home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

Van Vliet Trucks Holland B.V. biedt te koop aan: Mooie RENAULT CARRIER uit 1996, Meer informatie...

Cadeaubonnen
Breed Assortiment
Relatiegeschenken

Mercedes-Benz Trucks

 

 

Geplaatst op 15 December 2016, 13.53 uur


Ahlmann AZ150f voor J. Bijleveld

Machinist Erik Oost draait al weer een paar weken met ‘zijn’ nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f. Ten tijde van ons bezoek is hij aan het werk in Meijendel, samen met Hollands Duin het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Het prachtige natuur/waterwingebied strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar. De enige toegangsweg wordt verlaagd en het asfalt wordt vervangen door klinkerbestrating. De te verrichte werkzaamheden zijn bij uitstek bedoeld om met een zwenklader uit te voeren.

Veelzijdigheid Dat de machine veelzijdig inzetbaar is, is voor Erik geen nieuws. Hij draait tenslotte al ruim 10 jaar op een Ahlmann. Voor de AZ 150f draaide hij – zonder noemenswaardige problemen - zijn uren met veel plezier op een AZ 150. De veelzijdige inzetbaarheid komt ook nog eens naar voren als we het brede aanbod uitrustingsstukken bekijken waaruit Erik kan kiezen: puinbak, dichte bak, schudbak, hydraulische stenenklem en palletvorken. Maar ook werken met vacuüm voor het leggen van bedrijfsvloerplaten of het stellen van banden behoort tot de mogelijkheden. Voor de aandrijving is de AZ 150f voorzien van een Deutz turbodieselmotor TCD 3.6 L4. Deze watergekoelde motor levert een vermogen van 90 kW/122 pk met een maximaal koppel van 480 Nm.

Wennen ‘Het zicht naar voren is verbeterd doordat de ruitenwissermotor naar beneden verplaatst werd en het in- en uitstappen gaat gemakkelijker doordat de linker joystick is verdwenen’ zegt Erik. Wel moet hij nog wennen aan de elektronisch gestuurde hydrostaat met MDrive, waarmee de AZ 150f is uitgerust. ‘Het is en blijft een Ahlmann, een veelzijdige machine en ideaal voor in het straatwerk.’

Compleet De vierwielgestuurde machine heeft standaard een rijk uitrustingsniveau. Toch werden in de werkplaats van Ahlmann nog enkele modificaties aangebracht. Voor een nog betere gewichtsverdeling werden de 17,5 R 25 banden vervangen en staat de machine nu op brede Michelins van 550/65 R 25. Ook werd de stoel vervangen door een luchtgeveerd model en werd rondom ledverlichting gemonteerd. Om de hydraulische uitrustingsstukken nog sneller te kunnen wisselen is bovendien gekozen voor een 4-voudige Multifaster, waarmee met slechts één handgreep alle leidingen met elkaar kunnen worden ver- en ontgrendeld. Ter bescherming en voor beter kleurbehoud op de langere termijn is de machine gespoten in een blanke lak. Om op elk moment te kunnen bepalen waar de machine zich bevindt is de machine voorzien van een professioneel TrackJack track-en-trace-systeem. Dit systeem zorgt met GPS voor optimale lokalisering van de shovel.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Van den Bosch en Toscon gaan meer same...

Volvo test hybride truck voor internat...

Voertuigen zonder bestuurder de weg op

Ondernemers willen af van ratjetoe aan...

Transport Compleet Hardenberg met grot...

Nieuwe Next-Trailer van Knapen getoond

Franse Ecovignet nu ook voor buitenlan...

Opvolger BedrijfsautoRAI in de maak

Schultz geeft startsein voor aanleg ee...

Europese lidstaten zetten in op groots...


Van den Bosch en Toscon gaan meer samenwerken
Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten en Toscon, onderdeel van TIP Trailer Service Centers, hebben hun bestaande samenwerking op het gebied van onderhoud en reparatie verder uitgebreid op de Europese markt. Van den Bosch brengt een deel van het onderhoud van de vloot van voornamelijk containerchassis onder bij het netwerk van Toscon in de Benelux en TIP-werkplaatsen in Duitsland en in Oostenrijk.

© Atw.nl - Copyright 2006-2017, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
Kohl
DHS
advertise
diesel technic
autec
timocom
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
terberg
Middelbos
Scania Trucks
Trucks.nl