home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2017, 14.10 uur


Kewill waarschuwt voor douanevalkuilen

“Bij import en export bestaan allerlei valkuilen”, zegt Herman Strijtveen, productmanager 'Customs Benelux' bij Kewill, leverancier van logistieke software. "Vaak komen valkuilen pas na jaren aan het licht. Betrokken partijen moeten bij het invoeren van goederen niet vergeten dat een douaneaangifte even belangrijk is als een belastingaangifte en dat valse aangiften strafrechtelijke gevolgen kunnen hebben. Reden te meer om te controleren of aangiften juist zijn en processen waterdicht.”

Natuurlijk heeft Kewill belang bij een waarschuwing voor valkuilen in de douaneafhandeling en -administratie. De softwareleverancier levert natuurlijk de middelen om het wél goed mee te doen. Als pijnpunten noemt Kewill slordige artikelomschrijvingen, verkeerde tariefbepaling, onvolledige adresgegevens en incomplete oorsprongsbewijzen. "In het internationale douaneplichtige goederenverkeer zitten valkuilen die hoge kosten en veel tijdverlies tot gevolg kunnen hebben. Herhaaldelijk voorkomende fouten wekken bovendien de argwaan van douane-instanties over de gebruikte software en de bijbehorende processen."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 17 februari verschijnt. Nog geen abonnee? Bel naar 0570 - 628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

SDC richt zich op Europa

Opel bedrijfswagens af-fabriek met Mas...

Aeolus lost bandenprobleem oude brandw...

Nieuwe vestiging BAS Tyres geopend

Speciaal aangifteloket voor ladingdief...

DAF XF prima match voor flexibele binn...

De FUSO Roadshow 2017 is van start gegaan

De Nooteboom Transportdagen 2017

BP FleetMove telematics-oplossing best...

Isuzu stelt nieuwe D-Max voor met 1.9 ...


SDC richt zich op Europa
De Britse fabrikant SDC liet onlangs de trailerrange zien op de Finse vakbeurs Kuljetus 2017. Eén van de geëxposeerde trailers was een uitschuifbare, vlakke trailer met drie BPW Eco-plus negentons assen. De trailer biedt een gestuurde achteras en een voorste liftas die ingezet kan worden als de lading de 14.000 kg passeert.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Scania Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
Kohl
Capriƫl Nederland
autec
terberg
Van Schaften Trucks
Hoornweg
timocom
advertise
diesel technic
Trucks.nl
snapon
DHS