home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Februari 2017, 09.34 uur


Volvo FH met extra lange slag luchtbalgen

Van Leeuwen Container Service in Oosterhout maakt als eerste gebruik van de nieuwe, af fabriek configuratie van Volvo Trucks met extra lange slag luchtbalgen. Door de grote hefhoogte kunnen alle in omloop zijnde typen wissellaadbakken worden op- en afgezet zonder een aanpassing te hoeven doen op het chassis. Dit nieuwe concept maakt het wisselen van laadbakken naast gemakkelijker ook veiliger. Er zijn in totaal elf Volvo FH 6x2 bakwagens besteld. Deze zullen in 2017 gefaseerd worden afgeleverd door Bluekens Truck en Bus.

De lange slag luchtbalgen waarmee de nieuwe Volvo FH 6x2 bakwagens af fabriek zijn uitgerust, hebben een unieke hefhoogte van 250 mm. Hierdoor kan elk formaat wissellaadbak worden opgepakt, van standaard- tot volumecontainer. De chauffeur rijdt het chassis onder de wissellaadbak en pakt deze op door de truck met behulp van de luchtvering omhoog te laten komen, waarna de poten van de bak kunnen worden ingeklapt. De wissellaadbak wordt vervolgens op het chassis vergrendeld met behulp van een door Van Leeuwen zelf ontwikkeld systeem, opgebouwd door Carrosseriefabriek Elenbaas. “Een groot voordeel van de lange slag luchtbalgen is dat de wisselbakken rechtstreeks op het chassis staan”, vertelt Jan Peter van Leeuwen, mededirecteur van het familiebedrijf. “Dat is veiliger en vele malen eenvoudiger dan een constructie met een heftafel.”

Internationaal volume transport


De elf Volvo FH-bakwagens zijn uitgerust voor internationaal volumetransport met wissellaadbakken. Tevens zijn deze als LZV inzetbaar, een van de specialismen van Van Leeuwen Container Service. Opdrachtgevers zijn onder meer bedrijven in de petro- en chemische industrie en producenten van bouwmaterialen aan wie Van Leeuwen flexibele opslag- en transportoplossingen biedt. “De wissellaadbakken dienen voor de klant als extern voorraadmagazijn”, licht Van Leeuwen toe. “Is dat magazijn leeg, dan wisselen we het om voor een volle en brengen de omgeruilde wissellaadbak naar de plek van bestemming.” Vanwege de variërende vrachtgewichten zijn de Volvo-trucks uitgevoerd als drie-assers met bogielift. Aanvullende specificaties zijn onder meer B3-alarm, aslastindicator, I-ParkCool en Bi-Xenon verlichting.

Partnerschap


Van Leeuwen Container Service heeft tachtig vrachtwagen-aanhangercombinaties van verschillende merken op de weg. Een deel van de vloot wordt vernieuwd met Volvo-trucks. Naast het voordeel van de lange slag luchtbalgen, werd de keuze ook gebaseerd op de kwaliteit en samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus. Van Leeuwen: “Bluekens Truck en Bus is met ons een echt partnerschap aangegaan dat is gebaseerd op continuïteit. Het team heeft zich tot het uiterste ingezet om samen met ons te komen tot een ideale oplossing, niet alleen bij de aanschaf, maar gedurende de hele levensduur. Die langetermijnvisie past erg goed bij het duurzaam ondernemerschap waar wij al 80 jaar voor staan.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Truckstar Festival brengt 2.200 vracht...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Broshuis-konvooi weer aanwezig op Truc...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...

Maak winkels bevoorraden moderner

Wiegel Transport Equipment breidt aanb...

ProVia kondigt verdere uitbreiding aan...


Truckstar Festival brengt 2.200 vrachtwagens bijeen
Het jaarlijkse hoogtepunt voor vele vrachtwagenliefhebbers, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen, vindt op vrijdag 28 juli plaats. Er komen ruim 2.200 vrachtwagens, afkomstig uit heel Europa, het circuit oprijden. Daarmee is het Truckstar Festival verreweg het grootste transportevenement van Europa. Uniek aan het evenement is ook dat het niet alleen losse trekkers betreft, maar ook vele, complete vrachtwagencombinaties.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
Trucks.nl
DHS
Capriƫl Nederland
Scania Trucks
autec
Middelbos
advertise
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
diesel technic
terberg
Hoornweg
Kohl
Van Schaften Trucks