home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Maart 2017, 16.27 uur


Alphatrans ontvangt 32 nieuwe Patcon opleggers

Pacton heeft onlangs een serie van 32 open opleggers aan Alphatrans Internationaal BV in Rozenburg afgeleverd. De opleggers worden geleverd in 2 uitvoeringen. Het merendeel van de opleggers is uitgevoerd in een basisspecificatie zoals Alphatrans deze al jaren bij Pacton bestelt. Deze specificatie is in de loop der jaren geoptimaliseerd door Alphatrans in nauwe samenwerking met de engineeringafdeling van Pacton, de huidige oplegger voldoet dan ook perfect aan de wensen en eisen van Alphatrans. De opleggers zijn voorzien van 9-tons SAF 19,5” assen met trommelremmen welke zijn uitgerust met 2 rijstanden luchtvering. De opleggers zijn daarmee geschikt voor een standaard trekker met een koppelingshoogte van 1.150 mm maar ook voor mega trekkers met een koppelingshoogte van 950 mm en hebben dan een chassishoogte van 1.070 mm. Speciaal in het ferry verkeer kunnen de opleggers zo op het vasteland de maximaal toegestane hoogte optimaal benut worden.

De mega opleggers hebben een chassishoogte van 985 mm in de lage rijstand. Deze opleggers zijn uitgevoerd met een nek van slechts 75 mm, waarmee ze nog steeds geschikt zijn voor een koppelingsdruk van 15 ton. Door de lage bouwhoogte is het mogelijk om met deze opleggers met lading van 3.015 mm hoog binnen de wettelijk maximale hoogte van 4.000 mm te rijden, zoals bijvoorbeeld het vervoeren van kantoor units.

Gezien de diversiteit aan ladingen die Alphatrans vervoert, is er voor gekozen om alle opleggers uit te voeren met verschillende TÃœV-gecertificeerde bindvoorzieningen. Of het nu gaat om staalmatten voor de bouw of buizen voor de offshore, deze opleggers bieden de mogelijkheid om de lading goed en gecertificeerd te zekeren. Ook werden bij deze order speciale hijsklauwen besteld, die het mogelijk maken om de opleggers inclusief lading op te hijsen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailned
advertise
rdd
vdl
Trucks.nl
Capriël Nederland
Middelbos
Hoornweg
meiller
HEBIC
almic
facebook
baat
Tibeg
snapon
scania
rino
Autoboek International
terberg
Cuppers