home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 03 Januari 2017, 12.52 uur


MAN TGX met D38 voor W. Mauriks B.V.

Vloerenbedrijf W. Mauriks B.V. uit Rosmalen zet sinds enige tijd een MAN TGX 26.560 6x2 trekker in. Dit topmodel van MAN met de D38 krachtbron en de razendsnel schakelende TipMatic TX versnellingsbak wordt dagelijks ingezet in combinatie met een mobiele cementfabriek op een oplegger. Het totaalgewicht wordt daarmee volledig benut en dat rechtvaardigt de inzet van de sterkste MAN uit het programma.

De metallic blauwe MAN staat op een bouwterrein in Den Bosch. De geheel computergestuurde installatie in de oplegger reageert op de commando’s van de vloerenleggers die op de vierde verdieping bezig zijn een cement-dekvloer aan te brengen. Het mengsel van cement en water wordt door middel van een slang naar boven gepompt door de oplegger. Wilco Mauriks, eigenaar en oprichter van het bedrijf legt uit: 'Wij mengen ter plekke cement, water en zand voor een optimaal resultaat. Met deze speciale opleggers zijn we in staat om het mengsel tot zestien verdiepingen hoog en 150 meter ver te pompen. Per dag doen we dan met één auto met een ploeg van drie man rond de 300 vierkante meter. Daarvoor hebben we 20 kubieke meter cement- en zand bij ons en daarmee hebben we voldoende voor een dag werk'.

Vermogen

Mauriks heeft drie mobiele mortelinstallaties op basis van een bakwagen en twee opleggers. De MAN is de nieuwste trekker van het bedrijf en Wilco is onder de indruk van de kwaliteiten van de truck. ”Ik ging eigenlijk vooral voor die nieuwe motor en versnellingsbak. Daar ben ik echt van onder de indruk. Je moet je voorstellen dat wij iedere dag volledig beladen naar de bouw vertrekken. Met vijftig ton treingewicht is het erg fijn als je wat vermogen tot je beschikking hebt, en dat levert de D38. Zeker in combinatie met de nieuwe TipMatic TX versnellingsbak is dit een heel fijne truck om mee te werken.”

Comfort

Hoewel de ritten naar de bouw binnen onze landsgrenzen blijven is de MAN uitgerust met de meest luxueuze uitvoering van de XLX cabine. De truck is bovendien uitgerust met een extra zitplaats, compleet met veiligheidsgordels. 'Wij werken met ploegen van drie man en dan wil je dat die ook alle drie een goede zitplaats hebben. Vooral na een dag werken is het fijn als je even lekker kunt zitten op een verwarmde, leren stoel. Na een dag op de bouw waardeer je dat stukje comfort des te meer is mijn ervaring'. Zelf werkt Wilco nog regelmatig mee op de bouw, maar zijn belangrijkste taak is het coördineren van de werkzaamheden, het onderhouden van contacten met klanten en het uitvoeren van de administratie van het bedrijf. 'Ik ben ooit als eenmanszaak begonnen met een gehuurde pomp en nu staan er drie vrachtwagens en werken er in totaal negen mensen met me mee.' Wilco is terecht trots op zijn bedrijf en dat stralen zijn trucks ook uit.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
Autoboek International
Trailned
rino
almic
baat
Cuppers
Trucks.nl
scania
vdl
advertise
Middelbos
terberg
Hoornweg
Tibeg
meiller
facebook
Capriël Nederland
HEBIC
rdd