home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2017, 14.10 uur


Kewill waarschuwt voor douanevalkuilen

“Bij import en export bestaan allerlei valkuilen”, zegt Herman Strijtveen, productmanager 'Customs Benelux' bij Kewill, leverancier van logistieke software. "Vaak komen valkuilen pas na jaren aan het licht. Betrokken partijen moeten bij het invoeren van goederen niet vergeten dat een douaneaangifte even belangrijk is als een belastingaangifte en dat valse aangiften strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Reden te meer om te controleren of aangiften juist zijn en processen waterdicht.”

Natuurlijk heeft Kewill belang bij een waarschuwing voor valkuilen in de douaneafhandeling en -administratie. De softwareleverancier levert natuurlijk de middelen om het wél goed mee te doen. Als pijnpunten noemt Kewill slordige artikelomschrijvingen, verkeerde tariefbepaling, onvolledige adresgegevens en incomplete oorsprongsbewijzen. "In het internationale douaneplichtige goederenverkeer zitten valkuilen die hoge kosten en veel tijdverlies tot gevolg kunnen hebben. Herhaaldelijk voorkomende fouten wekken bovendien de argwaan van douane-instanties over de gebruikte software en de bijbehorende processen."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 17 februari verschijnt. Nog geen abonnee? Bel naar 0570 - 628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Truckstar Festival brengt 2.200 vracht...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Broshuis-konvooi weer aanwezig op Truc...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...

Maak winkels bevoorraden moderner

Wiegel Transport Equipment breidt aanb...

ProVia kondigt verdere uitbreiding aan...


Truckstar Festival brengt 2.200 vrachtwagens bijeen
Het jaarlijkse hoogtepunt voor vele vrachtwagenliefhebbers, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen, vindt op vrijdag 28 juli plaats. Er komen ruim 2.200 vrachtwagens, afkomstig uit heel Europa, het circuit oprijden. Daarmee is het Truckstar Festival verreweg het grootste transportevenement van Europa. Uniek aan het evenement is ook dat het niet alleen losse trekkers betreft, maar ook vele, complete vrachtwagencombinaties.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
Middelbos
Kohl
Van Schaften Trucks
advertise
diesel technic
terberg
Scania Trucks
Hoornweg
autec
snapon
Trucks.nl
DHS