home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 April 2017, 10.45 uur


Dagje door de bossen en de blubber met 4x4 Volkswagens

Naar goede traditie heeft Volkswagen haar bedrijfswagens Transporter en Caddy nu ook leverbaar in een 4Motion uitvoering, 4x4 aandrijving dus. Ze heten dan de Caddy Alltrack, Transporter Rockton en Multivan Panamericana. Daarnaast heeft Volkswagen voor het hele echte terreinwerk nog de Amarok met een nieuwe V6. Door Jos Haas.

Rockton en Panamericana


Voor de Transporter heeft Volkswagen twee 4x4 modellen in de aanbieding: Transporter Rockton en Multivan Panamericana. De Transporter Rockton – het werkpaard – staat 30 mm hoger op zijn poten dan zijn 'normale broer'. Het inschakelen van de vierwielaandrijving gebeurt geheel automatisch. Gewoon rijdend op de weg heeft hij voorwielaandrijving, bespaart brandstof. Zodra wordt geconstateerd dat extra tractie nodig is worden direct de achterwielen bijgeschakeld. Je merkt er niets van, het gaat uiterst soepel. Eventueel is de 4x4 aandrijving handmatig in te schakelen. Bij de zeven persoons Panamericana – de 4x4 Multivan – is deze schakeling optioneel in te bouwen die het inschakelen van het achterste differentieel handmatig mogelijk maakt. Met het eveneens optionele 'Hill Descent Assist, wandelt de Transporter heel rustig een hellinkje af, zonder dat je veel hoeft te doen en ondanks diepe glibberige wielsporen. Wilt u het uitgebreide verslag lezen? Lees hiervoor de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld van 28 april 2017. Nog geen abonnee? Klik hier: https://atw.nl/abonnementen.php
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Truckstar Festival brengt 2.200 vracht...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Broshuis-konvooi weer aanwezig op Truc...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...

Maak winkels bevoorraden moderner

Wiegel Transport Equipment breidt aanb...

ProVia kondigt verdere uitbreiding aan...


Truckstar Festival brengt 2.200 vrachtwagens bijeen
Het jaarlijkse hoogtepunt voor vele vrachtwagenliefhebbers, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen, vindt op vrijdag 28 juli plaats. Er komen ruim 2.200 vrachtwagens, afkomstig uit heel Europa, het circuit oprijden. Daarmee is het Truckstar Festival verreweg het grootste transportevenement van Europa. Uniek aan het evenement is ook dat het niet alleen losse trekkers betreft, maar ook vele, complete vrachtwagencombinaties.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
diesel technic
Trucks.nl
Middelbos
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
autec
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
advertise
snapon
Kohl
terberg
Scania Trucks
DHS