home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Februari 2017, 10.57 uur


HiVision van Hiab in de praktijk getest

Met HiVision van Hiab bestuur je een bosbouwkraan met een 3D-bril op. Gewoon vanuit het comfort van de truckcabine. Het vernieuwende systeem kon onlangs getest worden bij Hiab Benelux in Meppel. De eerste ervaringen wekken zonder meer vertrouwen. Een uitgebreid verslag over de techniek, de kansen én de bedreigingen.

Je moet het ervaren


Hiab Benelux organiseerde op 1 en 2 februari in het hoofdkan-toor te Meppel testdagen voor het nieuwe HiVision-systeem. Met dat systeem wordt het bedienen van houtkranen mogelijk vanuit de truck-cabine. Daartoe wordt een virtual reality systeem gebruikt op basis van de Oculus Rift 3D-kijker. Het innovatieve systeem moet je vooral ervaren, aldus Geert Huising, afdeling marketing van Hiab Benelux in Meppel.

Wilt u het complete verhaal lezen? Zie dan de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld van 17 februari 2017. Nog geen abonnee? Neem dan contact met ons op: post@atw.nl
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Kohl
advertise
timocom
Knapen
diesel technic
D-tec
Trucks.nl
vdl
Hoornweg
terberg
Capriƫl Nederland
snapon
Middelbos
autec
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Scania Trucks
DHS