home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

Van Vliet Trucks Holland B.V. biedt te koop aan: Mooie RENAULT CARRIER uit 1996, Meer informatie...

Cadeaubonnen
Breed Assortiment
Relatiegeschenken

Mercedes-Benz Trucks

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2017, 14.10 uur


Kewill waarschuwt voor douanevalkuilen

“Bij import en export bestaan allerlei valkuilen”, zegt Herman Strijtveen, productmanager 'Customs Benelux' bij Kewill, leverancier van logistieke software. "Vaak komen valkuilen pas na jaren aan het licht. Betrokken partijen moeten bij het invoeren van goederen niet vergeten dat een douaneaangifte even belangrijk is als een belastingaangifte en dat valse aangiften strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Reden te meer om te controleren of aangiften juist zijn en processen waterdicht.”

Natuurlijk heeft Kewill belang bij een waarschuwing voor valkuilen in de douaneafhandeling en -administratie. De softwareleverancier levert natuurlijk de middelen om het wél goed mee te doen. Als pijnpunten noemt Kewill slordige artikelomschrijvingen, verkeerde tariefbepaling, onvolledige adresgegevens en incomplete oorsprongsbewijzen. "In het internationale douaneplichtige goederenverkeer zitten valkuilen die hoge kosten en veel tijdverlies tot gevolg kunnen hebben. Herhaaldelijk voorkomende fouten wekken bovendien de argwaan van douane-instanties over de gebruikte software en de bijbehorende processen."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 17 februari verschijnt. Nog geen abonnee? Bel naar 0570 - 628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Van den Bosch en Toscon gaan meer same...

Volvo test hybride truck voor internat...

Voertuigen zonder bestuurder de weg op

Ondernemers willen af van ratjetoe aan...

Transport Compleet Hardenberg met grot...

Nieuwe Next-Trailer van Knapen getoond

Franse Ecovignet nu ook voor buitenlan...

Opvolger BedrijfsautoRAI in de maak

Schultz geeft startsein voor aanleg ee...

Europese lidstaten zetten in op groots...


Van den Bosch en Toscon gaan meer samenwerken
Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten en Toscon, onderdeel van TIP Trailer Service Centers, hebben hun bestaande samenwerking op het gebied van onderhoud en reparatie verder uitgebreid op de Europese markt. Van den Bosch brengt een deel van het onderhoud van de vloot van voornamelijk containerchassis onder bij het netwerk van Toscon in de Benelux en TIP-werkplaatsen in Duitsland en in Oostenrijk.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
timocom
Middelbos
Kohl
diesel technic
Trucks.nl
Scania Trucks
Van Schaften Trucks
terberg
Hoornweg
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
autec
Capriƫl Nederland