home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 November 2015, 14.47 uur


Unieke GINAF geleverd aan Lauber Forstunternehmungen

GINAF Service Ederveen B.V. heeft samen met het Duitse bedrijf Pavic, leverancier van complete bosbouwvrachtwagens, een GINAF X6 3232-CS geleverd aan de firma Lauber Forstunternehmung uit Frutigen in Zwitserland. De GINAF 6×4 zal hoog in de Zwitserse bergen worden ingezet voor het transport van gerooide bomen naar een lager gelegen verzamelplaats van waar de normale houtvrachtwagens het verdere transport verzorgen.

De firma Lauber Forstunternehmung is gespecialiseerd in het (rooien) kappen van bomen in de Zwitserse Alpen. Ze hebben de beschikking over een zeer divers en bijzonder machine- en wagenpark waarmee ze in staat zijn om ook op slecht bereikbare plaatsen toch bomen te (rooien) kappen en deze te vervoeren naar lager gelegen verzamelplaatsen. De geleverde GINAF X6 3232-CS is een perfecte aanvulling op het bestaande wagenpark.

Eind 2014 werd door de firma Pavic contact gezocht met GINAF Service Ederveen. Van hier uit zijn de gespreken gestart voor deze unieke GINAF. De klant zocht een voertuig dat aan de volgende specifieke eisen moest voldoen: veel tractie, grote wendbaarheid, hoog laadvermogen en grote technische reserves. Deze eisen zijn voor GINAF geen probleem en is gewoon binnen de standaard opties uitvoerbaar.

Uiteindelijk had de klant nog 1 speciale wens ten aanzien van de achteras besturing. Het verzoek was om de achteras besturing onafhankelijk van de vooras te kunnen bedienen voor een nog betere wendbaarheid op de smalle bospaden. GINAF was in staat om deze speciale wens in te vullen, waardoor de achteras bij lage snelheden handmatig bestuurd kan worden en zelfs tegengesteld aan de vooras kan sturen zodat het voertuig extreem wendbaar is. Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Lauber Forstunternehmung voor een nieuwe GINAF X6 3232-CS gekozen heeft.

Het voertuig is compleet geleverd door de Duitse firma Pavic in Zwitserland bij de klant geleverd. De opbouw van de GINAF is verzorgd door Menke Janzen Fahrzeugbau. De geleverde opbouw voorzien van een Palfinger houtkraan is geheel naar wens van de klant gemaakt.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Cuppers
HEBIC
Hoornweg
scania
rdd
Capriël Nederland
Middelbos
terberg
meiller
Knapen
almic
Sluitsnel
advertise
rino
vdl
Autoboek International
facebook
snapon
Trucks.nl
Trailned
vako