home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 03 April 2017, 14.49 uur


Eerste Mercedes-Benz Arocs zes-asser in Nederland voor Faber Betonpompen

Faber Betonpompen uit Zoeterwoude nam onlangs een unieke Mercedes-Benz Arocs 6551 12x4/8 in gebruik voor de vestiging in Creil. De truck is via Van der Spek in Vianen bij Putzmeister in Duitsland opgebouwd met een betonpomp en een 63 meter uitvouwbare mast om op moeilijk bereikbare plekken beton te kunnen storten.

Goede inzetbaarheid en hoge restwaarde


De Mercedes-Benz Arocs 6551 truck kan dankzij de hogere bodemvrijheid en de automatische 16-versnellingsbak Mercedes Powershift 3 uitstekend uit de voeten op moeilijk begaanbaar bouwterrein om aldaar beton te storten. Henk de Boer van Faber Betonpompen, over de keuze voor de Mercedes-Benz Arocs: “Een belangrijke reden is de hoge restwaarde. Zeker met zo’n specifieke en kostbare opbouw is het belangrijk dat de afzetmarkt groot is. Mercedes-Benz doet het wat dat betreft erg goed ten opzichte van andere merken.” Ook noemt Faber het gemak van een lokale dealer: “Mercedes-Benz truckdealer Wensink Emmeloord zit dichtbij onze vestiging in Creil, wat een pre is. Al voeren we het overgrote deel van het onderhoud vanwege de specifieke betonpomptechniek uit in onze eigen werkplaats.” De Arocs truck is geleased via Mercedes-Benz CharterWay.

Jelle Kuiper, verkoper zware bedrijfswagens bij Wensink Emmeloord, over het voertuig: “Nadat we eerder twee Arocs drie-assers met 31 meter telescoopmast hebben mogen leveren aan Faber was er het vertrouwen om de allereerste Arocs zes-asser van Nederland te mogen leveren. Het voertuig is o.a. voorzien van een dubbele plaatkoppeling, automatische 16-versnellingsbak Powershift 3, 16 tons veren op de achterassen, secundaire waterretarder, NMV pto en ServoTwin besturing. Samen met de in opdracht van Mercedes-Benz bij Paul Nutzfahrzeuge in Passau opgebouwde 10 tons gestuurde voorloopas en 12 tons gestuurde naloopas stuurt dit voertuig met totaal vier gestuurde assen bijzonder eenvoudig. Als was het nemen van de eerste rotonde bij het afleveren toch wel spannend met zijn 65 ton en zes assen. Het geeft een super gevoel om als kleinste Mercedes-Benz verkoper de grootste zes-asser van Nederland af te leveren.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Capriƫl Nederland
Hoornweg
HEBIC
Trucks.nl
vdl
Middelbos
scania
almic
Cuppers
Autoboek International
rino
terberg
meiller
snapon
facebook
advertise
Trailned
baat
rdd
Tibeg