home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Februari 2017, 13.53 uur


Ahlmann AZ150f voor J. Bijleveld

Machinist Erik Oost draait al weer een paar weken met ‘zijn’ nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f. Ten tijde van ons bezoek is hij aan het werk in Meijendel, samen met Hollands Duin het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Het prachtige natuur/waterwingebied strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar. De enige toegangsweg wordt verlaagd en het asfalt wordt vervangen door klinkerbestrating. De te verrichte werkzaamheden zijn bij uitstek bedoeld om met een zwenklader uit te voeren.

Veelzijdigheid Dat de machine veelzijdig inzetbaar is, is voor Erik geen nieuws. Hij draait tenslotte al ruim 10 jaar op een Ahlmann. Voor de AZ 150f draaide hij – zonder noemenswaardige problemen - zijn uren met veel plezier op een AZ 150. De veelzijdige inzetbaarheid komt ook nog eens naar voren als we het brede aanbod uitrustingsstukken bekijken waaruit Erik kan kiezen: puinbak, dichte bak, schudbak, hydraulische stenenklem en palletvorken. Maar ook werken met vacuüm voor het leggen van bedrijfsvloerplaten of het stellen van banden behoort tot de mogelijkheden. Voor de aandrijving is de AZ 150f voorzien van een Deutz turbodieselmotor TCD 3.6 L4. Deze watergekoelde motor levert een vermogen van 90 kW/122 pk met een maximaal koppel van 480 Nm.

Wennen ‘Het zicht naar voren is verbeterd doordat de ruitenwissermotor naar beneden verplaatst werd en het in- en uitstappen gaat gemakkelijker doordat de linker joystick is verdwenen’ zegt Erik. Wel moet hij nog wennen aan de elektronisch gestuurde hydrostaat met MDrive, waarmee de AZ 150f is uitgerust. ‘Het is en blijft een Ahlmann, een veelzijdige machine en ideaal voor in het straatwerk.’

Compleet De vierwielgestuurde machine heeft standaard een rijk uitrustingsniveau. Toch werden in de werkplaats van Ahlmann nog enkele modificaties aangebracht. Voor een nog betere gewichtsverdeling werden de 17,5 R 25 banden vervangen en staat de machine nu op brede Michelins van 550/65 R 25. Ook werd de stoel vervangen door een luchtgeveerd model en werd rondom ledverlichting gemonteerd. Om de hydraulische uitrustingsstukken nog sneller te kunnen wisselen is bovendien gekozen voor een 4-voudige Multifaster, waarmee met slechts één handgreep alle leidingen met elkaar kunnen worden ver- en ontgrendeld. Ter bescherming en voor beter kleurbehoud op de langere termijn is de machine gespoten in een blanke lak. Om op elk moment te kunnen bepalen waar de machine zich bevindt is de machine voorzien van een professioneel TrackJack track-en-trace-systeem. Dit systeem zorgt met GPS voor optimale lokalisering van de shovel.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Truckstar Festival brengt 2.200 vracht...

Nico Lohuis is Gouden Ridder van de We...

TTS Swifterbant breidt uit met truckwe...

Broshuis-konvooi weer aanwezig op Truc...

Hoe verzeker ik mijn bestelauto?

Vijftig jaar bandlossers van H.W. van ...

Einride T-Pod is autonome elektrische ...

Maak winkels bevoorraden moderner

Wiegel Transport Equipment breidt aanb...

ProVia kondigt verdere uitbreiding aan...


Truckstar Festival brengt 2.200 vrachtwagens bijeen
Het jaarlijkse hoogtepunt voor vele vrachtwagenliefhebbers, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen, vindt op vrijdag 28 juli plaats. Er komen ruim 2.200 vrachtwagens, afkomstig uit heel Europa, het circuit oprijden. Daarmee is het Truckstar Festival verreweg het grootste transportevenement van Europa. Uniek aan het evenement is ook dat het niet alleen losse trekkers betreft, maar ook vele, complete vrachtwagencombinaties.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
terberg
Scania Trucks
Trucks.nl
snapon
Middelbos
Capriƫl Nederland
Kohl
Hoornweg
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
diesel technic
autec
DHS
advertise