home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2017, 14.10 uur


Kewill waarschuwt voor douanevalkuilen

“Bij import en export bestaan allerlei valkuilen”, zegt Herman Strijtveen, productmanager 'Customs Benelux' bij Kewill, leverancier van logistieke software. "Vaak komen valkuilen pas na jaren aan het licht. Betrokken partijen moeten bij het invoeren van goederen niet vergeten dat een douaneaangifte even belangrijk is als een belastingaangifte en dat valse aangiften strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Reden te meer om te controleren of aangiften juist zijn en processen waterdicht.”

Natuurlijk heeft Kewill belang bij een waarschuwing voor valkuilen in de douaneafhandeling en -administratie. De softwareleverancier levert natuurlijk de middelen om het wél goed mee te doen. Als pijnpunten noemt Kewill slordige artikelomschrijvingen, verkeerde tariefbepaling, onvolledige adresgegevens en incomplete oorsprongsbewijzen. "In het internationale douaneplichtige goederenverkeer zitten valkuilen die hoge kosten en veel tijdverlies tot gevolg kunnen hebben. Herhaaldelijk voorkomende fouten wekken bovendien de argwaan van douane-instanties over de gebruikte software en de bijbehorende processen."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 17 februari verschijnt. Nog geen abonnee? Bel naar 0570 - 628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Dometic Coolair RTX 1000 standairco be...

VDL actief in de recyclingbranche

Arthur van Dijk: 'de sector kan wel we...

Verbeteren van de verkeersveiligheid m...

VW Crafter nu ook met 8-gangs automaat

Nog veel onduidelijk over kilometerhef...

Wereldprimeur: aandrijflijn voor elekt...

Nieuwe toepassing voor het transportpl...

Men onderschat kracht economie Oost-Eu...

Bestelauto EXPO blijkt échte ve...


Dometic Coolair RTX 1000 standairco beste in test
De Dometic CoolAir RTX 1000 standairco voor trucks is uit een tweedaagse vergelijkingstest - door een transportbedrijf - van vier merken als beste naar voren gekomen. Dankzij de test is een groot Oost-Europees transportbedrijf tot aanschaf overgegaan. Chauffeurs die tijdens hun rustpauze de motor van hun truck laten draaien om de airconditioning te kunnen gebruiken, of om accu’s op te laden. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook wettelijk verboden. Wagenparkbeheerders en transportbedrijven verliezen veel geld omdat er tonnen brandstof verspild worden. Een standairco verlaagt de exploitatiekosten én voorkomt onnodige slijtage van de truck-motor. Standairco’s dragen eveneens bij aan de arbeidsveiligheid.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
Capriƫl Nederland
advertise
Hoornweg
snapon
vdl
terberg
Middelbos
timocom
Knapen
diesel technic
Van Schaften Trucks
autec
Kohl
Scania Trucks
D-tec
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts