home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 November 2015, 14.47 uur


Unieke GINAF geleverd aan Lauber Forstunternehmungen

GINAF Service Ederveen B.V. heeft samen met het Duitse bedrijf Pavic, leverancier van complete bosbouwvrachtwagens, een GINAF X6 3232-CS geleverd aan de firma Lauber Forstunternehmung uit Frutigen in Zwitserland. De GINAF 6×4 zal hoog in de Zwitserse bergen worden ingezet voor het transport van gerooide bomen naar een lager gelegen verzamelplaats van waar de normale houtvrachtwagens het verdere transport verzorgen.

De firma Lauber Forstunternehmung is gespecialiseerd in het (rooien) kappen van bomen in de Zwitserse Alpen. Ze hebben de beschikking over een zeer divers en bijzonder machine- en wagenpark waarmee ze in staat zijn om ook op slecht bereikbare plaatsen toch bomen te (rooien) kappen en deze te vervoeren naar lager gelegen verzamelplaatsen. De geleverde GINAF X6 3232-CS is een perfecte aanvulling op het bestaande wagenpark.

Eind 2014 werd door de firma Pavic contact gezocht met GINAF Service Ederveen. Van hier uit zijn de gespreken gestart voor deze unieke GINAF. De klant zocht een voertuig dat aan de volgende specifieke eisen moest voldoen: veel tractie, grote wendbaarheid, hoog laadvermogen en grote technische reserves. Deze eisen zijn voor GINAF geen probleem en is gewoon binnen de standaard opties uitvoerbaar.

Uiteindelijk had de klant nog 1 speciale wens ten aanzien van de achteras besturing. Het verzoek was om de achteras besturing onafhankelijk van de vooras te kunnen bedienen voor een nog betere wendbaarheid op de smalle bospaden. GINAF was in staat om deze speciale wens in te vullen, waardoor de achteras bij lage snelheden handmatig bestuurd kan worden en zelfs tegengesteld aan de vooras kan sturen zodat het voertuig extreem wendbaar is. Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Lauber Forstunternehmung voor een nieuwe GINAF X6 3232-CS gekozen heeft.

Het voertuig is compleet geleverd door de Duitse firma Pavic in Zwitserland bij de klant geleverd. De opbouw van de GINAF is verzorgd door Menke Janzen Fahrzeugbau. De geleverde opbouw voorzien van een Palfinger houtkraan is geheel naar wens van de klant gemaakt.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
HEBIC
baat
Cuppers
facebook
Middelbos
advertise
D-tec
vdl
terberg
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
DHS
rino
Trucks.nl
Capriël Nederland
Hoornweg