home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Maart 2017, 16.27 uur


Alphatrans ontvangt 32 nieuwe Patcon opleggers

Pacton heeft onlangs een serie van 32 open opleggers aan Alphatrans Internationaal BV in Rozenburg afgeleverd. De opleggers worden geleverd in 2 uitvoeringen. Het merendeel van de opleggers is uitgevoerd in een basisspecificatie zoals Alphatrans deze al jaren bij Pacton bestelt. Deze specificatie is in de loop der jaren geoptimaliseerd door Alphatrans in nauwe samenwerking met de engineeringafdeling van Pacton, de huidige oplegger voldoet dan ook perfect aan de wensen en eisen van Alphatrans. De opleggers zijn voorzien van 9-tons SAF 19,5” assen met trommelremmen welke zijn uitgerust met 2 rijstanden luchtvering. De opleggers zijn daarmee geschikt voor een standaard trekker met een koppelingshoogte van 1.150 mm maar ook voor mega trekkers met een koppelingshoogte van 950 mm en hebben dan een chassishoogte van 1.070 mm. Speciaal in het ferry verkeer kunnen de opleggers zo op het vasteland de maximaal toegestane hoogte optimaal benut worden.

De mega opleggers hebben een chassishoogte van 985 mm in de lage rijstand. Deze opleggers zijn uitgevoerd met een nek van slechts 75 mm, waarmee ze nog steeds geschikt zijn voor een koppelingsdruk van 15 ton. Door de lage bouwhoogte is het mogelijk om met deze opleggers met lading van 3.015 mm hoog binnen de wettelijk maximale hoogte van 4.000 mm te rijden, zoals bijvoorbeeld het vervoeren van kantoor units.

Gezien de diversiteit aan ladingen die Alphatrans vervoert, is er voor gekozen om alle opleggers uit te voeren met verschillende TÃœV-gecertificeerde bindvoorzieningen. Of het nu gaat om staalmatten voor de bouw of buizen voor de offshore, deze opleggers bieden de mogelijkheid om de lading goed en gecertificeerd te zekeren. Ook werden bij deze order speciale hijsklauwen besteld, die het mogelijk maken om de opleggers inclusief lading op te hijsen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

facebook
D-tec
DHS
Hoornweg
rino
advertise
Middelbos
Capriël Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Trailned
terberg
Trucks.nl
snapon
Cuppers
HEBIC
baat