Terug naar het overzicht

Volvo FH nu verkrijgbaar in gestroomlijnde variant:
FH Aero

Gepubliceerd op 29-01-2024 09:05 uur

De FH-serie van Volvo Trucks krijgt er een nieuw familielid bij: de Volvo FH Aero. Met zijn aerodynamische design en innovatieve functies, staat de Volvo FH Aero voor energie-efficiëntie. Hij is verkrijgbaar in vier varianten, waaronder een biobrandstof- en een elektrische versie.


Dankzij de verbeterde aerodynamica en nieuwe technologieën, zoals het nieuwe Camera Monitor System van Volvo, kan de nieuwe Volvo FH Aero tot 5 procent besparen op energieverbruik en emissies.
De Volvo FH Electric zal ook worden aangeboden in de nieuwe Aero-versie – een energiezuinige aanvulling op de al uitgebreide range elektrische trucks van Volvo. Verder wordt de Volvo FH16 de krachtigste truck in de sector met een geheel nieuwe, efficiënte 780pk-motor voor de zwaarste opdrachten. Alle varianten (elektrisch, gas of diesel) van de nieuwe Volvo FH Aero zullen profiteren van een lager energieverbruik, een grotere actieradius en optimale veiligheid en rijbeleving.
De nieuwe Aero-truckmodellen zullen in de periode 2024-2025 stap voor stap op de markten geïntroduceerd worden in vier versies: de Volvo FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero op (Bio-) LNG en FH16 Aero.

 

Geoptimaliseerde brandstofefficiëntie met aerodynamisch ontwerp

De voorkant van de Volvo FH Aero-cabine is 24 centimeter langer dan die van de standaard Volvo FH. Deze verlenging draagt voor een belangrijk deel bij aan een meer aerodynamische truckcabine. De betere aerodynamica zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik, maar ook voor een betere rijstabiliteit in winderige omstandigheden.
De Volvo FH Aero Electric heeft door de verbeterde aerodynamica ook betere vrijloopeigenschappen. Dit zorgt voor een verhoogde regeneratie van energie om terug te voeren naar de accu tijdens het remmen of bergafwaarts rijden, zodat dit kan worden gebruikt wanneer dit nodig is bij de volgende acceleratie of klim bergop.
Het moderne nieuwe front van de Volvo FH Aero is voorzien van een dikgedrukt, groot en gemakkelijk herkenbaar Volvo Iron Mark - het grootste in de huidige tijd op een Volvo-truck - en het Volvo Word Mark, waarmee duidelijk wordt aangegeven dat dit het nieuwste model van Volvo Trucks is.

 

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met camera's die spiegels vervangen

Een nieuw geavanceerd Camera Monitor System draagt in hoge mate bij aan zowel de aerodynamica als de veiligheid. Deze nieuwe oplossing, die de traditionele buitenspiegels vervangt, opent het gezichtsveld voor de chauffeur, waardoor de veiligheid voor zowel de chauffeur als de omringende weggebruikers verbetert.
Het camerasysteem heeft een positieve invloed op het zicht van de chauffeur in regenachtige en donkere omstandigheden, maar ook in direct zonlicht en bij het rijden in tunnels. Wanneer met een oplegger wordt gereden, heeft het camerasysteem een auto-panningfunctie die de draaiende trailer volgt.
Andere kenmerken van de nieuwe Volvo FH Aero zijn:

  • De I-See-technologie van Volvo is verfijnd om energie en CO2-uitstoot te besparen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een topografische kaart in de cloud om het rijden te optimaliseren en meer rijtijd mogelijk te maken in de cruise control-modus, die zowel energie kan besparen als meer ontspannen rijden mogelijk maakt.
  • Verbeterde remmen met de gepatenteerde wrijvingsarme remblokken van Volvo verbeteren de remcapaciteit, terwijl het energieverbruik en de uitstoot afnemen.
  • Verbeterd gebruikersvriendelijk infotainmentsysteem dat kan worden gepersonaliseerd naar individuele behoeften.
  • Verbeterd geluidssysteem, verkrijgbaar met zes eersteklas luidsprekers, een nieuwe eindversterker en een subwoofer die het geluid een extra dimensie geven.
  • Een nieuw ingebouwd navigatiesysteem zal worden aangeboden met verbeterde kaarten die zijn aangepast aan vrachtwagenspecifieke behoeften, met automatische kaartupdates die een efficiënte levering van goederen mogelijk maken.
  • De verbeteringen aan het interieur omvatten ook een geïntegreerde magnetronoven en USB-C poorten.
  • Het My Business Apps-aanbod van Volvo Trucks is op meer markten geïntroduceerd. Dit is een dienst op abonnementsbasis, waarmee klanten bedrijfsgerelateerde-apps van verschillende leveranciers kunnen downloaden en gebruiken op het sidedisplay van de truck, wat voordelen oplevert voor de inzettijd en het dagelijkse gebruik van de truck.
  • De nieuwe Bandenmonitoringservice geeft wagenparkbeheerders een volledig beeld van de truck en trailer via Volvo Connect, waardoor het risico op kosten en storingen door bandenproblemen afneemt.

De Volvo FH zal ook nog steeds worden aangeboden met een standaard, niet-verlengde cabine, afhankelijk van de marktbehoeften.