home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

Van Vliet Trucks Holland B.V. biedt te koop aan: Mooie RENAULT CARRIER uit 1996, Meer informatie...

Cadeaubonnen
Breed Assortiment
Relatiegeschenken

Mercedes-Benz Trucks

 

 

Geplaatst op 08 Februari 2017, 09.34 uur


Volvo FH met extra lange slag luchtbalgen

Van Leeuwen Container Service in Oosterhout maakt als eerste gebruik van de nieuwe, af fabriek configuratie van Volvo Trucks met extra lange slag luchtbalgen. Door de grote hefhoogte kunnen alle in omloop zijnde typen wissellaadbakken worden op- en afgezet zonder een aanpassing te hoeven doen op het chassis. Dit nieuwe concept maakt het wisselen van laadbakken naast gemakkelijker ook veiliger. Er zijn in totaal elf Volvo FH 6x2 bakwagens besteld. Deze zullen in 2017 gefaseerd worden afgeleverd door Bluekens Truck en Bus.

De lange slag luchtbalgen waarmee de nieuwe Volvo FH 6x2 bakwagens af fabriek zijn uitgerust, hebben een unieke hefhoogte van 250 mm. Hierdoor kan elk formaat wissellaadbak worden opgepakt, van standaard- tot volumecontainer. De chauffeur rijdt het chassis onder de wissellaadbak en pakt deze op door de truck met behulp van de luchtvering omhoog te laten komen, waarna de poten van de bak kunnen worden ingeklapt. De wissellaadbak wordt vervolgens op het chassis vergrendeld met behulp van een door Van Leeuwen zelf ontwikkeld systeem, opgebouwd door Carrosseriefabriek Elenbaas. “Een groot voordeel van de lange slag luchtbalgen is dat de wisselbakken rechtstreeks op het chassis staan”, vertelt Jan Peter van Leeuwen, mededirecteur van het familiebedrijf. “Dat is veiliger en vele malen eenvoudiger dan een constructie met een heftafel.”

Internationaal volume transport


De elf Volvo FH-bakwagens zijn uitgerust voor internationaal volumetransport met wissellaadbakken. Tevens zijn deze als LZV inzetbaar, een van de specialismen van Van Leeuwen Container Service. Opdrachtgevers zijn onder meer bedrijven in de petro- en chemische industrie en producenten van bouwmaterialen aan wie Van Leeuwen flexibele opslag- en transportoplossingen biedt. “De wissellaadbakken dienen voor de klant als extern voorraadmagazijn”, licht Van Leeuwen toe. “Is dat magazijn leeg, dan wisselen we het om voor een volle en brengen de omgeruilde wissellaadbak naar de plek van bestemming.” Vanwege de variërende vrachtgewichten zijn de Volvo-trucks uitgevoerd als drie-assers met bogielift. Aanvullende specificaties zijn onder meer B3-alarm, aslastindicator, I-ParkCool en Bi-Xenon verlichting.

Partnerschap


Van Leeuwen Container Service heeft tachtig vrachtwagen-aanhangercombinaties van verschillende merken op de weg. Een deel van de vloot wordt vernieuwd met Volvo-trucks. Naast het voordeel van de lange slag luchtbalgen, werd de keuze ook gebaseerd op de kwaliteit en samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus. Van Leeuwen: “Bluekens Truck en Bus is met ons een echt partnerschap aangegaan dat is gebaseerd op continuïteit. Het team heeft zich tot het uiterste ingezet om samen met ons te komen tot een ideale oplossing, niet alleen bij de aanschaf, maar gedurende de hele levensduur. Die langetermijnvisie past erg goed bij het duurzaam ondernemerschap waar wij al 80 jaar voor staan.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Van den Bosch en Toscon gaan meer same...

Volvo test hybride truck voor internat...

Voertuigen zonder bestuurder de weg op

Ondernemers willen af van ratjetoe aan...

Transport Compleet Hardenberg met grot...

Nieuwe Next-Trailer van Knapen getoond

Franse Ecovignet nu ook voor buitenlan...

Opvolger BedrijfsautoRAI in de maak

Schultz geeft startsein voor aanleg ee...

Europese lidstaten zetten in op groots...


Van den Bosch en Toscon gaan meer samenwerken
Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten en Toscon, onderdeel van TIP Trailer Service Centers, hebben hun bestaande samenwerking op het gebied van onderhoud en reparatie verder uitgebreid op de Europese markt. Van den Bosch brengt een deel van het onderhoud van de vloot van voornamelijk containerchassis onder bij het netwerk van Toscon in de Benelux en TIP-werkplaatsen in Duitsland en in Oostenrijk.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
snapon
advertise
Capriƫl Nederland
Kohl
Scania Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
DHS
autec
diesel technic
Trucks.nl
Hoornweg
Middelbos
timocom