Roadshow 2017 is van start gegaan

De Nooteboom Transportdagen 2017

BP FleetMove telematics-oplossing best...

Isuzu stelt nieuwe D-Max voor met 1.9 ...


SDC richt zich op Europa
De Britse fabrikant SDC liet onlangs de trailerrange zien op de Finse vakbeurs Kuljetus 2017. Eén van de geëxposeerde trailers was een uitschuifbare, vlakke trailer met drie BPW Eco-plus negentons assen. De trailer biedt een gestuurde achteras en een voorste liftas die ingezet kan worden als de lading de 14.000 kg passeert.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
diesel technic
Middelbos
Capriƫl Nederland
terberg
DHS
Van Schaften Trucks
Trucks.nl
snapon
autec
Anema Trucks & Spare Parts
timocom
Hoornweg
Kohl
advertise
Scania Trucks