Terug naar het overzicht

Van Kessel neemt eerste elektrische truck in gebruik

Gepubliceerd op 08-03-2024 09:55 uur

Brandstofleverancier Van Kessel uit Milheeze heeft zijn eerste elektrische truck in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo FM Electric 4x2 trekker met een vermogen van 490 kW en een actieradius van 300 kilometer. De truck zal ingezet worden voor de distributie van smeermiddelen en AdBlue. Hiermee bestaat het wagenpark van het Brabantse familiebedrijf op dit moment uit 33 voertuigen.


Van Kessel is een grote speler in de brandstoffen- en smeermiddelensector. Het bedrijf exploiteert 42 tankstation en bedient een groot klantenbestand in de zakelijke markt. Daarnaast is Van Kessel constant bezig met zijn ambities op het gebied van de energietransitie. Zo is het bedrijf actief betrokken bij diverse initiatieven en projecten op het gebied van waterstof en elektrisch rijden. 
Op 3 tankstations zijn al snelladers geplaatst waar e-trucks onderweg kunnen laden. Daarnaast plaatsen ze ook laadpalen bij klanten op het bedrijf en werd vorig jaar een gecombineerde tank- en laadpas geïntroduceerd. Hoog tijd dus voor Van Kessel om nu zelf ervaring op te doen met de inzet van een elektrische truck. Omdat brandstoffentransport (ADR) nog niet is toegestaan met een elektrische truck, zal deze eerst ingezet worden voor de distributie van smeermiddelen en AdBlue. 

 

Ervaring opdoen met laadinfra en HBE’s

Stan van Kessel geeft meer uitleg: “We hebben besloten tot aanschaf van deze truck onder andere omdat we erg bezig zijn de het verlagen van de CO2 voetafdruk van ons transport. Maar de belangrijkste reden is dat we zelf ervaring op willen doen met wat er allemaal komt kijken bij de inzet van een elektrische truck, en dan met name op gebied van laadinfrastructuur en het kostenmodel.”
“We gaan deze truck zowel ’s nachts thuis opladen als onderweg bij de fastchargers op onze Greenpoint locaties om zoveel mogelijk ervaring op te doen”, aldus Stan van Kessel. “Daarnaast gaan we ook zelf HBE’s genereren en kijken wat dat met de kilometer kostprijs doet.”