home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Februari 2017, 11.36 uur


Brandstofranking met opvallende uitkomsten

Natuur & Milieu publiceerde onlangs de brandstofranking. Het gaat daarbij om een overzicht van de klimaat- en gezondheidsimpact van verschillende brandstoffen. Veel brandstoffen worden als schoon of groen in de markt gezet, terwijl ze nog steeds erg vervuilend zijn. De ranking biedt dan ook enige opvallende uitkomsten. De ranking is opgesteld door Natuur & Milieu en mede mogelijk gemaakt door PitPoint.

"Eenduidige informatie over brandstoffen is lastig te vinden. Daarnaast is de beschikbare informatie vaak complex. Zo zijn sommige brandstofsoorten weliswaar minder schadelijk voor de luchtkwaliteit, maar veroorzaken ze wel veel klimaatschade", aldus Natuur & Milieu. De brandstofranking van Natuur & Milieu bundelt de informatie in een helder overzicht. De ranking is opgedeeld in vier categorieën: personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens voor regionaal- en stedelijk vervoer en vrachtwagens voor de lange afstand. Het verschilt per type voertuig namelijk wat de impact van de verschillende brandstoftypes is.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
terberg
vdl
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
Knapen
autec
Hoornweg
timocom
DHS
diesel technic
Scania Trucks
Kohl
Van Schaften Trucks
snapon
D-tec
Trucks.nl
Middelbos