Terug naar het overzicht

Twintig jaar Trailer Innovation Award

Gepubliceerd op 11-05-2022 09:08 uur

Dit jaar wordt het vierde lustrum gevierd. Sinds 2002 bestaat de tweejaarlijkse competitie Trailer Innovation Award. De innovatieve kracht van de trailer- en opbouwbranche is hierdoor helemaal in de schijnwerpers komen te staan. Het idee – initiatief van Jörg Montag (Verlags- und Redaktionsleiter Stünings Medien, KFZ-Anzeiger) en Folkher Braun (Trailerexpert KFZ-Anzeiger); beiden niet meer werkzaam bij thans Stünings – werd enthousiast ontvangen door het Duitse VDA (Verbandes der Automobielindustrie), en maakte vanaf het begin onderdeel uit van het evenementenprogramma tijdens de internationale IAA Nutzfahrzeuge. De naam van de beurs is jaar veranderd in ‘IAA Transportation 2022’ en wordt gehouden van dinsdag 20 t/m zondag 25 september 2022, Messegelände in Hannover. Tijdens de beurs, in het Conferentiecentrum, worden de zeven Awards uitgereikt aan de winnaars op vrijdagmiddag 23 september 2022.

 

Zeven categorieën

Dit jaar, de verkiezing ‘Trailer Innovation Award 2023’. Traditioneel zijn er zeven categorieën, te weten Body, Chassis, Components, Concept, Environment, Safety en Smart Trailer. Ook dit jaar zal de internationale jury van 15 toonaangevende Europese Vakbladen opnieuw de beste innovaties uit genoemde branche. Fabrikanten, dienstverleners en gebruikers truckopleggers, opbouwsector en leveranciers komen voor deelname in aanmerking. 

 

Voorwaarden

De innovaties moeten afkomstig zijn uit Europa en bestemd zijn voor de Europese markt. Er moet minimaal één functionerende prototype van het ingediende object bestaan en moet door de juryleden kunnen worden geïnspecteerd. Het ingediende object moet betrekking hebben op de trailer, oplegger of opbouw (niet het motorrijtuig). Prototypes en kant-en-klare oplossingen die niet langer dan twee jaar in het serieproductieprogramma staan, komen in aanmerking.

 

Inzendtermijn

Innovaties van alle soorten en maten (onderdeel, materiaal, detail- en systeemoplossing, totaalconcept) uit de trailerbouw dienen voor 30 juni 2022 te zijn ingediend bij de voorzitter van de Jury. De organisatie is in handen van Stünings GmbH in Krefeld (Duitsland). De voorzitter van de Jury is Philipp Bönders. Voor meer informatie en het inschrijfformulier, neemt u dan direct contact op met de heer Bönders (E-mail: philipp.boenders@stuenings.de).

 

SLUITING INZENDTERMIJN 30 JUNI 2022